خون شهدای ۱۹ دی به پای درخت انقلاب ریخت
حجت الاسلام فرهاد دهقانی مدیر مدرسه علمیه نبی اکرم(ص) در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره قیام ۱۹ دی سال ۵۶ گفت: قیام ۱۹ دی که انتهای چند روز تظاهرات مردم قم بود و سرانجام به این روز خونین یعنی ۱۹ دی ماه سال ۱۳۵۶ رسید، نقطه عطفی در تاریخ ایران به وجود آورد.
وی افزود: اگر ریشه سرنگونی شاه مخلوع ایران را در همین روز خونین بدانیم بیراهه نرفته ایم؛ امام علی(ع) در کتاب شریف نهج البلاغه و در نامه ۵۳ (که زیباییهای تمام نامههای نهج البلاغه در آن نهفته است) به جناب مالک میفرمایند "فلا تقویَنَّ سلطانک بسفک دم حرام فإن ذلک مما یضعفه و یوهنه بل یزیله و ینقله؛ حکومت خود را با ریختن خونی به حرام نیرومند مکن که خون به حرام ریختن، قدرت را به ناتوانی و سستی میکشاند و دولت را از صاحب آن به دیگری بگرداند".
مدیر مدرسه علمیه نبی اکرم(ص) ابراز داشت: عاقبت خونهای به ناحق ریخته شده در روز ۱۹ دی ۵۶، ریشه حرکت مهم و سرنوشت ساز انقلاب شد و عاقبت گریبان رژیم پلوی را گرفته، ستون های حکومت آنها را لرزاند و آن را به ویرانی کشاند.
وی در ادامه بیان داشت: یکی از عواملی که سبب به وجود آمدن این قیام مبارک شد مرگ مشکوک سید مصطفی خمینی(ره) فرزند فقیه و عارف حضرت امام خمینی(ره) بود که به دنبال آن امام راحل فرمود مرگ سید مصطفی از الطاف خفیه الهی بود که به مناسبت این شهادت مراسمات برگزار شد و اعتراضات زیادی صورت گرفت.
حجت الاسلام دهقانی اظهار داشت: از طرفی شاه برای تخریب چهره امام دست به اقداماتی زد که تک تک آنها آتشی شد و به دامن آلوده خود پهلوی افتاد؛ از جمله این اقدامات مقاله ای بود که در اواسط دی ماه به دستور شاه در روزنامه اطلاعات با مضامین تحریک آمیز و تندی علیه امام نوشته شده بود.
وی در ادامه بیان داشت: هوشیاری مراجع و مردم سبب شد از این فرصت استفاده کرده، با بصیرت تمام حرکت کنند و با یک اتحاد کم نظیری اهانت به امام را اهانت شخص ندانسته و آن را اهانت به دین و همه مراجع شمردند.
مدیر مدرسه علمیه نبی اکرم(ص) در پایان خاطرنشان کرد: عاقبت در روز ۱۹ دی ماه رژیم پهلوی دست به کشتاری زد که هویت خود را برای مردم و تمام جهانیان آشکار کرد./۹۶۹/ت302/ب1