۰۳ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۱
کد خبر: ۴۴۵۷۵۹
عضو شورای حوزه علمیه مازندران:

تحصیل در حوزه علمیه مهم ترین راه دفاع از دین است

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که حوزه های علمیه در طول تاریخ رسالت تبیین و تفسیر دین را عهده دار بودند و این وظیفه امروز نیز با جدیت دنبال می شود، گفت: رسالت دیگری که حوزه های علمیه باید مورد توجه قرار دهند پاسداری از متن دین است.
امام جمعه نوشهر

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در غرب مازندران، حجت الاسلام محمود مشایخ، عضو شورای حوزه علمیه مازندران امروز در مراسم آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه استان که به میزبانی مدرسه علمیه شهید مطهری(ره) تنکابن برگزار شد، آموزش دین را یکی از وظایف و رسالت های ذاتی حوزه های علمیه دانست و گفت: تربیت کسانی که بتوانند دین مقدس اسلام را در ابعاد مختلفش برای اقشار مختلف مردم بیان کنند و از مواضع دین دفاع کنند رسالت اصلی حوزه های علمیه در طول تاریخ بوده است.

وی توجه به اخلاق و مسائل تهذیبی در حوزه را نیز از دیگر الزامات مهم در حوزه های علمیه دانست و خاطرنشان کرد: اهداف اخلاقی و تربیتی در همه برنامه های حوزه باید مورد توجه قرار گیرد.

حجت الاسلام مشایخ با اشاره به این که کسی که میخواهد دین را آموزش بدهد، باید خود، عامل باشد، ادامه داد: اگر خود عامل به دین نباشد، گفتارش در مردم اثر نمی کند و این باید به عنوان یک هدف بسیار مهم مدنظر حوزه های علمیه باشد.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که حوزه های علمیه در طول تاریخ رسالت تبیین و تفسیر دین را عهده دار بودند و این وظیفه امروز نیز با جدیت دنبال می شود، گفت: رسالت دیگری که حوزه های علمیه باید مورد توجه قرار دهند پاسداری از متن دین است که دین اسلام هم به مانند ادیان گذشته، تحریف شود.

امام جمعه نوشهر با بیان این که دشمن همواره به دنبال تحریف دین بوده و است، خاطرنشان کرد: این توطئه دشمن امروز نیز با شیوه های جدید دنبال می شود که حوزه های علمیه به عنوان حافظان حقیقی دین باید به این مسأله مهم توجه کنند.

حجت الاسلام مشایخ با اشاره به این که امروز شبهات گسترده ای علیه دین از سوی دشمنان اسلام و انقلاب مطرح می شود، دفاع از دین در برابر این هجمه ها و شبهات را یکی دیگر از رسالت های حوزه های علمیه دانست و تصریح کرد: امروز حوزه باید برای دفاع از دین در برابر این حجم وسیع از شبهات خود را مجهز کند.

وی با بیان این که حوزه های علمیه می توانند با تربیت و پرورش جوانان علاقه مند به علم دین جامعه سالم و به دور از هر گونه آلودگی را ترسیم کنند، گفت: حوزه‌های علمیه همانند شمع فروزان در هدایت بشر نقش مهمی دارند و این مراکز مهم دینی باید همانند شمع فروزان در هدایت انسان‌ها، راه سعادت و خوشبختی را به انسان‌ها نشان دهند.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با اشاره بر این‌که رسالت حوزه های علمیه همان رسالت انبیای الهی است، تصریح کرد: حوزه علمیه مستقیماً در پرتو، نور و علم پیامبران و امامان در حال حرکت هستند.

حجت الاسلام مشایخ با بیان این‌که حوزه‌های علمیه وظیفه انتقال مکتب غنی شیعه از طریق روحانیت به نسل آینده را عهده دار است، گفت: این فرهنگ غنی و اصیل شیعه تنها از طریق تلاش های تبلیغی طلاب و روحانیان حوزه های علمیه محقق خواهد شد.

وی در ادامه سخنان خود با بیان این که فراگیری علوم حوزوی از سوی علاقه مندان به این مرکز مهم دینی افتخار بزرگی برای افراد است، گفت: طلاب با ورود به حوزه های علمیه سرباز امام زمان(عج) می شوند و هیچ افتخاری بالاتر از این سربازی برای یک فرد وجود ندارد.

امام جمعه نوشهر با تأکید بر این که طلاب برای رسیدن به مدارج بالا باید سخت کوشانه درس بخوانند و مطالعه کنند، افزود: رمز موفقیت علما و فقهای دینی ما در طول تاریخ نیز تلاش بی وقفه و تحمل مشکلات و سختی های دوران بود.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران تحصیل در حوزه های علمیه و آموختن علم دین را یکی از مهم ترین راه های دفاع از دین و یاری رساندن شریعت محمدی در دنیای پر آشوب امروز جهان دانست و خاطرنشان کرد: در شرایطی که دشمنان اسلام و قرآن توان و سرمایه خود را برای نابودی دین به کار گرفتند، تحصیل در حوزه های علمیه و فراگیری علم دین یک جهاد بزرگ است.

وی با اشاره به این که تحصیل علوم حوزوی و هدایت مردم، یک امری است که مبنای قرآنی دارد، گفت: تفقه در دین، امری است که  قرآن به افراد سفارش کرده است، از هر قوم و قبیله‌ای برای انجام آن داوطلب بشوند و اهتمام ورزند.

امام جمعه نوشهر از طلاب و روحانیان به عنوان پیامبران تبلیغی اسلام ناب یاد کرد و افزود: فلسفه ارسال پیغمبران الهی به منظور  ترویج دین و بسط توحید بوده که با تفقه در دین حاصل می‌شود.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران ادامه داد: طلاب برای بیان و آموزش علم دین به مردم ابتدا باید خوب یاد بگیرند به همین دلیل  تفقه در دین باید با جدیت صورت گیرد.

مسؤول حوزه علمیه شهید بهشتی(ره) نوشهر ادامه داد: همان طور که مسؤولیت انبیای الهی و امامان(ع) ارشاد و هدایت جامعه و پرورش عناصری به منظور هدایت جامعه بوده است در عصر غیبت، حوزه های علمیه پدید آمده‌اند تا بتوانند جایگاه مناسبی برای انتقال علوم و معارف اهل‌بیت(ع) به جامعه، باشند.

وی با بیان این که حوزه باید در مقابل شبهات و اشکالاتی که متوجه دین و مسائل دینی است، پاسخگو باشد، گفت: در عصر ما، که عصر شکل گیری یک نظام و حکومت اسلامی است، فارغ التحصیلان حوزه، علاوه بر مسؤولیت شناخت و تبیین و تفسیر دین و پاسداری و حمایت از آن، اجرای آن در صحنه جامعه را نیز بر عهده دارند.

حجت الاسلام مشایخ با اشاره به این که آنچه حوزه ها به عهده دارند، این است که آنچه مردم از نظر دینی در همه ابعاد مذهبی احتیاج دارند و مورد ابتلای آنان است جواب­گو باشند، ادامه داد: نظام آموزشی حوزه، نظامی است که ریشه در اعماق تاریخ شیعی دارد و در واقع پایه گذار این نظام تحصیلی ائمه اطهار(ع) هستند و این نظام، با توجه به پیشینه تاریخی که دارد از نقاط قوت فراوانی برخوردار است.

امام جمعه نوشهر در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که گفتار، عمل، اخلاق و علم یک طلبه و روحانی می تواند در حفظ و ارتقای جایگاه لباس مقدس روحانیت بسیار اثرگذار باشد، گفت: هر طلبه و روحانی ادامه دهنده راه اهل بیت(ع) و حافظ و پشتیبان احکام الهی است که باید به این رسالت خود به خوبی عمل کند.

وی با بیان این که حوزه علمیه، روحانیت و طلاب در تاریخ همواره در مسیر نشر و گسترش دینی و مبانی اسلامی گام برداشته است، تصریح کرد: حوزه علمیه و طلاب درد دین داشته و دارند و در این مسیر صادقانه و بدون هیچ چشم داشتی قدم برداشته اند.

استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که یک طلبه تا خود شناخت صحیحی از مبانی دینی نداشته باشد، نمی تواند آن را به مردم انتقال دهد، تصریح کرد: طلبه باید حرف خدا و پیامبران را به خوبی درک کند و آن را به مردم به شیوه ای اثرگذار انتقال دهد.

عضو شورای حوزه علمیه مازندران با بیان این که بی توقع ترین و با انگیزه ترین قشر نسبت به نظام حوزویان هستند، گفت: حوزه های علمیه و علما در تاریخ خالصانه همه توان خود را در جهت تقویت اسلام و انقلاب به کار گرفتند که امروز شاهد عزت و عظمت اسلام و انقلاب در جهان هستیم./950/202/ب2

ارسال نظرات