۱۷ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۰:۲۳
کد خبر: ۴۷۸۴۲۹
آیت الله جوادی آملی:

باید شکر گذار نعمت انقلاب اسلامی باشیم

حضرت ‌آیت الله جوادی آملی به بركات نظام و انقلاب اشاره كرد و گفت: اين نظام به بركت خون‌هاي پاك شهدا و مدافعان مستقر شده است،
آیت الله جوادی آملی

به گزارش خبرگزاری رسا، حضرت آيت الله جوادي آملي در جلسه درس اخلاق اين هفته ضمن تبريك ايام الله دهه فجر اظهار داشت: دهه پربركت فجر را به پيشگاه امت اسلامي و علاقه‌مندان به قرآ‌ن و عترت و شما بزرگواران و برادران و خواهران تبريك مي‌گوييم و رحلت آيت الله هاشمي رفسنجاني را تعزيت عرض مي‌كنيم اميدواريم روح اين بزرگوار و همه خدمتگزاران از دست رفته نظام و انقلاب اسلامي در سايه رحمت پروردگار با امام راحل و اولياي الهي محشور باشند و اين نظام تا ظهور صاحب اصلي‌اش از هر خطري محفوظ بماند.

وی به بركات نظام و انقلاب اسلامي اشاره كرد و بیان داشت: اين نظام اسلامي كه مستقر شد به بركت خون‌هاي پاك شهدا و ايثارگران و مدافعان بود، اينها هيچ عاملي نداشتند مگر براي دين، امام(ره) به چيزي دعوت نمي‌كرد مگر به قرآن و عترت.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم ادامه داد: الآن در بسياري از مناطق گوناگون كشور بزرگواراني هستند كه در بحث‌هاي تفسيري و حديثي كار مي‌كنند، قرآن به وسيله همين انقلاب عرضه شد، عده‌اي هم به وسيله همين انقلاب ارزشمند شدند. اينها كه باطن دنيا را ديدند، كاري كردند كه رابطه‌شان با قرآن ناگسستني بود، علمشان قرآ‌ني و قيام و قعودشان هم قرآني، اين در اثر بركت نظر به باطن دنياست. اگر كسي جزء اولياي الهي شد آن وقت ظاهر و باطنش یکی مي‌شود. اگر كسي جهان را آينه الهي ديد، قرآن را آينه الهي ديد، ظاهر و باطنش يكي است؛ خودش را فريب نمي‌دهد، ديگري را فريب نمي‌دهد، نه بيراهه مي‌رود نه راه كسي را مي‌بندد؛ انقلاب براي ما اين معارف را آورده است.

حضرت آیت الله جوادی آملی اظهار داشت: اگر كسي اوضاع قبل از انقلاب را مي‌ديد الان شبانه‌روز شكر مي‌كند؛ چرا که آن زمان درهاي بهشت واقعاً بسته بود، درهاي جهنم در تمام كوي و برزن باز بود، بهشت رفتن خيلي سخت بود، مخصوصاً زمان رضاخان، تمام اين حسينيه‌ها را يكجا ويران كردند، تمام موقوفات را مِلكي كردند. يك نسل از حوزه‌ها تقريباً قطع شده بود، حالا در حوزه‌هاي رسمي مثل مشهد و قم ممكن بود چندتا طلبه مخفيانه پرورش پيدا كنند ،ولي شهرستان‌ها اين نسل وسط قطع شده بود. انقلاب براي ما هزارها بركت آورد، درهاي بهشت باز است اگر كسي نخواست برود به سوء اختيار خودش است، درهاي جهنم بسته است اگر كسي بخواهد گناه بكند بايد مخفيانه به جهنم برود، اينها بركت انقلاب است و تمام خدماتي كه در ايران شده و مي‌شود اوّلين ثواب را در نامه عمل امام و شهدا و جانبازان نوشته مي‌شود، بعد در نامه مسئولين محترم نوشته مي‌شود، اين‌طور نيست كه حالا اگر شما يك فداكاري ببينيد اينها اساس كار باشند و آنها سهمي نداشته باشند.

وی در ادامه بيان داشت: وجود مبارك امير بيان علي بن ابيطالب(ع) ما را به مقام اولياي الهي آشنا كرد تا ان‌شاءالله خودمان كم و بيش در كنار سفره ولايتِ اولياي الهي به اين مقام بار يابيم. راه‌هاي تعليم و تربيت و تزكيه آن وجود مبارك اين بود كه اول نظام الهي را معرفي كرد كه جهان به منزله آينه‌اي است كه اسماي حسنا و صفات علياي پروردگار را نشان مي‌دهد. اين يكي از بيانات نوراني حضرت در نهج‌البلاغه است كه فرمود خدا را حمد مي‌كنيم كه براي خود مثل آينه جلوه كرد تا مردم در آينهٴ خلقت، اسما و صفات خالق را ببينند. در نظام خلقت آينه‌اي به اندازه قرآن كريم شفاف و روشن نيست لذا وجود مبارك آن حضرت در كلمات جداگانه، قرآن را يك آينه ويژه الهي معرفي كرد. در جمله‌هاي ديگر فرمود درست است كه كلّ نظام آفرينش آينه الهي است و اسماي خدا و صفات الهي را نشان مي‌دهد ولي قرآن يك آينه ويژه‌اي است كه خداوند در اين آينه، اسما و صفات خود را نشان داد ولي متأسفانه بعضي‌ها نمي‌بينند.

مفسر برجسته قرآن کریم ادامه داد: در قرآن فرمود يك عده فقط ظاهر دنيا را مي‌بينند اينها سرمايه‌شان يك پول خُرد مختصري است، اينها فقط آسمان و زمين را مي‌بينند. به وجود مبارك پيغمبر(ص) فرمود: ﴿فَأَعْرِضْ عَنْ مَنْ تَوَلَّي عَنْ ذِكْرِنا وَ لَمْ يُرِدْ إِلاَّ الْحَياةَ الدُّنْيا ٭ ذلِكَ مَبْلَغُهُمْ مِنَ الْعِلْمِ﴾ اينها بچه‌هاي مهدكودك‌اند همين اسباب‌بازي را مي‌بينند معلوم مي‌شود دنيا يك ظاهري دارد و يك باطني دارد، آن‌كه ظاهر دنيا را مي‌بيند و پي به هدف خلقت نمي‌برد فرمود: ﴿ذلِكَ مَبْلَغُهُمْ مِنَ الْعِلْمِ﴾. همين دنيا را خوب بنگرند، باطنش را هم مي‌بينند.

وی به معرفی اولیای الهی در کلام امیرالمومنین(ع) اشاره کرد و اظهار داشت: وجود مبارك حضرت امير در نهج‌البلاغه اولياي الهي را معرفي كرده فرمود: اولياي الهي كساني‌اند كه درون دنيا را ديدند، بيرون دنيا را هم ديدند. عده‌اي از درون دنيا بي‌خبرند، دنيا جاي بسيار خوبي است ، درست است دنيا مذمّت شده ولي در بحث‌هاي ديگر حضرت امير مي‌فرمايد اين جاي مذمّت نيست، اين اگر لذايذ را به شما نشان داده، گورستان و بيمارستان را هم به شما نشان داده است. حضرت امير وقتي به حكومت رسيد فرمود اگر كسي فقه را نداند احكام حلال و حرام را نداند در چاه ربا مي‌افتد آن وقت چه كسي مي‌تواند اين را در بياورد؟! اين عده‌اي كه به چاه افتادند اين را دنيا به ما نشان داد يا نداد؟! اگر دنيا رسوايي اختلاسي‌ها را به ما نشان نداده بود جاي مذمّت بود، لذا حضرت فرمود: چه چيزي را داري مذمّت مي‌كني؟!

حضرت آیت الله جوادی آملی گفت: فرشتگان، كمك کار انساني هستند كه دارد معارف الهي را ياد مي‌گيرد، فرّاشي مي‌كنند، پر پهن مي‌كنند، كسي كه طالب علم است روي پر ملائكه مي‌نشيند، اين اختصاصي به كلاس درس يا مسجد يا حرم ندارد، در اتاقش هم كه نشسته مطالعه مي‌كند فرشتگان پر پهن مي‌كند اين كم مقامی است؟! لذا انسان بايد وضو بگيرد، رو به قبله بنشيند و كتاب مطالعه كند و رهاورد خوبي داشته باشد. اگر مي‌خواهد فقه بخواند، ظاهر و باطنش را ببيند، اگر علوم ديگر مي‌خواند ظاهر و باطنش را ببيند، زيرا عالم، مظاهر خداست يك؛ خدا كه در عالم ظهور كرده است ظاهر او عين باطن اوست دو.

وی ادامه داد: همين دنيا كه اين همه مذمّت درباره اوست فرمودند باطني دارد. باطن دنيا اين است كه اگر كسي خلاف كرده، بالا مي‌آورد يعني به صورت شفاف معرفي كرده، به ما گفته اگر كسي يك غذاي مانده‌اي مصرف كند بالا مي‌آورد، وقتي بالا آورد آبرويش ريخته مي‌شود، اختلاس همين‌طور است، ترك حقوق مردم همين‌طور است. در دنيا رسوايي است، در آخرت هم رسوايي است. ظاهر دنيا اين مال حرام شيرين است اما باطنش اين است كه يك روز بالا مي‌آوري و آبرويت مي‌رود اين مي‌شود باطن دنيا./1323/د102/ص

ارسال نظرات