واحدهای صنعتی در راستای تحقق سیاست های اقتصاد مقاومتی تلاش کنند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، علی یزدانی معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز در مراسم تودیع و معارفه مدیران عامل شرکت شهرکهای صنعتی هرمزگان گفت: فردی که مسؤولیتی را بر عهده می گیرد باید پاسخگو باشد و برای رفع و گره گشایی از مشکلات مردم وقت بگذارد.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه اصل شفافیت، صداقت و سلامت اداری در انتخاب مدیران از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است، افزود: نباید هیچ گونه ابهامی برای مردم، ذینفعان و دستگاه های نظارتی در عملکرد ما وجود داشته باشد همه قراردادها برای مردم باید شفاف باشد و در سایت سازمان قرار گیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: قانون دسترسی عموم به اطلاعات و انتشار آن که در دولت دهم انجام نشد و در دولت یازدهم آیین نامه آن تدوین و اجرایی شد و به تمامی استان ها ابلاغ شد حق مردم است، مردم باید از امکانات و مشوق های در درون سازمان و شرکت و همچنین قراردادها در حوزه عمران و صنایع کوچک آگاهی پیدا کنند.
یزدانی ادامه داد: در معیارهای انتخاب مدیران، تخصص، سلامت و خادم بودن و همراهی در اجرای سیاست های مقام معظم رهبری و برنامه های دولت در راستای خدمت به مردم مهمترین اصل است.
وی گفت: استان هرمزگان با بنگاه های کوچک، متوسط و خرد، معاون و صنایع و همچنین در حوزه تجارت و صادرات با مسائل و مشکلاتی مواجه است بنابراین باید برای تسریع در کاهش آمار بیکاری و ایجاد اشتغال برای انبوه بیکاران و فارغ التحصیلان دانشگاه ها چاره اندیشی کنیم.
رییس سازمان صنعت، معدن وتجارت به وضعیت صنایع کشور و انتظارت آنها از سازمان اشاره داشت و گفت: قریب به 84 هزار و 700 واحد صنعتی دارای پروانه بهره برداری در کشور فعالند که از این تعداد، 43 هزار واحد زیر 10 نفر اشتغال دارند.
یزدانی ادامه داد: 35 هزار واحد صنعتی بین 10 تا 50 نفر اشتغال دارند به عبارتی 93 درصد از صنایع کشور ، صنایع خرد و کوچک هستند.
وی با بیان اینکه بیش از 50 درصد بنگاه ها زیر 10 نفر اشتغال دارند تصریح کرد: قریب به 78 هزار واحد صنعتی کشور خرد و کوچک بوده که پراکندگی، سرمایه بر کم و فراهم بودن امکان استقرار صنایع خرد و کوچک در اقصی نقاط کشور را از ویژگی های این نوع صنایع است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، از فعالیت 791 شهرک و ناحیه صنعتی در کشور و بازدید از ۴۹۰ واحد خبرداد و گفت: این واحدها و بنگاه ها با مشکلاتی در حوزه زیرساختی، سرمایه گذاری اندک در بخش ارائه آموزش ها، عدم وجود مدیریتی بازاریابی و متکی بودن به منابع بانکی با نرخ موجود روبه رو هستند.
یزدانی گفت: نرخ تسهیلات موجود بانک ها برای واحدهای صنعتی خرد و کوچک مناسب نیست و نمی توانند رشد کنند، این بنگاه ها باید به بازار سرمایه ورود و شرکای دیگری را برای خود ایجاد کنند.
وی، همچنین، بسته بندی و کیفیت در بنگاه های خرد و کوچک را امری ضروری و نگاه به بازار را اصل بقای این بنگاه ها دانست و تاکید کرد: اگر چنین نگاهی به این بنگاه ها وجود نداشته باشد، رشد نمی کنند.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: در کل کشور، بنگاه های بیش از 100 نفر اشتغال، 2670 بنگاه است که نیمی از این بنگاه ها در شهرک ها و نواحی صنعتی مستقرند. در مجموع، 960 شهرک صنعتی و ناحیه صنعتی مصوب در کشور فعالند که در 794 واحد، زمین واگذار می شود، واگذاری زمین در شهرک ها رایگان است و آنچه دریافت می شود هزینه جهت احداث زیرساخت هاست.
یزدانی ابراز داشت: در سال جاری در قالب سیاست های اقتصاد مقاومتی، 5 پروژه با 24 زیرپروژه به سازمان صنعت، معدن و تجارت محول شده که تمامی آنها در قالب طرح استانی در استان هرمزگان درحال جاری است.
وی با بیان اینکه سازمان صنعت معدن و تجارت یک شرکت درآمد هزینه ای است گفت: انضباط مالی و بودجه در این سازمان به عنوان یک اصل مهم مطرح بوده و برای هزینه کرد بودجه ها برنامه ریزی مناسب صورت گرفته و 80 درصد از بودجه ها به حوزه عمران تخصیص یافته است.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: در استان هرمزگان 23 شهرک و ناحیه صنعتی فعال است که 19 واحد آن درحال واگذاری است بنابراین همکاران در استان باید برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در زمینه اقتصاد مقاومتی عزم خود را جزم کنند.
یزدانی اذعان داشت: طبق آخرین آمار تا کنون، 26 هزار و 945 بنگاه صنعتی و معدنی در سایت بهین یاب ثبت نام کرده اند که از این تعداد، 467 واحد معدنی و مابقی واحد صنعتی است که در داخل و یا خارج از شهرک های صنعتی فعالت دارند.
وی با بیان اینکه 2933 واحد معدنی و صنعتی برای نوسازی در سامانه بهین یاب ثبت نام کرده اند، بر تسریع رسیدگی کارگروه های استانی و ارجاع پرونده ها به بانک ها، ارائه آموزش های رایگان و ساماندهی این واحدها تاکید کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از آموزش حضوری و مجازی برای 160 هزار نفر معادل 2 و نیم میلیون نفر ساعت آموزش در کشور خبر داد و گفت: برگزاری دوره های آموزشی نباید تنها به مرکز استان اختصاص یابد بلکه باید به شهرستان ها تعمیم داد.
یزدانی، تکمیل طرح های نیمه کاره را از دیگر رسالت های سازمان صنعت، معدن و تجارت عنوان کرد و گفت: در کشور 50 هزار و 292 طرح صنعتی درحال ساخت و ساز اعم از دریافت زمین تا پیشرفت بالای 50، 80 یا 90 درصد است.
وی ادامه داد: 10 هزار و 990 طرح بالای 60 رصد پیشرفت فیزیکی دارند که در استان هرمزگان نیز بیش از 400 طرح در حال احداث است که ظرفیت خوبی برای ایجاد اشتغال و کاهش آمار بیکاری است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان افزود: به منظور تصمیم گیری در همه حوزه ها و تسریع در انجام کارهای مردم،تمامی اختیارات در شرکت شهرک های صنعتی را به هیئت مدیره استان ها واگذار شده است گفت: بخشی از مشکلات واحدهای صنعتی باید در استان و برخی دیگر در مرکز مرتفع شود./۸۵۱/پ۲۰۳/ب۲