وجود امام حسین جلوه تام رحمت الهی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام سید محمدباقر علوی تهرانی استاد حوزه علمیه در برنامه مخاطب خاص که به صورت زنده و مستقیم از کربلای معلا و از شبکه سوم سیما پخش شد، با بیان این که واژه رحمت 170 بار در قرآن تکرار شده است، گفت: واژه غضب که در برابر رحمت حضرت حق است 23 بار آمده که نشان می دهد انسان بیشتر با رحمت خدا سر و کار خواهد داشت.
وی افزود: رحمت خداوند متعال دارای چند ویژگی و خصوصیت است، خداوند صدور رحمت از خود را واجب و ضروری کرده است، رحمت حق همه هستی و همه عوالم را پوشش می دهد، رحمت خدا بر غضب او سبقت دارد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که انسان باید عمل نادرست را تقبیح کند نه عامل کار را، اظهار داشت: خداوند به پیامبر خود فرمود با فرعونی که ادعای خدایی کرده باید به درستی صحبت شود چه برسد به دیگرانی که منکرات کوچکی انجام می دهند.
وی ادامه داد: هیچ کس حق ندارد از رحمت الهی ناامید شود، اگر رحمت خدا بخواهد تحقق پیدا کند یکی از موضوعات توبه است، اگر کسی توبه کند خداوند او را می بخشد، انسانی که توبه کند آکبند می شود و گویی که گناهی انجام نداده که این مسأله تجلی رحمت الهی است.
حجت الاسلام علوی تهرانی با بیان این که یکی از مظاهر رحمت حضرت حق موضوع محو کردن گناهان و غفران است، ابراز داشت: خداوند غیر از گناه شرک هرگناهی را می بخشد، کسی که توبه کند همه گناهان او بخشیده می شود، انسان باید درست توبه کرده باشد تا این مسأله شامل حال او شود.
وی عنوان کرد: رحمت حضرت حق یک جلوه تام دارد که وجود مبارک امام حسین(ع) است، کسانی که با حضرت در ارتباط بودند به نوعی شامل رحمت الهی شدند، حتی خداوند شفا را در تربت سیدالشهدا(ع) قرار داده است.
استاد حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در مسأله اجابت دعا انسان ضامن می خواهد، دعا تحت قبه امام حسین(ع) مستجاب است؛ یکی از شرایط استطاعت حج این است که راه امن باشد و اگر امنیت نباشد شخص می تواند شرکت نکند اما یکی از مراتب زیارت امام حسین(ع) زیارت در حالت خوف است.
وی اضافه کرد: امام حسین(ع) ظرفیتی است که انسان گمراه را می تواند در مسیر هدایت وارد کند، حضرت وسیله ای است که انسان ناامید نشود و اگر گناهی کرد نگوید آب از سر او گذشته است، البته اینگونه نیست که انسان بخواهد هر کاری انجام دهد و بگوید که با گریه در عزاداری این مسأله را برطرف می کند؛ منسوب به امام حسین(ع) نمی تواند هرکاری کند و هر حرفی بزند./1323/پ۲۰۲/ی