مسجد، امامزادگان و وقف سه اصل مهم فرهنگی و دینی جامعه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در غرب مازندران، حجت الاسلام عبدالعلی پور اکبر، امام جمعه تنکابن امروز در جلسه معارف رییس اداره اوقاف تنکابن، از مسجد، امامزادگان و وقف به عنوان سه اصل و پایه مهم فرهنگی و دینی در اختیار مجموعه اوقاف عنوان کرد و گفت: حفظ و حراست از این سه اصل مهم به حتم موجب تقویت مباحث دینی و فرهنگی در جامعه خواهد شد.
وی با بیان این که امروز در موضوعات فرهنگی با یک خلأ مواجه هستیم، افزود: باید تقویت و اجرای برنامه های هدفمند فرهنگی این خلأ را که به دلیل برخی سهل انگاری ها به وجود آمده پر کنیم.
استاد حوزه علمیه مازندران با اشاره به این که فرهنگ جامعه در معرض آسیب ها و هجمه های جدی دشمنان قرار گرفته است، تصریح کرد: اگر نسبت به دین و فرهنگ جامعه بی تفاوت باشیم به حتم خسارت های جبران ناپذیری برای کشور در پی خواهد داشت.
امام جمعه تنکابن ابزارهای تبلیغی دشمن علیه اعتقادات دینی و انقلابی ما را متنوع خواند و با بیان این که فرصت سوزی و عدم استفاده از ظرفیت های موجود جامعه دینی را در لبه پرتگاه قرار خواهد داد، بیان داشت: متأسفانه در گذشته نیز به دلیل بی توجهی های مسؤولان به دغدغه های رهبری در حوزه فرهنگ امروز شاهد عواقب ناشی از آن هستیم.
حجت الاسلام پوراکبر با بیان این که ظرفیت هایی همچون وقف، امامزادگان و بقاع متبرکه و همچنین مسجد فرصتی بسیار مناسب برای تقویت اعتقادات و معارف اهل بیت(ع) در جامعه به شمار می روند، تصریح کرد: استفاده و بهره برداری صحیح از هر یک از این ظرفیت ها سد محکمی در برابر هجمه های سازمان یافته فرهنگی دشمنان است.
امام جمعه تنکابن با اشاره به این که امروز هدف دشمن تضعیف باورهای دینی و اعتقادای مردم به ویژه نسل جوان به منظور سست کردن پایه های ارزشی انقلاب است، خاطرنشان کرد: دشمن می داند برای نفوذ در کشور و تحقق اهداف خود باید پایه های اعتقادی و انقلابی جامعه را متزلزل کند.
استاد حوزه علمیه مازندران در ادامه سخنان خود از مساجد به عنوان یک پایگاه معنوی ارزشمند به منظور تعمیق باورهای اعتقادی مردم یاد کرد و گفت: سطح دینی و فرهنگی جامعه با بهره گیری از ظرفیت بالای مساجد تقویت خواهد شد.
وی مسجد را بهترین فضا برای انجام کارهای تربیتی برشمرد و گفت: در حال حاضر از ظرفیت بالای مساجد در این باره کمتر استفاده می شود همچنان که فضاهای خالی برای انجام این امور در مساجد بسیار است.
استاد حوزه علمیه مازندران با تأکید براین که درب مسجد باید همواره به روی مردم به ویژه نسل جوان باز باشد، تصریح کرد: امروز نیازمند احیای جایگاه مساجد هستیم، چون برخی مساجد تنها در یک وقت به روی مردم بازگشایی می شود و این یک ضعف بزرگ است.
امام جمعه تنکابن با گلایه از وضعیت نامناسب مساجد بین راهی و عدم اقامه نماز سه وعده در این مساجد موجود، خاطرنشان کرد: مازندران به ویژه غرب استان، یک منطقه مسافر خیز است و در زمان تعطیلات میلیون ها مسافر وارد این استان می شوند و این در خور شأن دیار علویان نیست که مساجد آن به این صورت نامناسب باشد.
حجت الاسلام پوراکبر با بیان این که امروز نیازمند رونق مساجد و احیای دوباره این پایگاه معنوی هستیم، تصریح کرد: بسیاری از برنامه های دینی و فرهنگی در قالب مساجد قابل اجرا است.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که امامزادگان و مساجد دو پایگاه مهم و ارزشمند جهت ارتقاء سطح دینی و فرهنگی جامعه به شمار می روند، خاطرنشان کرد: اگر پایه های دینی جامعه تقویت شود و به سطح مطلوب برسد به هیچ عنوان همجه های دشمنان نمی تواند خدشه ای به آن وارد کند.
وی با بیان این که فاصله گرفتن از ظرفیت های دینی و معنوی نظیر مسجد، امامزادگان و بقاع متبرکه سبب بروز برخی انحرافات و ناهنجاری های فرهنگی در جامعه است، تصریح کرد: مساجد و امامزادگان وسیله ای برای رسیدن به قرب الهی و آرامش معنوی هستند.
امام جمعه تنکابن در ادامه سخنان خود از امامزادگان به عنوان سرچشمه نور و معنویت در جامعه دینی یاد کرد و گفت: معنویت امروز جامعه ما برگرفته از نوری است که از سوی نوادگان ائمه معصومین(ع) در مناطق مختلف تابیده می شود.
استاد حوزه علمیه مازندران با بیان این که در راستای تحقق رهنمودهای مقام معظم رهبری درباره تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی باید فضای معنوی در بقاع متبرکه حاکم باشد، تصریح کرد: امروز بقاع متبرکه یک ظرفیت ناشناخته فرهنگی و معنوی در جهت بالا بردن سطح دینی جامعه است که باید از این پتانسیل ارزشمند به نحو مطلوب استفاده کرد.
وی با اشاره به این که بالاترین میزان امامزادگان کشور در مازندران حضور دارند، افزود: اگر بهدرستی برای مردم و توریستها این فرصت آماده شود از نظر دینی، فرهنگی، مذهبی، ملی و اجتماعی میتوانیم از این ظرفیتها بهرهمند شویم.
امام جمعه تنکابن با اشاره به اهمیت وقف و ترویج آن در جامعه، عنوان کرد: وقف، صاحب وقف را تا ابد زنده نگه میدارد که صدقه جاریه و سرمایه عظیم است و باید این مسأله مهم دینی از سوی وعاظ و خطبا بیشتر برای مردم تبیین و تبلیغ شود.
حجت الاسلام پوراکبر با بیان این که امروز بسیاری از موقوفات همچنان در غربت به سر می برند و احیاء نشده اند، گفت: یکی از مسائل مهمی که باید از سوی مسؤولان این بخش مورد توجه قرار گیرد احیاء موقوفات و عمل نیات وقفان خیراندیش است./1317/202/ب2