امتداد خطوط دید از چشم انداز دنیا به افق آخرت
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، شاید گاه معدنی از اطلاعات و اندوخته ها باشیم اما احساس می کنیم این تمام ماجرانیست و نیاز به ماوایی است که دل آرام گیرد، به خصوص درفراز و نشیب حوادث که انسان بیش از پیش به ضعف خود پی می برد و آن جاست که می فهمد حقیقت امر ،چیز دیگری بود به این نتیجه می رسد که گویی تا الان فقط از ظن و گمان پیروی می کرده که اینقدر غرورو روحیه تفرعن داشته است و قرآن چه زیبا این انسان را به خودش معرفی می کند که: «یا ایها الانسان ما غرک بربک الکریم»؛ ای انسان ترا چه شده که اینقدر در برابر پروردگارت مغروری؟ آری غرور و غرور هم ناشی از جهل و جهل هم به دلیل پیروی از ظن و گمان است و البته و ضعیت ظن و گمان هم این است که: «ان الظن لا یغنی من الحق شیئا».
به هر روی باید نوع نگاه به دنیا را اصلاح کرد به این معنی که در عین حال که دنیا در برابر ماست باید آن را واکاوید و از دل اعماق آن گوهر آخرت را جست و جو کرد. مطلبی که قرآن آن را بارها یادآور شده به خصوص در این آیه مبارک که :وابتغ فیما آتاک الله الدار الآخرة و لا تنس نصیبک من الدنیا و احسن کما احسن الله الیک ....؛به هر چیزی که خدا به تو عطا کرده بکوش تا آخرت را تحصیل کنی و لکن بهره ات را از دنیا فراموش مکن نیکی کن چنانکه خدا به تو نیکی و احسان کرده است.
بر این اساس حجت الاسلام عصاری مدیر مدرسه خاتم الاوصیاء در جلسه درس اخلاق بر دو محور تمرکز کرد؛اول: توسعه نگاه از دید انتفاعی به دید وظیفه شناس و مسئولیت پذیر داشتن و دوم ،نگاه مثبت اندیش داشتن.
دنیا؛ بازاری نه برای سود و زیان گذرا که تحصیل آخرت
وی با بیان مطلبی از امام در خطبه 28نهج البلاغه اشاره کرد که امام علی علیه السلام میفرمایند: «تزودوا فی الدنیا من الدنیا ما تحرزون به انفسکم غدا...»؛ در دنیا و از دنیا آن چه را که فردا، شما را نگه میدارد به عنوان رهتوشه بردارید.....
وی افزود: میبینیم که نوع نگاه امام، درس بزررگی است؛ به گونه ای که امام، کسی را که دنیا را مذمت می کند، تقبیح نموده و یادآور میشود که دنیا ،متجر و تجارت خانه اولیای الهی است و همچنین مهبط ملائکه هست. فرصتی است که باید برای آنچه باید به کمک آن در فردای قیامت خود را نگه داشت از دنیا تو شه برداشت.
مدرس حوزه علمیه در ادامه گفت: عملا عبادت هایی که شما انجام میدهید یا اذکاری را که بر زبان می آورید، ویا وظایفی که نسبت به خانواده ،استاد و فرزندان دارید همه و همه به نوعی می تواند توشه راه فردای قیامت باشد و طبعا با این نگاه مهم نیست که کجا و در چه شرایطی باشیم؛ با این دید شخصیت وجودی انسان توسعه می یاید و ظرفیت وجودی همچون دریایی وسیع چنان گسترش می یابد که تمام شرایط در آن جای می گیرد و انسان بزرگ تر از آن می شودکه از شرایط گذرا اثر بپذیرد و در هر حال به این می اندیشد که مهم وظیفهای است که باید با حس مسئولیتپذیری آن را به نحو احسن انجام داد.
نگاه مثبت داشتن
وی تاکید کرد: با این نگاه، انسان در شرایط منفی کم نمی آورد؛ بلکه با نگاه شاکرانه، شخصیت مثبت خود را ثابت می کند که چگونه امیدوارانه و با نگاه دوراندیشانه، افق برتر و دورتری را مد نظر قرار داده؛ همان نگاهی که آیات 9 و 10 سوره مبارکه یونس شمیمی از آن را از بهشت به مشمام ما میرساند که:«دعواهم فیها سبحانک اللهم و تحیتهم فیها سلام و آخر دعواهم أن الحمد لله رب العالمین»؛ گفتار آنان این است که: خداوندا تو منزهی و تحیت آنها سلام و آخرین سخنان آن، این است که حمد و سپاس مخصوص خداوندی است که پروردگار عالمیان است.....و این اوج مثبت اندیشی است که در هر حال شاکر بوده و در جذر و مد حوادث روزگار هماره شاکر و سپاسگزار درگاه حضرت دوست باشیم.
وی تصریح کرد: برخی دید انتفاعی دارند و در بازار دنیا دنبال سود و زیان هستند در حالی که اصل مطلب چیز دیگری است و آن آخرتی است که با نگاه دقیق تر و متمرکزتر میتوان از دل تصویر سه بعدی دنیا، آن را شاهد بود و از این زاویه همچون حقیقتی است در رحم یک مجاز. /924/پ202/ج