۰۳ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۸
کد خبر: ۵۲۰۴۷۳
حجت الاسلام والمسلمین میردامادی:

غبطه خوردن عاملی برای حرکت انسان به سوی کمال است

امام جمعه موقت اصفهان گفت: بروز حسادت توأم با ایجاد کدورت برای شخص حسود است و می تواند برای شخص حسود و شخصی که نسبت به او حسادت ورزیده شده است تلخی به بار آورد؛ اما غبطه خوردن نسبت به ویژگی خوبی که در شخص دیگری وجود دارد، انسان را به حرکت وامی دارد تا به محاسن شخص موردِ غبطه دست پیدا کند.
میردامادی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی میردامادی در سخنرانی شب گذشته که در مسجد الغفور خیابان سروش برگزار شد، گفت: عزت انسان در گرو کسب مکارم اخلاقی است.

وی در ادامه تفسیر حکمت 256 نهج البلاغه که امیر مؤمنان(ع) در آن می فرمایند، تندرستى، از كمى حسادت است، افزود: وجود یک صفت بارز خوب در انسان می تواند موجبات حسادت را فراهم می کند و بدی به بار آورد و یا می تواند سبب غبطه شود و حرکتی در شخص ایجاد کند.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی اذعان کرد: بروز حسادت توأم با ایجاد کدورت برای شخص حسود است و می تواند برای شخص حسود و شخصی که نسبت به او حسادت ورزیده شده است تلخی به بار آورد ولی غبطه خوردن نسبت به ویژگی خوبی که در شخص دیگری وجود دارد، انسان را به حرکت وامی دارد تا به محاسن شخص موردِ غبطه دست پیدا کند.

امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که ریشه حسد در همه انسان ها وجود دارد، ابراز کرد: حبّ نفس سبب می شود که انسان نتواند کسی را بالاتر از خودش ببیند به همین دلیل باید حس حسادتی که درونمان وجود دارد را به غبطه تبدیل کنیم و برای رسیدن به جایگاه فرد بالاتر از خودمان تلاش کنیم.

استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به آیه معروف«أَمْ یَحْسُدُونَ النَّاسَ عَلَى مَا آتَاهُمُ اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ فَقَدْ آتَیْنَا آلَ إِبْرَاهِیمَ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَآتَیْنَاهُمْ مُلْکًا عَظِیمًا» ابراز کرد: برخی از انسان ها به دلیل رفتارهای خوبی که در طول زندگی از خودشان نشان می دهند موجبات نزول رحمت الهی را برای خودشان فراهم می آورند که همین مسأله نیز می تواند انسان های حسود را به حسادت ورزی وادار کند؛ عده ای نسبت به جایگاه ویژه اهل بیت(ع) حسادت ورزیدند و این همه مصیبت دامن گیر بشریت شد.

وی خاطرنشان کرد: هابیل و قابیل دو برادر بودند که حضرت آدم(ع) به ایشان دستور داد برای خداوند قربانی کنند، هابیل که انسان وارسته ای بود برای کسب رضایت خداوند قربانی کرد و قابیل برای این که نظر پدرش را جلب کند قربانی کرد، بعد از این که هر دو قربانی دادند حضرت آدم(ع) خطاب به فرزندانش فرمود، قربانی هابیل از سوی خداوند پذیرفته شد و قربانی قابیل پذیرفته نشد، قابیل از این مسأله بسیار ناراحت شد و خطاب به هابیل گفت تو نگذاشتی که قربانی من پذیرفته شود و سپس هابیل را کشت و بعد از این اتفاق بسیار پشیمان شد.

حجت الاسلام والمسلمین میردامادی با بیان این که عزت و ثروت را باید از خداوند طلب کنیم، ادامه داد: نابود کردن چیزهای خوبی که دیگران دارند نمی تواند موجب رسیدن انسان به خیرات شود؛ عزت انسان در گرو کسب مکارم است و با از بین بردن مکارم دیگران عزتمندی حاصل نخواهد شد.

امام جمعه موقت اصفهان در پایان گفت: پیامبر(ص) در روایتی می فرمایند، خداوند خطاب به موسی ابن عمران فرمود، ای موسی به  آنچه از فضلم به مردم بخشیده ام چشم ندوز چرا که انسان حسود مانع نعمت من است و نه من از او هستم و نه او از من است./867/پ۲۰۲/ب۱

ارسال نظرات