کلاسهای پژوهش محور در حوزه ها برگزار شود
حجت الاسلام احمد کعب عمیر، مدیر مدرسه امام جعفرصادق(ع) الوان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، با اشاره به اینکه مدیریت حوزه در راستای تحول در حوزه های علمیه طرح هایی ارائه و به نتایجی دست یافته است، ابراز داشت: در این طرح، تحول کاملی در دروس و متون حوزوی که امروزه تدریس می شود، حاصل می شود و برخی از کتب که متون آنها سنگین و برای طلاب قابل درک نباشد، تغییر خواهند کرد.
مدیر مدرسه امام جعفرصادق(ع) الوان با بیان اینکه اجرای این طرح در همه حوزه های علمیه بسیار عالی و موفقیت زیادی را به دست خواهد آورد، اظهار داشت: بسیاری از متون درسی همچون قرآن کریم، تفسیر و مباحث تاریخی که جامعه با آنها ارتباط دارد در حوزه ها به صورت جنبی و مطالعاتی مورد توجه قرار می گیرند اما در طرح جدید حوزوی این متون به عنوان درسهای اصلی گنجانده شده اند که گامی مهم در تقویت علمی طلاب است.
این مقام مسؤول در ادامه سنتی برگزار کردن کلاسها را از نقاط ضعف شیوه های آموزشی برشمرد و با توصیه به تغییر این روش خاطرنشان کرد: برگزاری کلاسها به صورت پژوهش محوری که در چند سال اخیر انجام می شود از جمله نقاط قوت است که در پی آن طلاب به پژوهش و ارائه مقاله روی آورده و درسهای مطالعاتی را در تحقیقات نهادینه می کنند.
حجت الاسلام کعب عمیر متون درسی سنگین را از دیگر ضعفهای آموزشی عنوان و خاطرنشان کرد: متون درسی همچون کتاب سیوطی برای طلبه دارای مدرک سیکل و یا دیپلم سنگین و فهم آن بسیار زمان گیر و وقت تلفی است و تهیه متون درسی با همان محتوا و کاربرد اما به زبان روز بسیار بهتر خواهد بود.
وی عدم تناسب دروس حوزوی با نقشهای فرهنگی و اجتماعی حوزویان را خطر بزرگی برشمرد و افزود: در طرح تحول جدید به لحاظ قرار گرفتن متون و دروس مرتبط با مباحث روز فرهنگی توجه شده است اما این مباحث در دروس حوزوی که به صورت سنتی اجرا می شود، لحاظ نشدند که چه بسا خطرات سنگینی برای حوزه علمیه و جامعه در پی داشته باشد.
مدیر مدرسه امام جعفرصادق(ع) الوان در پایان گفت: طلبه به عنوان هادی، رهبر و پیشوای جامعه باید از فعالیتهای فرهنگی و امور جامعه خود آگاه باشد و امیدواریم در طرح تحول جدید که در برخی حوزه ها به صورت آزمایشی اجرا می شود، این نواقص به طور کامل رفع شود./302/9456/ب1