۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۵۴
کد خبر: ۵۱۹۹۶۴
پژوهشگر حوزوی:

حضور ایرانیان در حج تاثیر چندانی در اقتصاد نفتی سعودی ها ندارد

محقق و پژوهشگر دینی گفت: با توجه به وابستگی خاص اقتصاد عربستان سعودی به نفت و انرژی، حضور ایرانیان در حج تاثیر چندانی در اقتصاد نفتی سعودی ها و کمک های امریکایی ها ندارد.
حجت الاسلام رییسی رودان

حجت الاسلام علی رییسی محقق و پژوهشگر حوزوی در گفت و گو خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، با اشاره به دیپلماسی عمومی حضور حجاج در عربستان گفت: دیپلماسی عمومی به معنای فن اداره سیاست خارجی کشور و یا تنظیم روابط بین الملل میان کشورهای مختلف است، این نوع از دیپلماسی یکی از حوزه هایی است که کشورهای مختلف برای آن سرمایه گذاری ویژه ای انجام می دهند، 

وی افزود: دیپلماسی عمومی امروزه به عنوان یک مفهوم نوین به طور خاص در روابط بین الملل مورد توجه اندیشمندان بوده که در این دیپلماسی، دولت ها مورد خطاب قرار نمی گیرند بلکه ملت ها مخاطب اصلی هستند.

محقق و پژوهشگر حوزوی تصریح کرد: در این نوع دیپلماسی، ملت های مختلف می توانند با اعتمادسازی و ایجاد مسؤولیت پذیری و بیان ویژگی های فرهنگی خود، نقش مهمی را در پیشبرد و حل مشکلات و مسائل کشور مربوطه انجام دهند.

حجت الاسلام رییسی گفت: کشورهای استعماری و اذناب آنها در منطقه به طور خاص سعی کرده اند سیمای غیرواقعی از شیعیان و ملت شریف ایران را در اذهان ملت های مسلمان ترسیم کنند و عدم حضور زائران ایرانی در مراسم حج، زمینه ای برای تحقق اهداف شوم استکبار است.

وی ادامه داد: در سال های اخیر نیز در رسانه ها و دانشگاه های کشورهای عربی، مقاله ها و پایان نامه هایی در تحریف حقیقت تشیع و ملت ایران به نگارش و تصویر درآمده است و گاهی ایرانیان را مجوس و ریشه تشیع را در یهود و گاهی نیز ایرانیان را فرصت طلب و وحدت شکن معرفی کرده اند.

محقق و پژوهشگر حوزوی بیان داشت: حضور عزتمندانه ملت مسلمان ایران در مراسم حج و بیان اندیشه ها و آرمان های ایرانیان و رفتار اخلاقی مردم ایران با دیگر ملت ها می تواند بسیاری از این توطئه ها را خنثی کند.

حجت الاسلام رییسی، مسأله حج و اقتصاد عربستان سعودی اشاره کرد و بیان داشت: برخی از کسانی که دغدغه های اخلاقی دارند بیان می کنند که ما با سفر به کشور عربستان باعث تقویت این کشور در جهت تجاوز به ملت های دیگر هستیم و رفتن به سفر معنوی حج را تحریم می کنند.

وی گفت: بررسی این مسأله از لحاظ اقتصادی نیز درست و منطقی نیست، چرا که اقتصاد عربستان سعودی به طور خاص به نفت و انرژی وابسته بوده و حضور و یا عدم حضور یک کشور همانند ایران اسلامی در مراسم حج نمی تواند تاثیر چندانی در اقتصاد نفتی عربستان سعودی و کمک های آمریکایی ها داشته باشد.

مدرس حوزه و دانشگاه در ادامه گفت: از طرفی هم بسیاری از درآمدها و سرمایه هایی که دولت عربستان از طریق حج دریافت می کند صرف اماکن مذهبی در این کشور و برنامه ریزی شده برای تامین شرکت های خصوصی است که عهده دار اجرای مراسم عظیم حج هستند.

حجت الاسلام رییسی ادامه داد: علاوه بر اینها نباید در مسأله حج که به عنوان رکنی از ارکان دین مبین اسلام بوده و آیات و روایات تاکید فراوانی بر حضور در خانه خدا دارند نباید معیار حضور و یا عدم حضور را یک مسأله اقتصادی صرف در نظر گفت، بلکه اگر مسأله حضور ایرانیان به گونه ای باشد که موجب وهن و هتک حرمت شود در این صورت با بررسی های لازم مراجع دینی معظم و نهادهای عالی کشور می توانند در انصراف از مراسم معنوی حج برنامه ریزی و تصمیم گیری کنند.

وی همچنین گفت: نمی توان به واسطه برخی از مشکلات رخ داده در کشور عربستان نظیر برخی بی احترامی ها به حجاج ایرانی، مانع حضور در مراسم حج شد، بلکه این بی احترامی ها را می توان با انجام یک دیپلماسی فعال و حضوری فعالانه برطرف کرد.

محقق و پژوهشگر حوزوی بیان داشت: اگر راه چاره های دیگری برای رفع مشکلات و نگرانی های خود داریم باید مسیرهای جایگزین مانند حضور فعالانه، نگاه دقیق، نظارت دولت جمهوری اسلامی ایران مشکلات ایجادشده برطرف کرد و نباید به بهانه های پوچ، از مراسم حج که دارای ظرفیت های فراوانی است انصراف داد./851/ت۳۰۳/ب۱

ارسال نظرات