۱۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۷
کد خبر: ۵۰۲۰۵۶
مدیر حوزه‌های علمیه خواهران قزوین:

تغییر سبک زندگی عمده دلیل افزایش طلاق در جامعه امروز است

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران قزوین گفت: عوامل متعددی سبب جدایی زوجین از یکدیگر می‌شود که موضوع اقتصادی، اختلاف فرهنگی، طبقات اجتماعی و تحصیلات از جمله این عوامل هستند.
طلاق

حجت الاسلام رضا کاظم لو، مدیر حوزه‌های علمیه خواهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در قزوین، با اشاره به عوامل افزایش طلاق در جامعه، گفت: عوامل متعددی سبب جدایی زوجین از یکدیگر می‌شود که موضوع اقتصادی، اختلاف فرهنگی، طبقات اجتماعی و تحصیلات از جمله این عوامل هستند، اما به نظر می‌رسد تغییر سبک زندگی در جامعه امروز عمده دلیل طلاق در جامعه باشد.

وی در ادامه درباره تغییر سبک زندگی، ابراز داشت: زندگی امروزی تا حدودی از سبک زندگی اسلامی و ایرانی جدا شده و همین امر افزایش طلاق بویژه در دوران ابتدایی زندگی را به دنبال داشته است.

حجت الاسلام کاظم لو سپس با تأکید بر لزوم آموزش سبک زندگی، عنوان کرد: افزایش جدایی‌ها به ویژه در دوران نامزدی و سال های نخستین زندگی مشترک این نکته را یادآوری می‌کند که جامعه نیازمند آموزش سبک زندگی و چیستی زندگی است.

وی سپس به ضرورت توجه به چیستی زندگی اشاره کرد و بیان داشت: گاهی از توجه به چیستی زندگی غفلت شده و پرداختن به امور ظاهری جایگزین آن شده است، حتی گاهی دولت ها نیز بیشتر ارائه تسهیلات و وام ها را برای شروع زندگی در نظر می گیرند و از توجه به چگونگی و کیفیت زندگی غافل می‌شوند، این در حالی است که ارائه خدمات و تسهیلات برای ظاهر زندگی، خانه‌های مستقل و وام برای داشتن یک زندگی مناسب کافی نیست.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران قزوین ادامه داد: برای رفع و کاهش مشکل طلاق لازم است حرکتی همگانی صورت گرفته و توقعاتی که از یک زندگی انتظار می‌رود مورد مطالعه مجدد قرار گیرد و در این راستا زندگی پیشینیان و افراد موفق به عنوان یک الگو و تجربه به کار گرفته شود.

وی با بیان اینکه کسب تجربه عاملی مهم در داشتن زندگی مشترک موفق است، ابراز داشت: بی تجربگی و کم تجربگی از جمله مشکلات جوانان امروز در آغاز زندگی مشترک است، زیرا عدم تجربه کافی مشکلات و تضادها را به دنبال خواهد داشت، در این راستا لازم است خانواده‌های دو طرف با دخالت مثبت در قالب ارائه و انتقال تجربه این مشکل را کاهش دهند.

این کارشناس حوزوی ادامه داد: همان طور که در فرهنگ گذشته بوده، آغاز زندگی در کنار و نزدیکی خانواده یکی از زوجین می‌تواند به انتقال تجربه به زوجین کمک کرده و در نتیجه آمار جدایی را کاهش دهد، البته در انتقال تجربه توجه به این نکته ضروری است که باید واقعیت ها بیان شود و از آرمانگرایی پرهیز شود.

وی با اشاره به راهکارهای دیگر رفع مشکلات جدایی، عنوان کرد: با توجه به اینکه توقعات بیش از اندازه، عدم شناخت طرفین و تجربه کافی نداشتن از عوامل بروز مشکل در زندگی مشترک است، آموزش پیش از ازدواج و در دوران نامزدی و حتی آغاز زندگی و مطابق با دین و جامعه ایرانی و اسلامی و همچنین مطابق با واقعیت از جمله راهکارهای کاهش اختلافات و طلاق است.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران قزوین در پایان با بیان فعالیت های حوزه علمیه خواهران در راستای سبک زندگی، گفت: آسیب شناسی مشکلات موجود در جامعه از جمله طلاق از جمله نشست های حوزه علمیه خواهران بود، در این نشست عوامل جدایی احصا شد و بازگشت به سبک زندگی اسلامی و ایرانی به عنوان راه کار مناسب پیشنهاد شد، در این راستا در آینده نزدیک سبک زندگی در قالب نشست های استانی پیگیری خواهد شد./955/۳۰۲/ب2

ارسال نظرات