۱۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۸
کد خبر: ۵۴۶۴۶۹
آیت الله زنجانی:

زمینه نزول سوره کوثر دلداری دادن به وجود پیامبر اکرم است

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به این مطلب که زمینه نزول سوره کوثر دلداری دادن به وجود پیامبر اکرم(ص) است، گفت: در واقع این سوره بر پیامبر منت گذاشته است که میلاد کوثر شرق و غرب عالم را پرکرده است.
آیت الله زنجانی

 به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، آیت الله سید محمد حسینی زنجانی، استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان در جلسه تفسیر قرآن سوره مبارکه کوثر 18 دی در جمع شاگردان خود گفت: سوره کوثر پانزدهمین سوره قرآن است که نازل شده است.

وی با بیان اینکه اسم این سوره حامل پیام معنوی و مقدس و وجود حضرت حق است و کوثر صیغه مبالغه است که از واژه کثرت می باشد، تصریح کرد: به همین دلیل به هر کثرتی که فراوانی در آن باشد کوثر گفته می شود.

وی با بیان اینکه خداوند متعال کوثر را به دختر گرامی پیامبر اسلام (ص) عطا فرمود که یازده امام از نسل حضرت فاطمه (س) و پیامبر(ص) است، تصریح کرد: در واقع این سوره برای رفع دلتنگی های پیامبر(ص) است که بر اثر حرکت مشرکین برای پیامبر ایجاد شد.

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به این مطلب که حضرت خدیجه(س) شش فرزند داشت که فرزندان پسر او در مکه از دنیا رفتند، تصریح کرد: در این شرایط مشرکان کینه توز از این موضوع شادمان بودند که پیامبر(ص) فرزند پسر ندارد و آنها از دنیا رفته اند.

وی با بیان اینکه مشرکان پیامبر را اینگونه آزار می دادند که بدون فرزند پسر رسالت پیامبر نمی تواند ادامه پیدا کند، ابراز کرد: در آن زمان به کسی که فرزند پسر نداشت لقب اجاق کور می دادند و با این زخم زبان ها پیامبر را آزار می دادند.

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با اشاره به این مطلب که زمینه این سوره دلداری دادن به وجود پیامبر اکرم(ص) است، تصریح کرد: در واقع این سوره بر پیامبر منت گذاشته است که میلاد کوثر شرق و غرب عالم را پرکرده است.

وی در ادامه درباره دیگر موارد شرح نزول این سوره گفت: سوره کوثر درباره شخصیت صدیقه کبری است که مردم را متوجه این موضوع کنند که خداوند در قبال این امر که فرزندان پسر پیامبر(ص) را از اوگرفته است خیر کثیر به او عطا کرده است که همان کوثر است.

استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه برخی کوثر را به معنای نهر بهشتی عنوان می کنند، اظهار کرد: گروه دیگر مراد از کوثر را  ارسال کتب و نبوت و برخی دیگر اصحاب پیامبر(ص) را نیز خیر کثیر قلمداد می کنند.

وی ادامه داد: برخی دیگر کوثر را نسل و ذریه حضرت فاطمه (س) تا روز قیامت عنوان می کنند و برخی شفاعت پیامبر(ص) را نیز کوثر گفته اند و در عین حال در معنا و مصداق کوثر 26 قول وجود دارد.

آیت الله زنجانی با بیان اینکه خداوند متعال می خواهد که در برابر افرادی که به پیامبر(ص) زخم زبان می زنند بگوید که پیامبر(ص) مقطوع النسل نیست، اظهار کرد: در برابر کسانی که پیامبر می گفتند که نسل تو خاموش خواهد شد خداوند این سوره را آورده است که نسل حضرت صدیقه کبری پایدار است و هرگز خاموش نمی شود./934/پ202/ب1

ارسال نظرات