۲۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۱
کد خبر: ۴۳۱۵۸۰
آیت الله مکارم شیرازی:

انفعال دشمن را به طمع می اندازد/ نا آرامی ها از تندروی و کند روی است

حضرت آ‌یت الله مکارم شیرازی با تببین بلاهای افراط و تفریط گفت: بلای تفریط این است که دشمن خیال کند ما تسلیم آن شده ایم و هرکاری که دلش می خواهد انجام دهد، امروز می گوید نیروهای دفاعی خود را در اختیار ما قرار دهید و فردا سفارش می کند که اسرائیل را به رسمیت بشناسید.
پشت صحنه ضبط برنامه ماه مبارک رمضان آيت الله مکارم شيرازي آیت الله مکارم شیرازی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حضرت آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید امشب در برنامه سخنرانی ماه مبارک رمضان با موضوع عرفان اسلامی در صحیفه سجادیه که از شبکه دوم سیما پخش شد، با اشاره به دعای مکارم الاخلاق گفت: تمام فضایل اخلاقی به یقین در این دعا جمع است.

 

وی افزود: اگر کسی بتواند این دعا را بخواند و به آن عمل کند برای کسب فضائل اخلاقی به چیز دیگری نیاز نخواهد داشت، این دعا 30 فصل دارد که تفسیر 17 فصل آن در سال های گذشته بیان شد، در فصل هجدهم امام سجاد(ع) 6 مطلب را از خداوند متعال تقاضا می کند که همه آن ها پیام دارد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که امام فصل ها را با صلوات آغاز می کند، اظهار داشت: هر دعایی با صلوات همراه باشد بر اساس روایات مستجاب خواهد بود، حضرت عرضه می دارد خداوندا مرا از اقتصاد بهره مند کن.

 

وی ادامه داد: معنای اقتصاد در فارسی و لغت عرب متفاوت است، در فارسی امروز اقتصاد مسائل مربوط به اموال، فعالیت های کسب و کار، تجارت و تولید است اما اقتصاد در لغت عرب از ماده قصد یعنی میانه روی و اعتدال می آید.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که امام از خداوند می خواهد که خداوند توفیق دهد تا از افراط و تفریط در کارها پرهیز شود، ابراز داشت: افراط و تفریط بلای بزرگی در جوامع انسانی است، در زندگی فردی و جمعی این دو بلا ایجاد می کند.

 

وی عنوان کرد: افراط سبب تخریب می شود و ما مشاهده کردیم که از افراط واقعا دچار خسارت شدیم، خسارت هایی که هنوز نیز ادامه دارد، افراط گری خسارتی به ما زده که هنوز ادامه دارد، تفریط در کارها نیز بلا به شمار می رود.

 

این مرجع تقلید خاطرنشان کرد: بلای تفریط این است که دشمن خیال کند ما تسلیم آن شده ایم و هرکاری که دلش می خواهد انجام دهد، امروز می گوید نیروهای دفاعی خود را در اختیار ما قرار دهید و فردا سفارش می کند که اسرائیل را به رسمیت بشناسید، اگر تفریط کرده و در کارها شل باشیم دشمن طمع می کند تا بر همه چیز ما مسلط شود.

 

وی اضافه کرد: در زندگی فردی اگر خط اعتدال وجود داشته باشد هیچ ناراحتی و ناآرامی نیست، نا آرامی ها از تندروی ها و کند روی ها است؛ اگر دو همسر در خط اعتدال حرکت کنند دعوایی نخواهند داشت، تندروی و کندروی سبب دعوا شده و آمار طلاق را بالا می برد.

 

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با بیان این که اگر در جامعه و در مسائل سیاسی، اقتصادی و نظامی در خط اعتدال حرکت کنیم سبب پیشرفت می شود، گفت: آیات قرآن روی مسأله اعتدال بسیار تأکید کرده است، آیه 110 سوره اسرا می فرماید ای پیغمبر نمازی که می خوانی صدای تو در حد اعتدال باشد.

 

وی افزود: وقتی این آیه درباره صدای انسان در نماز چنین توصیه ای می کند در تمام زندگی باید این خط اعتدال رعایت شود، آیه 29 سوره اسرا نیز می فرماید انسان نه باید دست خود را در گردنش غل و زنجیر کند و نه باید خیلی باز کند، کنایه از این است که انسان نباید در زمان انفاق به گونه ای سختگیری که نم پس ندهد و نه به اندازه ای انفاق کند که زندگی اش متلاشی شود.

 

حضرت آیت الله مکارم شیرازی با بیان این که آیه دیگری که بر اعتدال تأکید دارد آیه 62 سوره فرقان است، اظهار داشت: آیه می فرماید که بندگان خاص خداوند کسانی هستند که وقتی انفاق می کنند نه اسراف کرده تا خانواده آن ها بیچاره شود و نه تنگ نظر هستند تا کسی از آن ها استفاده نکند، در تمام زندگی خط اعتدال نباید رها شود./1323/پ202/ج

ارسال نظرات