دوستی با خداوند اتفاقات خوبی در زندگی بندگان رقم خواهد زد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام ماندگاری استاد حوزه علمیه روز چهارشنبه در ادامه کلاس اصول اخلاقی از دیدگاه قرآن که در امامزاده حسن(ع) برگزار شد با اشاره به اینکه سه اصل قرآنی و اخلاقی را در رابطه با انسان داریم اظهار داشت: ابتدا بحث عقلانیت بود کسی با اخلاق است که عقل معاد داشته باشد یعنی عقلش معیار سنجش آخرت باشد نه دنیا، در این صورت آن فرد با اخلاق است.
وی ادامه داد: دومین موضوع ولایتمداری است به این معنا که کسی با اخلاق است که بدون امر ولی فقیه خود کاری انجام ندهد، بزرگ این عالم خدا است پس بدون اجازه او نباید کاری کرد، پس از خداوند به ترتیب بدون اجازه پیامبر خدا، ائمه، مراجع تقلید کاری انجام ندهد و این یکی از نشانههای انسان با اخلاق است.
حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به بیقراری انسان به عنوان سومین اصل اخلاق، گفت: در واقع انسان نباید بیخیال باشد، بعضیها نیز بیقراریشان از روی حقه بازی است، زیرا انسان بیقرار در سه شکل نقش میبندد، یکی از آنها باید بیقراری در مقابل جهل و غفلت باشد، متاسفانه برخی از انسانها از نعمت چشم محروم هستند، این افراد نابینا دوست دارند که دیگران به او کمک کند، انسان غافل برخلاف انسان نابینا خودش چشمانش را بسته است.
وی افزود: ما زمانی که یک انسان نابینا در حال افتادن در یک مشکل است باید به او کمک کنیم، در این راستا باید گفت پیامبر اکرم در مقابل ما انسانها نیز همانند نابینایی که بیراه میرود بیقرار ما است، پیغمبر راهی که ما را به سمت بهشت میبرد به ما نشان میدهد، به همین منظور پیامبر را خداوند با عنوان مبشر و نذیر معرفی میکند، به این ترتیب کسی که در راه بیحیایی قدم بر میدارد قطعا راه جهنم را خواهد رفت.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه پیامبر دائما بیقرار مردم بود، تصریح کرد: چنانچه پیامبر مردم را از پرستش بت منع میکرد به خاطر آن بود که بیقرار مردم بود و نمیخواست آنها به سوی جهنم حرکت کنند، امروز متأسفانه به خاطر از بین رفتن حیا تبدیل به جهنم شده است، برخی از مردان نیز به سوی پرتگاه حرامخوری میروند، البته این به خاطر فشار بسیار از خانمها به خاطر توقعات بیجا آنهاست، خداوند هم امر به معروف و نهی از منکر را برای رفتن بهشت قرار داده است.
وی تأکید کرد: نمونه بارز بیقراری را باید در رفتار یک مادر مثال زد، یک مادر با هر نوع گویش مهربانانه سعی میکند کودک خود را به سوی عمل صالح سوق دهد، پیامبر هم مانند یک مادر دلسوز به دنبال آن است که انسانها را به سوی عمل صالح بکشاند، بنابراین باید گفت جاهل چشم دیدن ندارد اما غافل به خواب رفته است و باید او را بیدار کرد.
حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به اینکه اگر با خداوند دوست بشویم اتفاقات خوبی در زندگی ما رقم میخورد، یادآور شد: خداوند میفرماید ای بنده من اگر چیزی را در زندگیت میخواهی از من بخواه تا به شکل حلال به تو بدهم و سراغ حرام نروید.
وی افزود: در کنار بیقراری شخصی یک بیقراری در مقابل ظلم را هم داریم به این شکل که هر کسی میخواهد ظلم کند جلوی آن بایستیم، امام علی(ع) خطاب به امام حسن(ع) و حسین(ع) میفرمایند هرگاه ظالم و مظلومی را دیدید برای یاری مظلوم بیقرار باشید، آدم با اخلاق برای مبارزه مقابل ظالم بیقرار است، مظلوم در هر کجای عالم باشد باید از آن حمایت کنیم.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه بیقراری برای فساد و ابتذال به عنوان مورد سوم به شمار میرود، تأکید کرد: فساد به منزله سوراخ کردن کشتی است، در این شکل یک نفر کشتی را سوراخ میکند اما همه ساکنان آن غرق میشوند زیرا جامعه به هم متصل است.
وی ابراز داشت: پیاده کردت اخلاق به چهار شکل امکانپذیر است، در مرحله اول باید دلی رفتار کنید، سپس دلمان نسبت به ظلم نفرت داشته باشد، همچنین اقدام لسانی باید داشته باشید، مرحله دیگر اقدام ریالی است به این منظور که افرادی که پول دارند برای رفع جهل و غفلت مردم هزینه کنند، الان در مساجد و حسینیهها مراسماتی که انجام میشود نمونه بار این موضوع است.
حجت الاسلام والمسلمین ماندگاری با اشاره به اینکه چهارمین مرحله پیاده کردن اخلاق اقدام جانی است، بیان کرد: نمونه بارز این کار امام حسین(ع) است که خون خود را داد تا مردم از زندان جهالت نجات پیدا کنند، شهدا ما از جان خودشان گذشتن تا مردم ما آگاهی پیدا کنند.
وی در پایان گفت: بیقرارترین انسان امام زمان(عج) است که تلاش میکند زمینی را که پر از ظلم و جور شده است را پر از عدل و داد کند./816/202/ب2