۰۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۹
کد خبر: ۴۳۹۳۰۴
عضو مجمع نمایندگان طلاب حوزه علمیه مطرح کرد؛

آسیب شناسی مسائل آموزشی و تربیتی طلاب راه کارآمدسازی حوزه علمیه

حجت الاسلام مداحی با بیان اینکه مشکلات زندگی تأثیر بسزای در کاهش رشد طلاب دارد ، گفت: به وضعیت معیشتی طلاب بیشتر رسیدگی شود تا بتوانند با فراغت بال به شکوفاکردن استعدادهایشان بپردازند و مسائل غیر ضروری آنها را سرگرم نکند.
طلاب و روحانیان حوزه علمیه طلاب و روحانیان حوزه علمیه

حجت‌الاسلام عباس مداحی، نماینده طلاب و فضلای استان تهران در مجمع نمایندگان حوزه علمیه، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با بیان اینکه آیت الله اعرافی با ارائه طرح‌ها و ابتکارهایی جامعة المصطفی را در عرصه جهانی به شهرت رساند، ابراز کرد: خلأهای در حوزه علمیه دیده می‌شود که از مدیریت جدید حوزه‌های علمیه انتظار می‌رود این مسائل را شناسایی کند و برای رفع این مشکلات اقداماتی انجام دهد.

تعلیم و تزکیه نفس

وی با بیان اینکه تعلیم و تزکیه نفس مسأله مهمی است که باید به آن توجه شود، گفت: در حدیثی آمده که علم از کوفه رخت بر می‌بندد و در قم گسترش پیدا می‌کند و برای تمام دنیا ارائه می‌شود، این نیازمند بستری است که دانشمندان محقق و محصل در قم حضور داشته باشند و برای اینکه تأثیرگذار باشند باید تزکیه، تهذیب و خودسازی نفس داشته باشند.

 

حجت الاسلام مداحی با بیان اینکه در کنار علم زیاد باید خودسازی هم باشد، گفت: خودسازی و تهذیب نفس افرادی مانند امام خمینی(ره)، بزرگان و رهبر معظم انقلاب باعث شد سخن آنها در جامعه نفوذ ‌کند و تأثیرگذار باشد؛ بنابراین مدیر حوزه‌های علمیه باید به علم و در کنار آن به اخلاق و تهذیب نفس توجه کند.

 

استعدادشناسی طلاب براساس نیاز جامعه

نماینده طلاب و فضلای استان تهران با اشاره به این که در حوزه باید تعلیم و تربیت طلاب بر اساس استعداد آنها و نیاز جامعه صورت بگیرد، اظهار داشت: ضروری است توانمندی‌ و ظرفیت های علمی نسل جدید حوزه علمیه قبل از پایه ششم شناسایی شود.

 

حجت الاسلام مداحی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب بر انقلابی بودن حوزه‌ها تأکید کردند، اظهار کرد: برای داشتن حوزه‌های انقلابی می‌توان بسترها مانند تربیت اساتید انقلابی و ترویج فکری جهانی شدن اسلام در بین طلاب جوان ایجاد کرد.

 

وی ادامه داد: به وضعیت معیشتی طلاب باید رسیدگی شود تا بتوانند با فراغت بال به شکوفایی استعدادهایشان بپردازند؛ بنابر این پرداختن طلاب به امور غیر ضروری آنان را از ورود مطلوب به مسائل تحصیلی و تبلیغی باز می‌دارد.

 

حجت الاسلام مداحی با اشاره به این که تبیین مقوله ولایت فقیه که یکی از ارکان مهم جامعه اسلامی است، می تواند در طلاب نسل جدید و اداره حکومت اسلامی احساس مسؤولیت ایجاد کند، اظهار داشت: درس ولایت فقه از پایه ششم در بین طلاب نهادینه شود.

 

دروس حوزه مقدمه‌ای برای درک کلام خدا و احادیث اهل بیت(ع)

وی با بیان اینکه در حوزه به احادیث و قرآن توجه بیشتری کنند، خاطرنشان کرد: همه درس‌های حوزه مقدمه‌ای برای درک کلام خدا و احادیث اهل بیت(ع) است؛ ولی متأسفانه به صورت عملی و گسترده در این زمینه کمتر کار شده است.

 

حجت الاسلام مداحی خاطرنشان کرد: جامعه‌ای که از لحاظ فرهنگی ضعیف‌تر است، نیاز بیشتری به قرآن و احادیث ائمه اطهار(ع) دارد؛ بنابراین لازم است طلاب از سال اول با این مبانی آشنا شوند و سطوح بالاتر به تبلیغ این مباحث در سطح جامعه بپردازند.

 

وی اضافه کرد: مدیر جدید حوزه بایستی مقدماتی را فراهم کند که بعد از خوانده‌شدن دروسی مانند ادبیات زمینه رفتن به سمت قرآن و احادیث که غایت و نهایت حوزه است، فراهم شود.

 

حجت الاسلام مداحی با اشاره به ایجاد خانه‌های عالم در مناطق مختلف گفت: بسیاری از طلاب آمادگی رفتن به تبلیغ را دارند، اما مشکل مکان دارند؛ بنابر این احداث خانه‌های عالم تا حد امکان در برنامه مدیران حوزوی و تبلیغی قرار بگیرد./875/ت302/س

 

خبرنگار: علی شمس

ارسال نظرات