حلیت فرآورده های غذایی در عین اهمیت، موضوعی مغفول است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سیدمحمود طباطبایی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، روز یکشنبه در دومین پیش نشست همایش بین المللی فرآورده های حلال در محل موسسه مطالعات راهبردی علوم ومعارف اسلام گفت: این همایش پس از گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی و همزمان با معرفی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام، آذرماه سال جاری در مشهد برگزار می شود.
وی، هدف از برگزاری پیش نشست ها را گفت وگوی نزدیک با پژوهشگران و صاحب نظران عرصه فرآورده های حلال عنوان و با اشاره به آیاتی از سوره انعام تصریح کرد: خداوند در این آیات، سه وصف اثم، فسق و شرک را برای کسانی که لقمه حرام می خورند به کار برده است.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: علامه طباطبایی به رغم نظر اکثر مفسرین، معتقد است مراد از اثم، گناهان باطنی است که از مأکولات حرام ناشی می شود مانند اینکه خوردن گوشت میته شاید اثر ظاهری در جسم انسان نداشته باشد اما آثار و پیامدهای طولانی مدتی دارد که ملموس نیست.
حجت الاسلام طباطبایی با اشاره به آیه شریفه «و إن اطعتموهم انکم لمشرکون»، یادآور شد: استفاده از مأکولات اهل کفر و شرک، مانند این است که انسان به آن ها ملحق شده باشد.
وی در ادامه به روند اجرای همایش اشاره و اظهار کرد: نتایج بررسی های ما طی شش ماهی که از آغاز به کار اجرایی همایش می گذرد، نشان می دهد موضوع فرآورده های حلال که مهم و پیچیده است، بسیار مورد غفلت بوده و امروز به ویژه با صنعتی شدن مواد غذایی کمتر سفره ای است که مسأله حلیت و حرمت در آن مطرح نباشد.
دبیر علمی همایش فرآورده های حلال ادامه داد: افزودنی های متعددی که با عنوان «مجاز»در ترکیب مواد غذایی به کار می رود، اغلب تولید خارج کشور بوده و منشأ آن برای ما مبهم است.
حجت الاسلام طباطبایی افزود: از دیگر مشکلات عمده در صنایع غذایی، ژلاتین است که 99درصد ژلاتین دنیا در کشورهای غیراسلامی و 46 درصد آن از خوک تهیه می شود.
وی ابراز امیدوار کرد: هم متصدیان واردات دقت بیشتری در تشخیص حلیت مواد غذایی داشته باشند و هم مراکز بهداشتی و پزشکی نسبت به این مهم اهتمام ورزند./930/پ۲۰۲/ب۲