۱۶ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۳۸
کد خبر: ۴۸۵۵۲۴
میزان تحقق وعده‌های دولت از نگاه اصلاح‌طلبان؛

وعده‌ها با شعار و دعا محقق نمی‌شوند

هرچه به انتخابات ریاست جمهوری 96 نزدیک می‌شویم آرایش سیاسی جناح‌ها مشخص‌تر می‌شود. این روزها راهبرد اصلاح طلبان برای ورود به انتخابات گزینه پوششی است؛ آنچه که این جریان را به این راهبرد رسانده است، ضعف‌های دولت در عمل به وعده‌هایش بوده است.
وعده انتخابات

به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از صبح نو، اصلاح طلبان به خوبی می‌دانند مطالبات مردم از دولت یازدهم تحقق نیافته است بنابراین نمی‌خواهند همه تخم مرغ‌های خود را در سبد روحانی بگذارند. از سویی دیگر رئیس جمهور در یکی از نطق‌های خود تاکید کرده که دولت به تمام وعده‌های خود عمل کرده و از این بابت شرمنده مردم نیست. همچنین رئیس ستاد اقتصادی دولت گفته است روحانی موافق گزینه پوششی نیست و یک مرد جنگی به از هزار است. در ادامه این گزارش با چند تن از چهره‌های اصلاح طلب که عضو احزاب مختلف هستند درباره میزان تحقق وعده‌های دولت و گزینه پوششی به گفت و گو پرداختیم.

رهامی: باید عملکرد دولت را زیر ذره بین بگیریم

حجت الاسلام محسن رهامی رئیس کمیته انتخابات احزاب اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با روزنامه صبح نو درباره عملکرد 4 ساله روحانی گفت: دولت یازدهم تا حدودی در کاهش تورم موفق بوده و رشد قیمت ارز هم طبیعی بود اما متاسفانه موفقیت روحانی در رونق بازار اقتصادی و حوزه اشتغال بالا نبود و رونق بازار فراهم نشد، همچنین بسیاری از شهرک‌های صنعتی و کارخانجات تعطیل شده یا با ظرفیت پایین کار می‌کنند.
وی ادامه داد: ایران برای خروج از این شرایط و از بین رفتن تحریم‌ها اسرارهایی کرده است اما شرایط فراهم نشده است. کماکان گره‌هایی وجود دارد و کارشناسان باید اینها را مرتب کنند تا دولت همواره احساس کند زیر نگاه نقد و بررسی است و احساس نشود به دولت چک سفید امضایی داده شده است.

رهامی به دیدار تعدادی از اصلاح طلبان با مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی چندماه قبل از فوت ایشان اشاره و تصریح کرد: در این جلسه تاکید شد که فعالیت احزاب اصلاح طلب گسترش یابد و کار از شخص محوری خارج شود اما آیت الله هاشمی بر لزوم حمایت از روحانی تاکید کردند. در مقطع کنونی مطرح کردن کاندیدای موازی باید بزودی اعلام شود چرا که باید مردم آنها را شناخته و با برنامه‌هایشان آشنا شوند تا به هر دلیلی که آقای روحانی نیامد دستمان خالی نباشد.

عضو شورای مرکزی انجمن مدرسین دانشگاه‌ها خاطرنشان کرد: ما هم می‌خواهیم انسجام باشد و با چند کاندیدا وارد نشویم تا شکست 84 تکرار نشود اما اگر از ابتدا اعلام شود که نامزد دیگری نداریم آسیب‌پذیری ما بالا می‌رود، معلوم نیست با وجود کاندیدای دیگر در مورد انتخابات آن کاندیدا به نفع آقای روحانی کنار بکشد. همچنین بسیاری از شخصیت‌های سیاسی حاضر نمی‌شوند به عنوان علی البدل وارد انتخابات شوند مگر اینکه روحانی از یکی از اطرافیان مورد اعتماد خود بخواهد با هم در انتخابات شرکت کنند. این موضوعات همچنان در حال بحث و بررسی است تا تصمیم نهایی اتخاذ شود.

طاهرنژاد: افزایش اشتغال با شعار و دعا محقق نمی‌شود

آقای یدالله طاهرنژاد عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران و عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات درباره عملکرد چهارساله روحانی به «صبح‌نو» گفت: روحانی وعده‌هایی در فعالیت‌های انتخاباتی‌اش  به مردم داد که بعد از تشکیل دولتش  تلاش کرد تا به آن وعده‌ها عمل کند اما مقدورات و امکانات دولت برای پاسخ‌گویی به همه آن وعده‌ها کافی نبود و در بخش‌هایی آن وعده‌ها محقق نشد. اگر چه دولت تلاش خودش را کرده، به شخصه آقای روحانی اقداماتی انجام داده است ولی به نتیجه مطلوب منتهی نشد اما در بسیاری از بخش‌ها دولت موفق شد تا به وعده‌های خود در حد قابل قبولی عمل کند.

وی ادامه داد:  جهت گیری دولت در عملیاتی شدن وعده‌هایش مثبت ودرست بوده است اگرچه در بعضی موارد سرعت کافی نبود، دولت در ایجاد بستر مناسب برای جلب سرمایه خیلی موفق نبود و علتش این است که همه امکانات لازم برای ایجاد بستر مناسب در اختیار دولت نبود، بنابراین لازم است تا دولت برای اینکه بتواند به نیاز اشتغال جوانان و ارتقاء معیشت مردم دست پیدا کند بستر لازم برای جذب سرمایه خارجی فراهم شود تا سرمایه خارجی به کمک مازاد منابع داخلی بیاید و سرمایه گذاری در کشور شکل بگیرد تا گسترش بنگاه‌ها بتواند افزایش اشتغال را داشته باشد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران خاطرنشان کرد: افزایش اشتغال با شعار و دعا محقق نمی‌شود، سرمایه و منابع کافی در اقتصاد باید باشد. در این بخش متاسفانه خیلی موفق نبود به رغم اینکه هیات‌های زیادی پس از برجام به کشور رفت و آمد کردند، اما خروجی چشم‌گیری وجود نداشت.
وی در ادامه درباره نامزد پوششی اصلاح طلبان اظهار داشت:جایگاه بحث و تصمیم گیری در خصوص بررسی نامزد دوم در جبهه اصلاح طلبان با شورای اصلی سیاست گذاری است که من خودم هم عضو آن شورا هستم. ما در این خصوص هنوز وارد بحث جدی نشده‌ایم و اگر قرار باشد که روزی شورای عالی سیاست گذاری انتخاباتی اصلاح طلبان کشور به این جمع بندی برسد که در کنار آقای روحانی، ما کاندیدای دیگری هم داشته باشیم این نیاز به اجازه از آقای روحانی ندارد، تصمیم شورای اصلاح طلبان مربوط به موافقت و مخالفت روحانی نیست.

مطهری نژاد: میوه برجام هنوز به سفره مردم برنگشته است

آقای میرزا بابا مطهری نژاد عضو شورای مرکزی مردم‌سالاری در گفت‌وگو با «صبح‌نو» گفت: اینکه دولت برای تمام وعده‌هایشان برنامه داشت و به سمت آن حرکت کرده‌ هیچ شکی نیست ولی مثلاً فرض بفرمایید حقوق شهروندی را تا یک ماه قبل نتوانستند حتی به مرحله تصویب نامه برساند.

وی افزود: حتی مسائل مختلف توسعه و معیشتی و مردم موانعی بسیاری که بر سر راه برجام ایجاد کردند و تاخیری که در تصویب پیش آمد، موجب شد که میوه برجام هنوز به سفره مردم برنگردد و وعده‌ها به صورت اجرایی و عملیاتی و مؤثر در زندگی مردم  دیده نشود.

عضو شورای مرکزی مردم سالاری در مورد موانع پیش روی دولت در انجام وعده‌ها، گفت: با توجه به تخصصم نمی‌توانم به موانع اجرایی و برنامه ریزی دولت ورود کنم بدلیل آنکه تخصصی ندارم اما در حوزه ارتباطات آماده کردن افکارعمومی و رسانه‌ها در دولت، بارها اعلام کردم تیم رسانه‌ای دولت به شدت ضعیف است و قادر به انتقال مشکلات دولت به افکار عمومی نبود و نتوانسته این را به درستی منتقل کند.

مطهری نژاد افزود: مثلاً در مساله گور خواب‌ها این مساله طوری منعکس شد که گورخوابی پدیده‌ای است که در دولت یازدهم پیش آمده و هیچ سابقه‌ای نداشته که مطالبات و انتظارات نسبت به دولت ایجاد کرد که چرا باید چنین وضعیتی پیش بیاید اما با توجه به مطالعات من سابقه گور خوابی از قرن 16 است.

وی همچنین درباره نامزد پوششی در کنار روحانی اظهار داشت: این نامزد به دو منظور طرح می‌شود؛ یک منظور این است برای پیش بینی و احتمالات که ممکن است پیش بیاید و یک علت دیگر اینکه آقای روحانی در میز گردها و در مناظره‌ها تنها نماند و از حالت مورد هجوم تکی نجات پیدا کنند باید از خودشان سؤال کرد که چرا مخالفت می‌کند.

عضو شورای مرکزی مردم سالاری خاطرنشان کرد: شاید نمی‌دانم اما شاید روحانی نمی‌خواهد در پیروزی‌ای که به دست می‌آورد شریک و مدعی داشته باشد و نمی‌خواهد وام دار باشد شاید به این علت مساله را مطرح می‌کند ولی این طرف هم اصلاح‌طلبان نمی‌توانند ریسک کنند و باید به رغم آن مساله‌ای که پیش می‌آید پیشگیری لازم خود را داشته باشند و با توجه به موافقت آیت الله هاشمی رفسنجانی در این مساله، امیدوارم در این مذاکره‌ای که اصلاح طلبان با اعتدال توسعه دارند این مساله حل شود./1325//102/خ

ارسال نظرات