روحانیت مدافع حقیقی حریم اسلام ناب است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در گلوگاه، حجت الاسلام سیدابراهیم میراحمدی، استاد حوزه علمیه مازندران امروز در یادواره علما و شهدای حوزه علمیه امام صادق(ع) شهرستان نکا، گفت: تمام مناجات، قلم، حدیث، وجود و تربیت همه امامان شیعه معجزه بوده است چراکه این افراد سراسر نور ناشی از منبع تمام نشدنی الهی بودهاند که فهم فلسفه وجودی آنها را باید در تفسیر زیارت جامعه کبیره جستوجو کرد.
امام جمعه گلوگاه علم را منبع قدرت و سلطان برشمرد و خاطرنشان کرد: دلیل برتری امروز کشورهای بزرگ استکباری بهرهمندی از علم و دانش است، بر همین اساس امام صادق(ع) بنیان، مبانی و ستونهای اسلام را پایهگذاری کرد و با توجه به فرصت و شرایط روزگار خود به جهاد علمی، تربیت عالم و نیرو پرداخت و از همان زمان مجالس روضه سیدالشهدا رونق گرفت.
استاد حوزه علمیه مازندران ادامه داد: برای پرداختن به علم باید توجه کرد که هر علمی مورد تأیید نیست همان گونه که پرداختن به برخی علوم از جمله علوم غریبه و سحر حرام اعلام شده است، پس برای روی آوردن به هر علمی باید سه ویژگی را برای آن در نظر گرفت تا مورد تأیید قرار گیرد.
وی گفت: نخستین شرط پذیرش یک علم به موضوع آن است که آیا در راستای تقویت ویژگیهای الهی و خداشناسی است یا مربوط به حوزههای شیطانی و گناه آلود میشود چرا که هر چه موضوع مقدستر شود علم مربوط به آن نیز مقدستر است.
این استاد حوزه علمیه ادامه داد: دومین شرط در مطلوب بودن علم به انگیزه از پرداختن به آن میشود به شکلی که اگر انسان به پژوهش در دین و خداشناسی نیز بپردازد اما انگیزه وی الهی و رفع نیازهای مردم نباشد در این صورت نیز مورد پذیرش و قبول نیست.
وی افزود: انگیزه بسیار مهم است، این انگیزه است که فعالیت را آرامبخش، انرژیزا و هدفمند میکند و انسان را به دستاوردهایی میرساند که در حالت عادی به دست نمیآیند، اما اگر این انگیزه مادی شود بنابر ذات نگاه مادی به هر چیزی در ادامه خستگی را به ارمغان میآورد.
حجت الاسلام میراحمدی ادامه داد: جسارتها و زندانی کردن امامان و عالمان تشیع از آن زمان تا به امروز ادامه دارد چرا که امروز نیز مزدوران بحرینی علمای شیعه را بدون محاکمه تنها به قصد جسارت و تحقیر در زندان میافکنند.
وی با بیان سومین شرط از پرداختن به علوم، اظهار داشت: هر علمی باید برای مردم صرف شده و مورد تبلیغ و اطلاعرسانی قرار بگیرد، صرف به دست آوردن علم اما استفاده نکردن از آن در جامعه فایدهای ندارد.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به شرایط فعلی جامعه که مورد حجیمترین حملات تبلیغی و فرهنگی استکبار قرار گرفته و دشمن افکار، اندیشهها، سبک زندگی و ریشه تشیع را هدف قرار داده است، گوشه نشینی را بیفایده و تبلیغ دین خدا میان مردم را ضروری برشمرد.
حجت الاسلام میراحمدی با بیان این که دشمنان امروز همه هجمه ها را به سمت شیعیان روانه کرده اند، تصریح کرد: جهانی شدن فرهنگ تشیع موجب عصبانیت و هراس دشمنان اسلام ناب شده است و به همین دلیل تلاش می کنند با ایجاد گروه های تکفیری و تروریستی در منطقه مانع گسترش این فرهنگ ارزشمند شوند.
وی تأکید کرد: امروز به واسطه جانفشانیهای رزمندگان خود در امنیت به سر میبریم اما یکی از مکانهایی که امنیت کشور را تضمین میکند حوزه های علمیه هستند که رونق این مراکز سبب رونق اسلام و تشیع میشود.
استاد حوزه علمیه مازندران روحانيت را خادمان ترويج شريعت نبوي، مکتب علوي و فاطمي دانست و گفت: امروز يکي از قوي ترين مؤلفه هاي صيانت از دستاوردهاي انقلاب صيانت از عنصر انقلابي گري و دين باوري در کشور نهاد مرجعيت و روحانيت است.
حجت الاسلام میراحمدی روحانيت را پاسداران محراب الهي دانست و ادامه داد: نقش روحانيت براي حفاظت از انقلاب و حفظ حضور در صحنه و صيانت از آرمان گرايي و دين باوري مردم بي بديل و بي نظير بوده است.
وی با بيان اين که صبوري و قناعت انقلابي روحانيت روح قناعت، دين باوري، تواضع و افتادگي را به جامعه عمق بخشيده است، تصريح کرد: اين مسأله پشتوانه اي براي رهبري، مرجعيت شيعه و نهاد روحانيت در نظام اسلامي شده است.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به اين که همه دغدغه روحانیت در هر مقطعی دینداری و دفاع از شریعت محمدی بوده است، گفت: امروز ميراث داري امام راحل و عالمان ديني دغدغه اصلي و محوري روحانيت است.
حجت الاسلام میراحمدی با بيان اين که روحانيت همواره در مسير رهبري گام برداشته است، افزود: امروز نيز روحانيت اصيل پيرو مکتب ولايت بوده و رهنمودهاي رهبري را سرلوحه فعاليت هاي خود قرار مي دهد.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود به نقش حوزه های علمیه در دفاع از دین و ارزش های اسلامی اشاره کرد و گفت: حوزه های علمیه، آبشار پربرکت علم و معرفت است که بیش از هزار سال است ندای قرآن را لبیک گفته و علوم و معارف را از گنجینه های علم الهی یعنی قرآن و اهل بیت(ع) استخراج و با اندیشه های زلال، بیابان های تشنه فکر بشری را سیراب می کند.
امام جمعه گلوگاه با بیان این که حوزه علمیه غنی ترین و با سابقه ترین دانشگاه سرزمین اسلامی است، افزود: حوزه و روحانیت همواره مدافع حقیقی اسلام ناب بوده اند و امروز در کنار همه این وظایف، تربیت طلابی انقلابی و فاضل رسالت اصلی حوزه های علمیه است.
حجتالاسلام اسفندیاری، مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) نکا نیز در این مراسم با اشاره به اهمیت پرداختن به علم، اظهار کرد: سه عامل مکان، زمان و جنسیت که میتواند هر چیزی را محدود کند در مورد علم صادق نیستند و هر کسی با هر جنسیتی، در هر مکان و زمانی موظف به فراگیری علم شده است که اهمیت بالای این موضوع از نگاه اسلام را میرساند.
وی افزود: علم دارای فضیلت بسیار بالایی است که اگر به اهمیت آن پی برده شود کسی که به دنبال کسب آن میرود یعنی شخص عالم نیز به همان اندازه ارزش پیدا میکند.
مدیر حوزه علمیه امام جعفر صادق(ع) نکا، این حوزه علمیه را یکی از قدیمیترین و بزرگترین مدارس حوزوی شهرستان نکا برشمرد و خاطرنشان کرد: کلنگ این مدرسه در سال 57 به همت آیتالله سیدرضا صادقی گلوردی بر زمین نهاده شد اما به صورت رسمی از سال 61 کار جذب طلبه را آغاز کرد و تا سال 95 نزدیک به سه هزار طلبه از فضای این مدرسه در سالهای مختلف استفاده کردهاند.
وی اضافه کرد: این حوزه علمیه در حال حاضر 350 طلبه حضوری و غیرحضوری دارد که از این میزان بیش از 200 طلبه به صورت حضوری از پایه یک تا پایه ده به ادامه تحصیل مشغول هستند که پس از آن برای گذراندن سطوح خارج فقه و اصول باید به شهرهای دیگری مانند قم یا مشهد مهاجرت کنند./950/202/ب2