استواری امام حسین و پافشاری بر اصول رمز ماندگاری قیام عاشورا است


مریم جعفری مدیر حوزه علمیه فاطمه معصومه(س) بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان، واقعه عاشورا را الگويي نه تنها براي شيعه بلکه برای بشريت خواند و گفت: واقعه كربلا يكي از معدود وقايع تاريخي است كه در ميان همه حوادث ممتاز شده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه مکتب امام حسین(ع) در هر زماني، حرف و طرح نويی براي جامعه بشري دارد افزود: حماسه عظيم عاشورا يك مكتب فكري است كه از سال 61 هجري آغاز و تا کنون از جاودانگی خاصي برخوردار است.
مدیر حوزه علمیه فاطمه معصومه(س) بندرعباس همچنین با بیان اینکه قيام سیدالشهدا(ع) از همان آغاز به الگوي پيروي و عملی برای دیگران تبدیل شد تصریح کرد: این قيام سرمشقي براي بسياری از انسان هایی است که در جستجوی یافتن راه صحيح زندگي و گريز از ذلت و خواری هستند،
جعفری به تبیین سیره علماء و بزرگان در توجه به مقوله اربعین پرداخت و افزود: علماء و اولیای الهی برای زیارت سیدالشهدا (ع) در روز اربعین اهمیت و جایگاه والایی قائلند و با پای پیاده از نجف اشرف به سوی کربلا رهسپار میشوند و دیگران را نیز به انجام این سنت حسنه تشویق و ترغیب می کنند.
وی با بیان حدیثی از امام محمدباقر(ع) درخصوص اهمیت اربعین گفت: آن امام همام فرموده اند: "لو يعلم الناس ما فى زيارة قبر الحسين (ع) من الفضل، لماتوا شوقا" اگر مردم مى دانستند كه چه فضيلتى در زيارت مرقد امام حسين (ع) است از شوق زيارت مى مردند.
مدیر حوزه علمیه فاطمه معصومه(س) بندرعباس ضمن تشریح رموز ماندگاری نهضت عاشورا، استواری امام و پافشاري بر اصول را یکی از این رموز عنوان و تصریح کرد: قیام امام حسين (ع) به حكم وظيفه ديني و مسؤوليت انساني با استواری بر اصول و عدم نرمش در مقابل دشمنان در تمام تاريخ بي بديل است.
جعفری ادامه داد: البته در طول تاريخ، انسان هاي بزرگی بودند که به اهداف خود معتقد و به هيچ روي از اصول خويش دست برنداشتند تا پای جان ایستادند، اما قیام امام حسين (ع) در تاريخ بي نظير است.
وی همچنین، حق محوري و حق طلبي، اخلاص و انگيزه الهي در خلق حماسه عاشورا، بستن آب بر روي سپاه امام حسين(ع)، كشتن طفل شش ماهه، رفتار ناخوشايند آنان با اسرا را از دیگر رموز ماندگاري واقعه عاشورا برشمرد.
مدیر حوزه علمیه فاطمه معصومه(س) بندرعباس با اشاره به آداب زیارت امام حسین(ع) و زیارت اربعین گفت: آداب این زیارت از مهمترین اعمالی است که در کتب ادعیه بر خواندن آنها در روز بیستم صفر تأکید شده است.
جعفری در پایان، غسل زیارت و دعا، ذکر تسبیح و تکبیر، لباس تمیز و آراستگی، حضور در کنار قبر و بوسیدن ضریح را از اهم آداب و اعمال زیارت اربعین ذکر کرد که زائران باید آنها را رعایت کنند./851/ت۳۰۲/ب۲