۲۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
کد خبر: ۴۵۵۹۵۵
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:

فرجامی برای نشست های دیپلماتیک درباره سوریه متصور نیست

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، گفت: امروز مقامات ارشد آمریکا به صورت علنی اعلام می‌کنند که عراق باید سه تکه شود.
جمالی نوبندگانی

محمد جواد جمالی نوبندگانی، نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا در خصوص بحران موجود در سوریه، گفت: اختلاف دیدگاه در خصوص سوریه بسیار عمیق است، برای مثال برخی از کشورها مانند ایران و روسیه معتقد هستند که بحث در خصوص سوریه باید سوری-سوری باشد، اما برخی دیگر سرنگونی نظام کنونی سوریه را دنبال می‌کنند و در این راستا حمایت‌های مالی و تسلیحاتی خود را از تکفیری‌ها انجام می‌دهند.

وی افزود: متاسفانه امروز شاهد هستیم که حتی برخی از کشورهای منطقه بدون اخذ درخواست از دولت سوریه در آن کشور حضور نظامی پیدا کرده‌اند و ادعاهای چند صد سال پیش خود را مطرح می‌کنند.

عضو هیأت رئیسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: برخی از جناح‌های سیاسی آمریکا به دنبال تجزیه سوریه و عراق هستند و می‌خواهند در نهایت شش منطقه جدید از این دو کشور بسازند، بنابراین در این شرایط و اتفاقات جاری در منطقه، مذاکرات، فرجام مشخص و مفیدی در خصوص سوریه ندارد.

جمالی نوبندگانی تأکید کرد: یکی از راهکارهایی که می‌تواند به وضعیت کنونی سوریه پایان دهد، عقب‌نشینی برخی از طرف‌های درگیر در مساله سوریه از مواضع خصمانه خود است. اما اگر دیدگاه تجزیه‌طلبانه همچنان در منطقه باقی بماند، قطعا نتیجه خاصی در خصوص کل بحران‌های منطقه‌ای نیز رخ نخواهد داد.

وی با انتقاد شدید از سیاست‌های تجزیه‌طلبانه، گفت: امروز مقامات آمریکا علنا می‌گوید عراق باید سه پارچه شود، برای سایر کشورها نیز این گونه نسخه‌ها پیچیده شده است، نسخه‌هایی که در جریان جنگ‌های جهانی گذشته تست شدند.

وی در خصوص نقش علمای جهان اسلام در قبال حل بحران سوریه، ابراز داشت: به نظر آن دسته از علمایی که دیدگاه‌های واقع‌گرایانه دارند با یکدیگر وحدت نظر دارند، اما برخی از مذهبی‌های افراطی تحت تاثیر منابع مالی، قدرت و تهدید و ارعاب مجبور هستند که موضع‌گیری‌هایی کنند که به نفع مردم و جهان اسلام نیست.

جمالی نوبندگانی در پایان با تمجید از وحدت موجود در میان مسلمانان در عراق، ابراز داشت: امروز در خصوص بحران موصل که بیشتر مردم آن منطقه را اهل تسنن تشکیل می‌دهند، شیعه و سنی در کنار یکدیگر حرکت و برای آزادی این شهر تلاش می‌کنند./856/‌ت302/ج

ارسال نظرات