تجمع اربعین علامتی برای ظهور است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا حجت الاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه شامگاه چهارشنبه در دومین همایش ملی ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی کنگره عظیم اربعین حسینی که در حوزه هنری برگزار شد با اشاره به سخن امام راحل که فرمودند "هیچ عامل روانی جز اربعین نمیتواند مردم با این جمعیت را در کنار هم قرار دهد" اظهار داشت: یک همچین همگرایی امکان تشکیلش وجود ندارد مگر آنکه در اربعین شاهد آن باشیم.
وی ادامه داد: امام راحل در زمان حیاتشان پیش بینی کرده بودند که بعد از صدام ایران و عراق با هم عجین میشود و نیاز به کس دیگری نداریم، باید واقعیت اربعین پذیرفته شود، روشنفکرانی که دینی نیستند اگر میدانستند که عزاداری چه قدرتی ایجاد میکند خود این افراد نیز مراسم عزاداری میگرفتند.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه ما هر کاری میخواهیم انجام دهیم نیاز به اقتدار دارد، خاطرنشان کرد: یک امت برای راهبردهای اقتصادی_سیاسی خود ابتدا باید اقتدار داشته باشد زیرا امت اسلامی در موضع ضعف نمیتواند کاری کند، بهترین نوع اقتدار جز با حضور مقتدر مردم به صورت قلبهای متحد عمل نمیکند.
حجت الاسلام پناهیان تاکید کرد: طی روایتی از امام عصر(عج) آمده است "اگر شیعیان ما جمع شوند و قلبهایشان با هم متحد شود برای اینکه به عهدی که با ما دارند عمل کنند، مژده ملاقات ما به تاخیر نخواهد افتاد و سعادتی که به واسطه دیدار ما رخ میدهد به سرعت شکل میگیرد".
وی افزود: تجمع اربعین علامتی برای ظهور است، اربعین تجمعی است که با دیگر تجمعها در جهان فرق میکند، در اجتماع اربعین همه یک جریان را دنبال میکنند و هدف همه یکی است و به همین منظور قلبها به هم نزدیکتر میشود.
استاد حوزه علمیه با اشاره به راههای سعادت ملتها تصریح کرد: در یک جامعه نخبگان باید افراد فهیم و طالب سعادت مردم باشند، در واقع نخبگان انگیزه نجات امتشان را باید در سر پرورش دهند، بنابراین نخبگان هم باید بفهمند و هم انگیزه داشته باشند.
حجت الاسلام پناهیان ادامه داد: توده مردم هم جدای از فهم باید فرهنگ صحیح داشته باشند تا انگیزه در آنها ایجاد شود، تودههای مردم باید صاحب فرهنگ باشند، در کنار همه این ویژگیها برنامه خوب و امکانات هم باید فراهم باشد.
وی ابراز داشت: با وجود همه مراحل سعادت اگر قلبها به هم نزدیکی نداشته باشد یک ملت موفق و سعادتمند نخواهد بود، مهم ترین عامل بدبختی یک ملت تشخیص ندادن راههای حقی است که بر سر راه آنهاست، سم مهلک برای یک جامعه برتری دو خیر و حق با هم و عدم تشخیص آن میباشد.
استاد دانشگاه بیان کرد: در بین همه عوامل سعادت جوامع اجتماع قلوب در یک جامعه موثرترین و عامل موفقیت دیگر عوامل سعادت در جامعه نیز هست، این عامل به راحتی در یک اجتماع بدست نمیآید، این اجتماع یک حسین شهید میخواهد که محل دفن او محل اجتماع یک عده انسان باشد.
حجت الاسلام پناهیان با بیان اینکه این اجتماع از سوی مسؤولان باید مهم جلوه داده شود، اظهار کرد: اگر مسؤولان این اجتماع را مهم تلقی میکردند حداقل مسیر راه آهن بین ایران و عراق همواره شده بود، یا حداقل تعداد مسیرهای پیادهروی این سفر را افزایش میدادند زیرا این سفر با دیگر سفرها فرق میکند، این اجتماع عامل سعادت یک جامعه است.
وی عنوان کرد: بسیاری از نخبگان ما در اینکه مقام زائر امام حسین(ع) به اندازه یک شهید است را مورد تمسخر قرار میدهند زیرا درک این موضوع را پیدا نکردهاند و وارد این مفهوم نشدهاند، از مسؤولان و نخبگان تقاضا دارم آیا بگویند اجرهای معنوی بالا برای امام حسین(ع) باور میکنند یا نه؟ اگر باور دارند بگویند اجری بالاتر از شهادت برای هر زائر چه تاثیری بر سرنوشت یک ملت دارد؟ پس اگر میدانند مشکلات را مرتفع کنند.
استاد حوزه تصریح کرد: اربعین مراسمی برای حل مشکلات مالی دولت نیست و اگر دولتها شعور نسبت به این سفر پیدا کنند باید یارانه نیز به مردم پرداخت کنند تا مردم با حضور در این سفر سطح شعور خود را بالا ببرند تا پس از سفر مشکلات خودشان را بتوانند مرتفع کنند.
حجت الاسلام پناهیان اشاره کرد: در میان شورها و نواهایی که در پیادهروی اربعین وجود دارد جای مناسبی برای تفکر است، درک برخی معجزهها نیاز به تعقل دارد و بزرگترین معجزه در دین ما قلبهای آتشین برای واقعه عاشورا است، این معجزه است که بعد از 1400 سال قلب انسانها برای امام حسین(ع) میتپد.
وی در پایان گفت: دشمن سعی دارد برای اربعین کارشکنی کند، اگر مردم فریب خوردهاند که به اربعین پای گذاشتند دشمن هم میتواند منتقدان هم مردم را در فضای دیگری جمع کند و از آنها پذیرایی کند، در اربعین معجزه دین ما در بخش عترت دیده میشود و هیچگاه دشمن نمیتواند چنین تجمعی را در هر جای دنیا تدارک ببیند./202/816/ب1