اگر اتحادیه اروپا تعهدات آمریکا در برجام را جبران کند، ایران در برجام می ماند
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی ظهر چهارشنبه به وقت محلی در نشست مشترک هیاتهای عالیرتبه ایران و اتریش که با حضور صدراعظم این کشور برگزار شد، با اشاره به اینکه پس از اجرای برجام مسئولین و فعالان اقتصادی دو کشور نشستها و تعاملات خوبی داشته اند، افزود: در نتیجه این تعاملات قراردادها و توافقات خوبی بین ایران و اتریش به امضا رسید و روابط اقتصادی تهران - وین را به شکل مطلوبی گسترش داد و تعمیق بخشید.
دکتر روحانی با اشاره به مذاکرات و همکاری های ایران و اتریش در حوزه انرژی اظهارداشت: مهم است که دولت اتریش از فعالیت شرکتهایش با ایران حمایت کند. اقدام خلاف قانون دولت آمریکا در خروج از برجام نباید زمینه ای برای نادیده گرفتن حقوق ملتها در روابط دو و یا چندجانبه شود. برجام دستاورد همه ما و جامعه جهانی است. این توافق به نفع اقتصاد، ثبات و امنیت منطقه و جهان و الگویی برای حل مسائل پیچیده از طریق گفتگو است.
رئیس جمهور با بیان اینکه برجام حاصل 12 سال مذاکرات سخت بود که اگر از اعتبار بیفتد، دیپلماسی بی اعتبار می شود، تصریح کرد: در حال حاضر منتظر بسته پیشنهادی کشورهای اروپایی درباره چگونگی حفظ برجام هستیم. اگر اتحادیه اروپا بتواند جای خالی تعهدات آمریکا در برجام را پر کند، ایران در برجام خواهد ماند. قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل به عنوان سند پشتیبان برجام تاکید دارد که هیچ کدام از کشورهای طرف برجام نباید اقدامی خلاف مفاد این توافق انجام دهند.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: اینکه آمریکایی ها مدعی شده اند، صادرات نفت ایران را به صفر می رسانند، بی فکر سخن گفته اند و نشان می دهد به عواقب آن فکر نکرده اند. ملت ایران همواره نشان داده که در برابر تهدید منافع ملی خود بسیار محکم ایستادگی خواهد کرد.
سباستین کورتس صدراعظم اتریش نیز در این نشست گفت که سفر دکتر روحانی به وین، فرصت بسیار خوبی برای گفتگوی ما درباره روابط دوجانبه، منطقه ای و جهانی است.
صدراعظم اتریش اظهار داشت: اتحادیه اروپا کماکان از برجام حمایت می کند و امیدواریم نشست روزهای آتی وزرای خارجه کشورهای طرف برجام با ایران به غیر از آمریکا به نتایج مثبتی دست یابد.
وزیر انرژی، محیط زیست و گردشگری اتریش نیز در این دیدار گفت که کشورش مصمم است در زمینه های مدیریت منابع آب، منابع طبیعی و معدن، همکاری مشترک و تبادل اطلاعات در زمینه انرژی و در زمینه های انتقال فناوری و مدیریت زیرساختها و حمل و نقل با ایران تعامل داشته باشد./۱۳۲۳/د۱۰۳/ق