بزرگداشت چهارمین سالگرد مرحوم حبیبی برگزار شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد دبیر مقدم معاون علمی و پژوهشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی ظهر امروز در بزرگداشت چهارمین سالگرد دکتر حسن حبیبی که در تالار غدیر فرهنگستان علوم پزشکی برگزار شد با اشاره به اینکه دکتر حبیبی دانشمندی بود که از جایگاه سیاسی خود برای ایجاد زیر ساخت فرهنگی و تمدنی کشور استفاده کرد، اظهار داشت: در کارنامه او میتوان تاسیس فرهنگستانهای جمهوری اسلامی ایران، بنیاد ایرانشناسی، بنیاد فرهنگی زبان و ادب فارسی و... را مشاهده کرد.
وی ادامه داد: در تاریخ سوم اردیبهشت 1376 موسسه غیرانتفاعی به نام بنیاد امیر کبیر از سوی دکتر حبیبی تاسیس شد، دلیل نامگذاری آن نیز به خاطر عشق ایشان به امیر کبیر بود، این بنیاد به دو بخش کتابخانه و گنجینه تقسیم میشد، مقالات، کتب سنگی و کتابهای زیادی در بخش کتابخانه آن موجود است و در گنجینه آن نیز تمبر، سکه، نقاشی و اشیای قیمتی نیز به یادگار مانده است.
معاون علمی و پژوهشی فرهنگستان زبان و ادب فارسی تاکید کرد: دستور خریدن دست نوشتههای نیمایوشیج را دکتر حبیبی صادر کرد و سپس کار دستهبندی و آماده شدن آن برای نشر را نیز برعهده گرفت و این یکی از فعالیتهای مهم فرهنگستان ایشان بوده است.
دبیر مقدم یادآور شد: نشر کتب مختلف از سوی آن مرحوم، شخصیتی از وی نشان میدهد که مناعت طبع، سرشت تمدنی ایرانی، افق بیکران و.. را میتوان در آن دید، وی فرهنگمداری بود که سیاستمدار نیز شده بود، در فرهنگستان قرار براین شد که نامی به اسم دکتر حبیبی درج شود و ویژهنامهای برای وی نیز تهیه شود.
وی افزود: تنوع محتوایی مقالات فرهنگستان در یادنامه دکتر حبیبی قرار دارد و در واقع منعکس کنندهی بخش قابل توجهی از علاقه وی است، شایسته است مقامات دولت محترم که فرهنگستانها نیز زیر مجموعه آن هستند بخش فرسوده و نیمه تمام فرهنگستان را ترمیم و ساخته و به اسم دکتر حبیبی نامگذاری کنند.
در ادامه رضا داوری اردکانی رییس فرهنگستان علوم با اشاره به اینکه بنده و دکتر حبیبی فرصت همنشینی و مصاحبت زیاد با یکدیگر را نداشتیم، تصریح کرد: ما از دوران مدرسه با هم همکلاس بودیم، زمانی که من دانشجوی لیسانس بودم وی فلسفه و حقوق نیز میخواند.
وی ادامه داد: متاسفانه در 15 سالی که ایشان در خارج از کشور بود نتواستیم از وی بهره ببریم، در یکی از روزهای بحران بیماری وی وقتی به بیمارستان سر زدم با تمام مشکلات که برای سخن گفتن داشت 15 دقیقه به شیرینی با من صحبت کرد و در آن لحظات با آن شرایط سخت تکلم نیز ادای احترام میکرد.
رییس فرهنگستان علوم گفت: زمانی که وی حقوق خواند میل به جامعه شناسی نیز پیدا کرد و این علاقه را تا پایان عمر حفظ کرد و هیچگاه در یک تخصص محو نمیشد، وی از مال دنیا هیچ نداشت ولی خیلی چیزها همچون علم، اخلاق و خردمندی داشت که دیگران ندارند، ن مرحوم در هر کاری که وارد میشد با موفقیت آن را به پایان میبردند.
اردکانی در پایان یادآور شد: ساختمان ایران شناسی را نیز وی طراحی کرد و سعی کرد با حسننیت به تاریخ معماری ایران آن را درست کند، هیچگاه به دنبال این نبود که بگوید فلان کار یا اثر را من نوشتم و از منیت همیشه به دور بود./202/816/ب1