اخذ وام های سوددار از بانک ها حرام است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، آیت الله سید علی شفیعی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، ظهر امروز در سلسله سخنرانی های اخلاقی ـ معرفتی، با اشاره به روایت (وجدنا فى کتاب على بن الحسین(ع) «ألا إن أولیاء اللّه لا خوف علیهم و لا هم یحزنون» قال: إذا أدوا فرائض اللّه و أخذوا بسنن رسول اللّه(ص)، و تورّعوا عن محارم اللّه و زهدوا فى عاجل زهرة الدنیا و رغبوا فیما عند اللّه و اکتسبوا الطیب من رزق اللّه لا یریدون به التفاخر و التکاثر ثم انفقوا فیما یلزمهم من حقوق واجبة فأولئک الذین بارک اللّه لهم فیما اکتسبوا و یثابون على ما قدموا لأخرتهم) از امام باقر(ع)، اظهار داشت: این روایت در حقیقت یک عبارت از نامه امام زین العابدین(ع) است که برای تبیین ولایت و امامت در عصر خود و کاستن از تقیه بیان کرده است که چنین نامه ای از دیرزمان گم شده و عبارت مذکور در کتبی همچون «ناسخ التواریخ، معالم العبر و حیات الامام زین العابدین» نقل شده است و عمل به همین عبارت خیر دنیا و آخرت را برای ما به ارمغان خواهد آورد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه اولیای الهی عبادات واجب را انجام و به توجیه و تأویل نمی پردازند، ابراز داشت: فرائضی همچون نماز و روزه همیشگی و برخی دیگر همچون حج شرطی و به قدر استطاعت هستند.
وی گفت: آنچه را که خداوند به صورت مستقیم و به واسطه رسولش اعلام کند، سنت نام دارد و اولیای الهی کسانی هستند که سنت های الهی را اجرا می کنند.
آیت الله شفیعی با اشاره به اینکه اولیای الهی از محرمات و آنچه که در دنیا شهوت انگیزی کند، دوری و پرهیز می کنند، افزود: در برابر نعمت های فانی و زائل دنیوی هر چند چشمگیر زهد کنید و آنچه را که در نزد خدا است طلب و از دلبستگی به نعمت های فناپذیر دوری جویید.
وی با بیان اینکه امروزه تقریبا می توانیم بگوییم همه از راه حرام کسب رزق می کنند، اظهار داشت: کسب رزق از راه حرام را در پاره ای موارد توجیه کرده و یا از حرام بودن ناآگاه هستیم؛ گران فروشی، غش در معامله، ترازو زنی، فروختن اجناس حرام در بازار و خرید آنها را شاهدیم، از این رو کدامیک از ما به دنبال رزق حلال می رود تا جزء اولیای الهی قرار گیرد.
نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به اینکه اخذ وام های سوددار از بانک ها حرام است، ابراز داشت: چنین مطلبی به اتفاق قریب در همه کتاب ها ذکر شده است و فقهای اسلام و مراجع تقلید در حرام بودن اینگونه وام ها همصدا هستند اما مردم و بانک ها به چنین سخنانی توجه نمی کنند.
این مقام مسؤول رزق حلال را عامل قرار گرفتن در میان اولیای الهی عنوان کرد و گفت: آن که از راه حلال کسب رزق می کند نباید آن را مایه فخرفروشی، کثرت گرایی و عزتمندی قرار دهد و تنها آن را برای زن و فرزند مدنظر صرف کند.
آیت الله شفیعی به پرداخت واجب شرعی از رزق حلال اشاره و ابراز داشت: خداوند در کسب چنین انسان هایی برکت قرار می دهد و عدم رعایت چنین اموری ما را از کسب رزق حلال منع و از قرار گرفتن در مسیر اولیای الهی باز می دارد.
وی با بیان فانی بودن زندگانی انسان، اظهار داشت: شرط عقل آن است که مال و منال ظاهری دنیا را ترک و اشیای دائمی و همیشگی را مدنظر قرار دهیم./9456/۲۰۲/ب2