ماه رمضان فرصتی برای استجابت دعا و قبولی اعمال/ نباید از تلاوت قرآن غافل شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام حسن پرورش، رئیس پدافند هوایی مرکزی، در ظهر امروز در جمع کارکنان منطقه پدافند هوایی شهید نصر اصفهانی، خطبه ای را که از سوی حضرت رسول اکرم (ص) در خصوص ماه مبارک رمضان ایراد شده است را برای درک عظمت این ماه کافی دانست و گفت: یک دعوت عمومی در این ماه شده است که باید ببینیم دعوت کننده کیست؟ و آیا هرکسی توفیق لبیک گفتن به این دعوت را می یابد؟ و پذیرایی این دعوت چیست؟
وی در ادامه ماه مبارک رمضان و برکات آن را رزق و روزی معنوی انسان دانست و افزود: چنین نیست که هرکسی بتواند از این روزی بهره مند گردد پس لازم است شکر این نعمت بزرگ را که خداوند به ما ارزانی داشته است را به جای آوریم و در استفاده کردن از این فرصت سر از پای نشناسیم.
ماه رمضان فرصتی برای مستجاب شدن دعاها است
رئیس عقیدتی سیاسی منطقه پدافند هوایی مرکزی با اشاره به وجود برکات بسیار برای روزه داران در ماه مبارک رمضان اظهار کرد: در تمام طول سال نمی توانیم ادعا کنیم که اعمال ما مورد قبول صددرصد پروردگار عالم است و این در حالی است که با توجه به جمله ای که حضرت رسول اکرم (ص) بیان فرمودند، تمام اعمال عبادی انسان در این ماه پذیرفته است که این امر، بر عظمت این ماه و برتری آن نسبت به ماههای دیگر می افزاید.
وی در ادامه به جمله «دعائکم فیه مستجاب» در خطبه پیامبر اکرم(ص) پیرامون ماه رمضان اشاره کرد و گفت: در روایتی آمده است که روزه دار قبل از افطار یک دعای مستجاب دارد. که لازم است از این فرصت نیز نهایت استفاده را ببریم.
حجت الاسلام پرورش یکی از دلایل شریف بودن ماه مبارک رمضان را نزول قرآن کریم در این ماه عنوان کرد و افزود: این روایت را همه شنیده اند که «هرکس یک آیه در یان ماه مبارک تلاوت کند ثواب ختم کل قرآن کریم را خداوند به او عنایت می کند».
رئیس عقیدتی سیاسی منطقه پدافند هوایی مرکزی ضمن تأکید بر ضرورت تلاوت قرآن کریم و تدبر در آن در طول سال و به خصوص در ماه مبارک رمضان تصریح کرد: آیه ای بسیار تکان دهنده در خصوص شکایت پیامبر اکرم (ص) در روز قیامت به دلیل بی توجهی قومش به تلاوت و تدبر در قرآن کریم در سوره مبارکه فرقان آیه 30 آمده است که می فرماید:(( وَقَالَ الرَّسُولُ يارَبِّ إِنَّ قَوْمِي اتَّخَذُوا۟ هَذَا الْقُرْءَانَ مَهْجُورًا)) ((و پيامبرگفت پروردگارا قوم من اين قرآن را رها كردند)).
وی فعل «قال» را که به صورت ماضی در این آیه آمده است را نشانه قطعی بودن قیامت و قطعی بودن این سخن پیامبر (ص) عنوان کرد و گفت: هرگونه کاهلی و سستی نسبت به این معجزه بزرگ الهی یعنی قرآن، انسان را مشمول این گلایه پیامبر اکرم (ص) در روز قیامت خواهد کرد که در این صورت باید تمام عقوبات آن را نیز در روز سخت قیامت بپذیریم که چاره ای نیز از آن نخواهد بود.
پیامبر اکرم(ص) از عدم توجه به قرآن در قیامت گلایه میکنند
حجت الاسلام پرورش در ادامه توجه به چند نکته را برای فهم عمیق این آیه ضروری دانست و خاطرنشان کرد: اولین نکته این است که توجه کنیم به این که شاکی کیست، شاکی کسی است که به فرموده خداوند متعال «انک لعلی خلق عظیم» یعنی دارای اخلاق بسیار عظیمی است و بی دلیل گلایه نمی کند، دومین نکته حائز اهمیت خطاب گلایه حضرت رسول اکرم (ص) است، خطاب آن حضرت، کفار و مشرکین و یا اهل کتاب نیستند بلکه مسلمانانی هستند که ادعای ایمان به قرآن کریم را همواره یدک می کشند.
وی سومین نکته حائز اهمیت در این آیه را محکمه ای دانست که این شکایت در آن مطرح می شود و ابراز کرد: آن محکمه صحنه بسیار هولناک قیامت است، آیِات بسیاری در قرآن وجود دارد که حاکی از عظمت و وحشت در لحظه قیامت است.
عدم تلاوت قرآن موجب مهجوریت آن میشود
رئیس عقیدتی سیاسی منطقه پدافند هوایی مرکزی علت این شکایت را در مهجوریت قرار دادن قرآن کریم با وجود علم و آگاهی نسبت به آن عنوان کرد و گفت: یکی از مصادیق مهجوریت قرآن کریم عدم تلاوت آن است، حضرت امام صادق(ع) در حدیثی فرمودند: شیعیان ما کسانی هستند که هر روز حداقل 50 آیه تلاوت می کنند، در حدیث دیگری حضرت رسول اکرم (ص) فرمودند: «هرکس که در هر شب 10 آیه از قرآن کریم را تلاوت کند نامش جزء غافلان ثبت نخواهد شد.
حجت الاسلام پرورش تدبر نکردن در آیات قران کریم را نیز جزء مصادیق مهجوریت قرآن کریم دانست و اظهار کرد: حفظ نکردن قرآن کریم نیز جزء مصادیق مهجوریت آن می باشد تا جایی که در روایات آمده است سینه ای که حافظ و حامل قرآن کریم باشد هیچ گاه در آتش جهنم نخواهد سوخت./1304/202/ب3