ثروت و فقر معیار درجه بندی افراد در روز قیامت نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان، آیت الله سید ابوالحسن مهدوی در جلسه اخلاق بعد از ظهر امروز که در مرکز هلال احمر اصفهان برگزار شد با استناد به آیات قرآن گفت: انسان تارک الصلاة از عقل سالم برخوردار نیست.
وی در ادامه بررسی اثرات مال و ثروت در سیر معنوی انسان افزود: گاهی در افکار انسان رتبه شخص فقیر پست است و رتبه انسان غنی در اوج است در حالی که معیا پستی و بلندی، فقر و ثروت نیست.
آیت الله مهدوی توضیخ داد: فقر و ثروت مثل معلولیت و سلامتی برای انسان نمی تواند معیار پستی و عزت شخص قرار گیرد، چرا که ما حق نداریم فلان شخص را به سبب معلول بودنش پست بشماریم و فلان شخص دیگر را به خاطر سالم بودنش اکرام کنیم و عزیز بدانیم.
نماینده مردم اصفهان در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: معیار پستی و عزت افراد در روز قیامت نمایان می شود، انسان معلول هرگز به سبب معلولیتش وارد جهنم نخواهد شد و طرف دیگر انسان سالم به سبب برخورداری از سلامتی وارد بهشت نخواهد شد و این مسأله در رابطه با ثروت نیز جریان دارد.
امام جمعه موقت اصفهان با بیان این که ثروت برای انسان کمال محسوب نمی شود، ابراز کرد: درجه بندی و رتبه بندی افراد بر اساس ثروت و فقر معیارهای دنیوی است چرا که اصول محاسبات در روز قیامت با معیارها و درجه بندی های دنیا متفاوت است.
استاد اخلاق حوزه علمیه با استناد به آیات قرآن و روایات معصومین(ع) تبیین کرد: معیار درجه بندی افراد در روز قیامت به واسطه عبودیت و بندگی اشخاص تعیین می شود؛ انسانی که تقوای بیشتری در دنیا داشته است در روز قیامت نیز درجه اش از دیگران بالاتر است.
وی گفت: خداوند از انسان عاقل طلب اقامه نماز می کند، از صراحت آیات قرآن در این زمینه متوجه می شویم تارک الصلاة از عقل مناسبی برخوردار نیست.
آیت الله مهدوی خاطرنشان کرد: امام سجاد(ع) در دعایی خطاب به پروردگار عرضه می دارند، خدایا من را حفظ کن که گمان پستی نسبت به انسان فقیر نداشته باشم و همچنین من را حفظ کن که نسبت به صاحب ثروت گمان فضیلت نبرم چرا که آدم شریف کسی است که به واسطه اطاعت تو شریف شده است و انسان عزیز کسی است که عبادت و بندگی تو او را عزیز کرده است؛ در دعایی دیگر می فرمایند، خدایا همین افتخار برای من بس است که بنده تو هستم و این که تو خداوند من هستی برای عزت من کافی است.
امام جمعه موقت اصفهان ادامه داد: تصورات ما مبنی بر جایگاه ما در دنیا سبب جایگاه ما در آخرت نخواهد شد؛ کسی که در دنیا به انسانیت رسیده باشد در آخرت از پل صراط رد خواهد شد وگرنه گرفتار خواهد بود؛ مراعات تقوا فقط محدود به اقامه نماز و گرفتن روزه خلاصه نمی شود، خدمت به مردم آن هم به صورت خالصانه سبب دستگیری خداوند از انسان خواهد شد./867/پ۲۰۳/ب۱