۲۹ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۶
کد خبر: ۴۵۶۳۴۸
استاد حوزه علمیه:

عدالت در شهوت، عفت را پدید می‌آورد

حجت الاسلام ماندگاری گفت: شهوت که خدا برای ما قرار داده است در جایگاه عفت و حیا است، در واقع شهوت زن و مرد باید همدیگر را بپوشاند، یعنی کسی شرایط رفتاری جنسی آنها را با هم نبیند، در این شرایط عدالت در شهوت تبدیل به عفت می‌شود.
حجت الاسلام ماندگاری

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری، استاد حوزه شامگاه چهارشنبه در ادامه کلاس اخلاق خود که در امامزاده حسن برگزار می‌شود با اشاره به اینکه در قرآن اصول اخلاقی زیادی وجود دارد، اظهار داشت: بخشی از این اصول را می‌توان با عنوان عقلانیت، ولایت‌مداری و بی‌قراری نام برد.

وی ادامه داد: عدالت یکی دیگر از اصول اخلاقی است که بسیار حساس و خطرناک است، عدالت یعنی هر چیزی را در جای خودش قرار دهید، انسان اگر هر چیزی را در جای خودش بگذارد در واقع عدالت را انجام داده است، انسان در درون خودش سه قوه دارد که اگر سر جای خودش نباشد، عدالت را رعایت نکرده‌ است.

استاد حوزه تأکید کرد: اولین قوه شهوت است که خداوند آن را برای تولید نسل قرار داده است و برای هوس بازی نیست، این نیاز را خداوند با تقسیم به زن و مرد تقدیم انسان کرده که اگر سر جای خود آن را استفاده کند، در کنار لذت موجب تکثیر نسل نیز می‌شود.

حجت الاسلام ماندگاری با بیان اینکه شهوت در دو جهت افراط و تفریط نباید قرار گیرد، خاطرنشان کرد: شهوت در خود انسان است و ما می‌توانیم آن را در جایی که خداوند گفته است قرار دهیم، چنانچه شهوت در جایگاه افراط قرار گیرد انسان در شرایطی قرار می‌گیرد که هیچ حیوانی به پای او نمی‌رسد.

وی افزود: شهوت که خدا برای ما قرار داده است در جایگاه عفت و حیا است، در واقع شهوت زن و مرد باید همدیگر را بپوشاند، یعنی کسی شرایط رفتاری جنسی آنها را با هم نبیند، در این شرایط عدالت در شهوت تبدیل به عفت می‌شود.

استاد حوزه  با اشاره به اینکه اگر کسی در مسائل شهوت خود عدالت را رعایت نکند ظالم است، تصریح کرد: بدین ترتیب هر چه غرایز مربوط به شهوت دارید فقط با همسران و شوهران خود است، اگر با کسی دیگر باشد می‌شود ظالم که آن وقت از رحمت خدا دور می‌شود.

حجت الاسلام ماندگاری ابراز داشت: در خانه حتی محرم‌ها نباید لباس‌های زننده بپوشند تا سبب تحریک شود، البته خلاف عفاف ممکن است در خانه، سر کار و در جامعه رخ دهد و این خیلی بد است.

وی عنوان کرد: امام علی(ع) 25سال در غیبت حکومت بود چون اهل عدالت بود اما مردم به دنبال عدالت نبودند، امیرمؤمنان(ع) تلاش کرد هر چیزی را در جای خود قرار دهد اما مردم نمی‌خواستند، به همین خاطر امام را به شهادت رساندند.

استاد حوزه افزود: امروز شهوترانی در دنیا به جایی رسیده است که یک نفر در لحظه با چند نفر رابطه داشته باشد و همه را ارضا کند، به این ترتیب شهوت در هر مکان و زمانی انجام می‌شود، این یعنی بی‌عفتی و افراط در شهوت است.

حجت الاسلام ماندگاری یادآور شد: در زمان پیامبر(ص) دختران را زنده به گور می‌کردند اما در روزگار ما کاری بدتر با دختران و زنان می‌کنند، امام راحل می‌فرمایند «اگر زنان حرمت خودشان را حفظ نکنند مردان به خود اجازه می‌دهند از آنها سوئ استفاده کنند»، امروز صاحبان قدرت و ثروت به خود اجازه می‌دهند از زنان سوء استفاده کنند.

وی با بیان این که تفریط در شهوت می‌شود عقیم کردن زنان و مردان، که این امر سبب از بین بردن ریشه زندگی و ازدواج می شود، گفت: از امام باقر(ع) پرسیدند ازدواج نکردن سبب فضلیت و رشد معنویت می‌شود و ایشان پاسخ دادند اگر اینطور بود حضرت زهرا(ص) از همه سبقت می‌گرفت.

استاد حوزه فرمود: ازدواج برای کمک به بندگی انسان است، در واقع زن و مرد با ازدواج می‌توانند در تکامل هم کمک کنند، تعدیل در ازدواج وجود ندارد اما تأخیر ممکن است اتفاق بیفتد که آن هم خوب نیست.

حجت الاسلام ماندگاری با اشاره به اینکه می‌گویند تأخیر در ازدواج موجب پیشرفت می‌شود اشتباه است، عنوان کرد: خیلی از خانواده‌ها فرزندان خود را به خانه بخت نمی‌فرستند زیرا معتقدند که مانع از پیشرفت آنها می‌شود، این در حالی است که اگر ازدواج به سبک اسلامی شکل بگیرد چنین اتفاقی نمی‌افتد.

وی در پایان گفت: در دین اسلام کنار گذاشتن شهوت به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، چون این امر مانع از ازدیاد جمعیت و نسل می‌شود، دین اسلام هر گونه افراط و تفریط در شهوت را منع می‌کند./816/201/ب2

ارسال نظرات