دعاهای اهل بیت همان قرآن صاعد هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اهواز با حضور در برنامه «شرح دعای افتتاح» که از شبکه جهانی الاهواز پخش شد، با تبریک فرا رسیدن ماه ضیافت الهی، ابراز داشت: دعا وسیله ارتباط خالق و مخلوق، طلب حاجت ها و نیازمندی ها، انس با خدا و به بیان برخی اولیاء الهی قرآن صاعد است که انسان خواسته ها و نیازهای خود را در قالب آن بیان و به سوی خداوند رهسپار می کند.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به آیه «اذا سَألَکَ عنی عِبادِیَ فَقُل اِنّی قَریب اُجیب دَعوَت الدّاعی اَذا دَعانی» و اینکه خداوند به انسان نزدیک است، گفت: انسان باید خداوند را همیشه به ویژه در ماه مبارک رمضان طلبیده و دعا کند و بداند که دعا مغز و هسته عبادت است.
امام جمعه موقت اهواز در ادامه اهتمام ویژه به دعا در عبادت را درک کننده حقیقت و تجلی واقعی عبادت برای انسان ها برشمرد و افزود: دعا اهمیت فراوانی در برقراری ارتباط بنده با خدا در همه زمان ها به ویژه ماه مبارک رمضان دارد و دعا به اقسامی از جمله عادی که ترکیبی از کلمات و ادبیات متداول و براساس ذوق و سلیقه فرد و با زبان روزمره بیان می شود، تقسیم بندی می شوند.
آیت الله حیدری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه دعای مأثور و منقول از اهل بیت(ع) همچون دعای کمیل، ندبه، افتتاح و ابی حمزه ثمالی نوع دوم دعا که مرتبه و پسند بیشتری دارد، تصریح کرد: این دعاها برگرفته از آثار، برکت ها و ویژگی هایی همچون صدور از اهل بیت(ع) آشنا به خداوند و نیارهای انسان ها و دربرگیرنده معارف عمیق معرفتی هستند.
این مقام مسؤول در ادامه با بیان اینکه دعاهای مأثور و منقول از اهل بیت(ع) نزدیک کننده به خداوند و از ارزش و اعتبار فراوانی برخوردارند، خاطرنشان کرد: معرفت و منزلت بیشتر انسان بر طبق حدیث «المعروف علی قدر المعرفه» منجر به احسان و معرفت بیشتر خداوند خواهد بود و این دعاها با توجه به صدور از انسان های عارف بهره مند از معرفت الهی بالطبع قابلیت دربرگیری بیشتر معرفت الهی برای انسان را دارا هستند.
وی به صدور دعاهای مأثور از کامل ترین انسان های آشنا به خداوند و زندگی مردم و دوری آنها از افراط و تفریط اشاره کرد و گفت: چنین دعاهایی به انسان احساس قرار گرفتن در صراط مستقیم را القا می کنند و قرائت ادعیه مأثور در واقع نوعی اقتدا و تأسی به انسان های کامل و افعالشان است.
آیت الله حیدری در پایان به محتوای عمیق دعاهای مأثور اشاره و بیان داشت: امامان معصوم در قالب دعا و ارتباط با خداوند برخی از معارف عمیق را در قالب این دعاها مطرح کردند و اهل معرفت و علم برای آگاهی از چنین معارفی باید به دعاهای مأثور مراجعه کنند و مراد از قرآن صاعد همان دعاهای مأثور می باشند./9456/203/ب2