کارکردهای اجتماعی پنهان مانده ماه مبارک رمضان/ رمضان و ایفای نقش فرا نسلی و فرا امتی
حجت الاسلام والمسلمین احمد مبلغی، نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان، در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خرم آباد، بیان داشت: ماه مبارک رمضان از سرمایه های بزرگ دین است.
وی با اشاره به وجود فرصتهایی در دین برای نشر معنویت، پیشرفت مادی و معنوی افزود: قرآ، رمضان و مسجد از جمله این فرصتها است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی ماه مبارک رمضان را فرصتی بزرگ و سرمایه کلیدی عنوان کرد و گفت: باید به نقش های متنوع و متعدد ماه مبارک رمضان در زندگی فردی، اجتماعی، دنیا و آخرت توجه کنیم.
وی در ادامه با بیان اینکه از فرصتهای ماه مبارک رمضان استفاده بهینه نمی شود، تصریح کرد: این اقدام نیاز به آسیب شناسی دارد.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان با بیان اینکه در سایه توجه و اهمیت به محورهای اساسی دین همچون قران، رمضان و مسجد جامعه در مسیر پیشرفت قرار می گیرد، عنوان داشت: وقتی از قرآن حرف می زنیم باید وضعیت جامعه امروز و دیروز تاریخ را از حیث فاصله مندی که با قرآن داشتیم در نظر بگیریم که چطور باید این فاصله کم شود.
وی با تأکید بر اینکه باید قرآن و تعالیم قرآنی را در زندگی خویش پیاده کنیم، افزود: با توجه به وجود فاصله ای که در این زمینه وجود دارد، باید آسیب شناسی کنیم که چه کسی و یا چه چیزی مقصر است.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با یادآوری به اینکه شبهای قدر در دوران پیامبر(ص) در جامعه تأثیر گذار بوده است، خاطرنشان کرد: امروز باید بررسی شود که چرا شبهای قدر در تحرک اجتماعی بی اثر است.
وی تأکید کرد: اگر از این بحثهای مهم غفلت کنیم به انزوا کشیده می شوند، چرا که رمضان در خدمت امت و برای امت است و باید به کارکردهای اجتماعی این ماه توجه داشت.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان با بیان اینکه یکی از عواملی که موجب می شود رمضان در کارکردهای اجتماعی بی تأثیر باشد، ذهنیت معیوب و نادرست ما نسبت به ماه مبارک رمضان و کارکردهای این ماه است، اظهار داشت: باید ماه مبارک رمضان را درک و تعامل داشته باشیم چراکه اگر تعامل نادرست باشد، رمضان بی تأثیر است.
رمضان وحدت ساز است
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی یکی از کارکردهای ماه مبارک رمضان را وحدت ساز بودن عنوان کرد و گفت: در راستای تبیین کارکردهای این ماه ابتدا باید ذهنیت ما نسبت به رمضان، محتوای آن، چگونه عمل کردن و تعامل با آن اصلاح شود.
وی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان از چند جهت دارای کارکرد اجتماعی در قبال معقوله های مختلف است، ادامه داد: ماه رمضان در نطفه شکل گیری آن از اول تا ازل عباد بوده آن هم در حد فرا نسلی و فرا امنی بوده است، یعنی همه در یک سنگر قرار گرفته اند.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان با تأکید بر اینکه رمضان باید ملهم لزوم احساس همسنگر بودن، وصل شدن و پیوند با دیگر امتها باشد تا آن احساس واحد ایجاد شود، گفت: منطق رفتن به نقطه برابر و همسان در دین قابل توجه است.
وی تصریح کرد: باید رمضان را از حالت روزه گرفتن، افطاری خوردن و افطاری دادن در بیاوریم، احساس نزدیک شدن بندگان خدا را پایه قرار داده و آموزه های دین را مبنا قرار دهیم، افزود: باید دعاهایی که حامل مکارم اخلاق است از خواستگاه و جایگاه رمضان به فضای اجتماعی هدایت کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی فرهنگ رمضان را فرهنگی اجتماعی خواند و اظهار داشت: رمضان باید با روح عبادت و وصل به خداوند همراه باشد، بعضی عبادتها باید به نحو دقیق و ظریف جامعه را در عین وصل شدن به هم به خداوند نزدیک کنند.
وی با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان همه ما مهمان خدا هستیم و این حرکت جمعی و عمومی است، افزود: تعالیم رمضان بخشی برای فضاهای اجتماعی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
نماینده مردم لرستان در مجلس خبرگان با تأکید بر اینکه باید کارکرد رمضان را در ایجاد و تقویت انسجام، ایجاد و تقویت احساس در کنار هم بودن بندگان امت قرار دهیم، عنوان داشت: کسانی که دنبال وحدت اسلامی هستند باید از ماه رمضان استفاده کنند.
وی با تأکید بر ضرورت رعایت مکارم اخلاق در این ماه خاطرنشان کرد: رمضان فلسفه وجودی دارد و راهی به تقوا است، تقوا گوهر گرانبهایی است که هدف است و مرز نمی شناسد.
حجت الاسلام والمسلمین مبلغی با بیان اینکه تقوا در درون دین اسلام قوت و قدرت بیشتری پیدا می کند و امری جمعی و اجتماعی است، تعاون بر تقوا فلسفه وجودی رمضان است، ماه رمضان را باید به سمت تقواهای اجتماعی برد./301/9459/ب1