۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۳
کد خبر: ۵۶۳۵۵۶
آیت الله جوادی آملی:

آمریکا فاقد تاریخ و فرهنگ ریشه دار است

حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی کشور گفت: آمریکا که امروز ادعای سلطه بر جهان را دارد فاقد تاریخ و فرهنگ ریشه دار است اما سرزمین ما سرزمین فارابی ها، بوعلی ها و ابوریحان هاست.
آیت الله جوادی آملی در دیدار اشرف بروجردی آیت الله جوادی آملی

به گزارش خبرگزاری رسا، اشرف بروجردی رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی به همراه جمعی از مسؤولین این سازمان، با حضور در بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء با حضرت آیت الله جوادی آملی دیدار کردند.

حضرت آیت الله جوادی آملی در این دیدار با اشاره به سابقه تاریخی و فرهنگی کشور اظهار داشت: آمریکا که امروز ادعای سلطه بر جهان را دارد فاقد تاریخ و فرهنگ ریشه دار است اما سرزمین ما سرزمین فارابی ها، بوعلی ها و ابوریحان هاست؛ ایران یک کشور فرهنگی به تمام معناست، این کشور نسخ خطی فراوانی داشت که به غارت رفت که اکنون بسیاری از آنها در کتابخانه های غرب است لذا مهمترین وظیفه شما حفظ این سرمایه ملی است.

وی ادامه داد: باید توجه داشته باشید که آنچه این کشور را حفظ کرده و حفظ خواهد کرد «دین» است، پرچم سه رنگ کشور همواره برای ما محترم است اما این پرچم توان آن را ندارد که به تنهایی خود را حفظ کند، در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم که پرچم یا حسین(ع) و یا زهرا(س) هم خود و هم این پرچم سه رنگ را حفظ کرد لذا اهل بیت علیهم السلام و دین سرمایه های اصلی ما هستند که تمام سرمایه های دیگر در سایه آنها حفظ می شوند در نتیجه اولین وظیفه شما حفظ آثار تشیع است.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: در امور فقهی خبر واحد حجت است اما در مسائل عقلی، اعتقادی و کلامی خبر واحد مشکلی را حل نمی کند؛ الان ریشه همه کتابهای اعتقادی ما در کتب اربعه است،  اما ما اکنون یک حلقه مفقوده بین کتب اربعه و اصول اربعمائه داریم که کتابخانه ملی وظیفه دارد با احیاء کتب خطی این سلسله اسناد را تثبیت کند تا این خلاء مرتفع شود.

حضرت آیت الله جوادی آملی تاکید کرد: در روایات و احادیث اعتقادی یا به تواتر نیاز داریم یا به خبر واحد محفوف به قرینه قطعی، اگر علامه امینی به تنهایی الغدیر نوشته و آن همه مطلب را مستند ساخته مشخص می شود که این کار شدنی است و ما نیز می توانیم خبر واحد را به خبر متواتر تبدیل کنیم.

وی ادامه داد: نسخ خطی رابط بین ما و گذشتگان ماست، بر ما لازم است که بین خود تا امام صادق(ع) را از نظر سند روایات بدانیم چرا که این شجره نامه تشیع ماست.

مفسر برجسته قرآن کریم در پایان خاطرنشان کرد: از نظر فنی از بهترین لوازم و تکنولوژی های حفظ اسناد و کتب استفاده کنید و همواره متخصصین متبحر را در راستای صیانت از این سرمایه ملی به کار بگیرید چرا که خسارت به این سرمایه ملی جبران ناپذیر است./۱۳۲۳/

ارسال نظرات