۲۸ شهريور ۱۳۹۶ - ۲۲:۲۹
کد خبر: ۵۲۶۷۵۴
استاد اخلاق حوزه علمیه:

دریافت هدایت از سوی هدایتگران تنها با تزکیه نفس حاصل می شود

حجت الاسلام والمسلمین مجاهدی گفت: لازمه فهم و درک آیات الهی تزکیه نفس است؛ البته تزکیه نفس از مجرایی که خداوند معین کرده است.
مجاهدی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، حجت الاسلام والمسلمین مجاهدی در جلسه اخلاق امروز که حوزه علمیه شهید آیت الله بهشتی برگزار شد، گفت: فرد تزکیه کننده باید ابتدا خودش را تزکیه کرده باشد.

وی در ابتدا با اشاره به آیه دوم سوره جمعه که می فرماید«هُوَ الَّذِی بَعَثَ فِی الأمِّیِّینَ رَسُولا مِنْهُمْ یَتْلُو عَلَیْهِمْ آیَاتِهِ وَیُزَکِّیهِمْ وَیُعَلِّمُهُمُ الْکِتَابَ وَالْحِکْمَةَ وَإِنْ کَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِی ضَلالٍ مُبِینٍ» افزود: خداوند برای هدف بی نهایتی که تحت عنوان توحید مطرح است انسان ها را آفرید و برای هدایت آن ها رسولانی را مبعوث کرد؛ بر اساس آیه ای که تلاوت کردم لازمه فهم و درک آیات الهی تزکیه نفس است؛ البته تزکیه نفس از مجرایی که خداوند معین کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین مجاهدی ادامه داد: عموم انسان ها به دلیل این که گرفتار حجاب های دنیوی هستند و روحشان تزکیه نشده است، آیات الهی را نمی بینند و هدایت نمی شوند.

استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که فرد تزکیه کننده خودش باید تزکیه شده باشد، اظهار کرد: از لوازم اصلی و مهم تزکیه کردن افراد، این است که خودِ شخص تزکیه کننده نفسش را از آلودگی ها و خواهش ها تزکیه کرده باشد؛ این مسأله در علم روانشناسی امروز نیز ثابت شده است که فردی که مسأله ای را به صورت دستوری برای مردم بیان می کند در صورتی می تواند انتظار اثر دستور داشته باشد که خودش عامل به آن دستور باشد.

وی با بیان این که چهارده معصوم(ع) الگوی تمام نمای بشریت هستند، اذعان کرد: چهارده معصوم(ع) به عنوان هدایتگران جامعه، صد درصد وجودشان از آلودگی ها تزکیه شده است؛ اگر مسأله ای را بیان می کردند به طور قطع قبل از بیان، خودشان عامل به آن مسأله بودند.

حجت الاسلام والمسلمین مجاهدی خاطرنشان کرد: امام خمینی(ره) نیز داشته های خودشان را به دیگران توصیه می کردند، یعنی در همه زمینه ها اول عمل می کردند و بعد از تثبیت شدن آن عمل در رفتارشان، آن عمل را به مردم توصیه می کردند.

استاد اخلاق حوزه علمیه ادامه داد: لازمه بهره برداری از توصیه بزرگان پاک شدن وجود از رذائل است؛ اگر وجودمان غرق در رذائل باشد هدایتِ هدایتگران را دریافت نمی کنیم.

وی گفت: یکی از لوازمی که می تواند در تزکیه نفس مؤثر باشد، اشک ریختن در محضر پروردگار است؛ اشک از چشم کسی گرفته نمی شود مگر این که قلب او قسی شده باشد و قلب کسی قسی نمی شود مگر این که غرق در گناه باشد؛ برای لذت بردن از عبادات و مناجات با پروردگار باید گناه را ترک کنیم و این مسأله تنها با اراده قوی و تصمیم جدی بر ترک گناه حاصل می شود.

حجت الاسلام والمسلمین مجاهدی در پایان خاطرنشان کرد: سید شفتی یکی از مراجع بزرگ در زمان خودش بود که در ابتدای جوانی برای تحصیل علوم حوزوی از شمال به نجف سفر کرد و به سرعت مدارج علمی را پشت سر نهاد؛ بعد از تلاش های بسیار زیاد به درجه فقاهت رسید و از طرف حوزه اصفهان از ایشان دعوت شد تا به اصفهان بیایند.

وی ادامه داد: بعد از مطرح شدن این درخواست، سید شفتی گفت در این مورد باید از آقایم اجازه بگیرم و راهی مسجد سهله شد، بعد از مدتی بازگشت و گفت، آقایم اجازه دادند و به شهر اصفهان سفر کرد؛ حضور سید شفتی برکات زیادی برای اصفهان آن روز داشته است که یکی از آن برکات، مسجد سید اصفهان است./867/پ۲۰۲/ب۲

ارسال نظرات