۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۲
کد خبر: ۴۲۸۱۰۳
استاد حوزه علمیه:

نیمه شعبان فرصتی معنوی برای تقرب به خالق هستی است

استاد حوزه علمیه گفت: نیمه ماه مبارک شعبان به غیر از اينكه روز خجسته ای محسوب می شود، به عنوان یک فرصت معنوي و ملکوتی و موقعیتی ارزشمند براي عبادت و تقرب هرچه بيشتر به خالق هستی بخش است.
حجت الاسلام فضیلتی نیا

حجت الاسلام حسین فضیلتی نیا معاون پژوهش حوزه علمیه امام هادی(ع) شهرستان عنبرآباد، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، اظهار کرد: ماه شعبان یکی از عظیم ترین ماه های قمری محسوب می شود که از قداست و مبارکی این ماه شریف و نورانی همین بس که میلادهای عزیز و نورانی در آن قرار داشت، میلاد ائمه بزرگواری چون امام حسین(ع)امام زین العابدین(ع) و نیمه این ماه ولادت پر نور امام زمان(عج) منجی عالم بشریت که از شرافت ويژه‌اي برخوردار است و همچنین امام زادگانی چون حضرت ابوالفضل العباس(ع)و حضرت علی اکبر(ع) شعبان را از دیگر ماه های قمری متمایز ساخته است.

 

وی بیان کرد: نیمه ماه مبارک شعبان به غیر از اينكه روز خجسته ای محسوب می شود بلکه به عنوان یک فرصت معنوي و ملکوتی و موقعیتی ارزشمند براي عبادت و تقرب هرچه بيشتر به خالق هستی بخش و از رهاورد آن كسب بركات الهي محسوب می شود.

 

حجت الاسلام فضیلتی نیا تصریح کرد: از عظمت شب نیمه شعبان نیز همین بس که خداوند متعال آن را هم ردیف و هم درجه شب‌هایی چون شب قدر قرار داده است؛ چرا که می ‌توان مثل شب‌های مبارک قدر در ماه مبارك رمضان، براي كسب بركات و خيرات بهره برداری وافر کرد و فيض برد.

 

استاد حوزه علمیه ادامه داد: در این باب توجه می کنیم به حدیثی گران بها از وجود ذی جود حضرت صادق آل عبا (ع) که می فرمایند «از امام باقر (ع) در مورد فضليت شب نيمه شعبان سؤال شد امام در پاسخ اینطور فرمودند هِيَ أَفْضَلُ لَيْلَةٍ بَعْدَ لَيْلَةِ الْقَدْرِ شب نيمه شعبان بعد از شب قدر از ارزشمندترين شبها است».

 

وی یادآور شد: همچنین در حديثي ارزشمند كه در کتاب گرانسنگ وسايل الشيعه آمده، ماه شعبان، ماهي است: «در هر پنج‌شنبه آن، آسمان‌ها زينت بسته مي‌شود، و فرشتگان به دعا مي‌پردازند كه پروردگارا آن‌كس را كه در اين ايام روزه بدارد، ببخشاي، و دعايش را اجابت فرماي، پس هركس كه در روز اول شعبان دو ركعت نماز گزارد و در هر ركعت آن يك ‌مرتبه سوره حمد و يكصد مرتبه سوره توحيد را بخواند و بعد از نماز نيز يكصد مرتبه صلوات بفرستد، خداوند تمامي حاجت‌هاي ديني و دنيايي او را اجابت مي‌فرمايد».

 

حجت الاسلام فضیلتی نیا در بخش دیگری از سخنانش ابراز کر: در شب عظیم نیمه شعبان بنا بر روایات درهاي آسمان بر همگان باز مي‌شود رحمت هایی که همه ما برای به دست آوردن آن کوشش های فراوانی را متحمل می شویم از جمله رضوان الهی، مغفرت و بخشش خداوند کریم، فضل و کرامت، پذیرش توبه و نعمت و برکت در زندگی است و در این شب عزیز اعمالی را ذکر فرمودند که از این قرار است؛ یکی از اعمال شب نیمه شعبان غسل کردن است، كه در روایت داریم این غسل سبب تخفیف گناهان شخص مى‌شود.

 

معاون پژوهش حوزه علمیه امام هادی(ع) عنبرآباد عنوان کرد: احیای این شب به نماز و دعا و استغفار از اهمیت خاصی برخوردار است و همچنین در روایت داریم كه هر كس شب نیمه شعبان را احیا بدارد دل او در روزى كه دل‌ها می میرند نمی میرد.

 

این استاد حوزه اضافه کرد: یکی دیگر از مهم ترین اعمال سفارش شده شب نیمه شعبان، زیارت آقا امام حسین (ع) است كه از پر فضیلت ترین اعمال شب نیمه شعبان محسوب می شود، از بهترین اوراد و ذکرهای پر عظمت ذکر شریف صلوات است که هر در وقت زوال وارد شده خوانده شود به طریق اولی در این ماه به شب نیمه شعبان لحاظ شود، همچنین اذکاری چون سُبْحانَ اللّهِ، الْحَمْدُلِلّهِ، اللّهُ اَكْبَرُ وَ لا اِلهَ اِلا اللّهُ صد مرتبه گفته شود.

 

معاون پژوهش حوزه علمیه امام هادی(ع) عنبرآباد در پایان افزود: قرائت دعای پرفیض كمیل در شب نیمه شعبان و دعای ندبه در روز نیمه شعبان نیز وارد شده است./302/9709/ب1

ارسال نظرات