ضعف اقتصادی، زمینهساز ضعف فرهنگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در تبریز، آیت الله محسن مجتهد شبستری، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در دیدار رؤسای اتاقهای بازرگانی سراسر کشور با اشاره به اهمیت پیشرفت فرهنگی جامعه، نسبت به اهمیت رشد مالی و اقتصادی به عنوان پشتوانه ای برای مسائل فرهنگی تأکید کرد.
وی یکی از عوامل اقتدار ملی در کشورهای مختلف را مسائل اقتصادی دانست و ابراز داشت: اگر کشوری از نظر نیروی نظامی، فرهنگی، نظم و ابعاد دیگر وضع مطلوبی داشته باشد اما از نظر اقتصادی ضعیف باشد، با مشکل مواجه خواهد شد، ما باید هم از نظر مسائل فرهنگی و هم از نظر مسایل مالی پیشرفت داشته باشیم.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه امام علی(ع) چهارده قرن پیش فرموده بودند فردی که از نظر اقتصادی ضعیف باشد از نظر فرهنگی هم ضعیف خواهد بود، افزود: در دین ما همیشه توصیه به رفتن به سوی اقتصاد سالم بوده تا افراد با رفاه و آسایش زندگی کنند و در مقابل کشورهای دنیا خوار و ضعیف نباشند.
وی یکی از مشکلات اساسی کشور را واردات بی رویه دانست و تصریح کرد: خود هیأت دولت هم مکرراً این موضوع را مطرح کرده، اما در عمل مبارزه جدی با این موضوع را لمس نمیکنیم و طبیعی است با پدیده قاچاق به ویژه واردات بی رویه کالاهای خارجی به کشور، تولید داخلی ما رشد نکند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به موضوع نرخ ارز، افزود: ثابت نبودن نرخ ارز سبب بروز مشکلات زیاد و بلاتکلیفی صادرکنندگان و فعالان اقتصادی است، یکی از تلاشهایی که باید در کشور صورت گیرد و با راهکار مناسب حل شود همین نرخ ارز است، نرخ ارز باید ثابت بماند.
وی پیرامون دریافت و اخذ مالیات در کشور، گفت: اتکای به نفت برای اقتصاد کشور خطرناک است اما از طرفی هم دریافت بسیار مالیات، فرار مالیاتی بیشتر را در پی داشته و از طرفی فعالیت اقتصادی را برای تولیدکنندگان و صنعتگران سخت می کند، شیب افزایش مالیات، باید کند باشد و نباید با شیب تند افزایش پیدا کند.
رییس شورای عالی مجمع جهانی اهل بیت(ع) گفت: دادن یارانه نقدی باید صرف کمک به تولید شود چرا که رکن اصلی اقتصاد مقاومتی کمک و رونق تولید است، فعالان اقتصادی باید کیفیت کالاهای تولیدی خود را افزایش بدهند تا توان رقابت با تولیدات کشورهای دیگر را داشته باشند؛ علت آن که کالاهای ایرانی در دنیا مشتری زیادی ندارد، همین موضوع کیفیت است که باید مورد توجه قرار گیرد.
وی لزوم انسجام دولت و مجلس و بخش خصوصی را مورد توجه قرار داد و ادامه داد: مجلس، دولت و فعالان اقتصادی با عزم جدی و همکاری یکدیگر می توانند بر مشکلات اقتصادی فائق آیند، مجلس با اصلاح و یا تدوین قوانین مطلوب، و دولت هم با تصویب و ابلاغ آیین نامه و بخشنامههایی میتوانند به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کنند.
نماینده ولی فقیه در استان آذربایجان شرقی در ادامه خطاب به رؤسای اتاقهای سراسر کشور، گفت: شما فعالان اقتصادی باید طرحها و پیشنهادات خود را مکتوب به هیأت دولت و مسؤولان اقتصاد کشور ارائه دهید؛ به گفتن شفاهی اکتفا نکنید و پیگیریهای لازم را به طور مستمر و به صورت مکتوب انجام دهید تا مشکلات برطرف شود.
وی با اشاره به توسعه و پیشرفت اقتصادی در کشور ژاپن با ترویج فرهنگ کار و تلاش، ادامه داد: رمز پیشرفت ژاپنی ها پرتلاش بودن و درونی شدن فرهنگ کار در کشورشان است؛ در کشور ما هم باید فرهنگ پرکاری و تلاش فراوان ترویج شود و این موضوع به طور حتم در اقتصاد کشور نقش مؤثری خواهد داشت./۸۵۴/202/ب2