برخورداری از روحیه قناعت لازمه زی طلبگی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، حجتالاسلام والمسلمین ابوالقاسم یعقوبی، نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، امروز در همایش روحانیان طرح هجرت و مشاوران مذهبی مدارس استان، با اشاره به اهمیت قناعت داشتن به ویژه از سوی جامعه روحانیت، اظهار کرد: امام علی (ع) دراینباره میفرمایند: «و لا کنزَ أغنَی مِنَ القَناعَهِ و لا مالَ أذهَبُ لِلفَاقَهِ مِنَ الرِّضی بِالقُوتِ وَ مَنِ اقتَصَرَ عَلی بُلغَهِ الکفافِ فَقَدِ انتَظَمَ الرَّاحَهَ و تَبَوَّأ خفض الدَّعَهِ و الرَّغبَهُ مِفتاحُ النَّصَبِ و مَطِیَّهُ التَّعَبِ».
وی ادامه داد: بنا به فرموده این امام همام هیچ گنجی بینیاز کننده تر از قناعت و هیچ مالی در فقرزدایی از بین برندهتر از رضایت دادن به روزی نیست و کسی که بهاندازه کفایت از دنیا بهرهمند باشد به آسایش دست یابد و آسودهخاطر شود؛ درحالیکه دنیاپرستی کلید دشواری و مرکب رنج و گرفتاری است.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه کرد: بر این اساس اگر کسی روحیه قناعت داشته باشد و به آنچه دارد بسنده کند و چشم به دست این و آن نداشته باشد به تعالی دست مییابد.
وی با بیان اینکه قناعت به معنای ریاضت نیست بلکه امام علی (ع) میفرماید به همین کم خود بسازید و دست نیاز بهسوی دیگران دراز نکنید، افزود: این امام همام میفرماید: «التقلل و لا التوسل»؛ یعنی به کم خودمان بسازیم اما وابستگی به دیگران نداشته باشیم.
رییس شورای استانی حوزه علمیه خراسان شمالی تصریح کرد: تأکیدات رهبری درزمینهٔ اقتصاد مقاومتی هم ناظر به این مهم است؛ تا با اجرای آن به کشورهایی وابسته نباشیم که هر وقت دلشان خواست ما را ذلیل کنند.
وی با بیان اینکه تفسیر حیات طیبه از نگاه امیرالمؤمنین قناعت است، خاطرنشان کرد: اگر کسی این روحیه را داشته باشد به حیات طیبه دست مییابد.
حجتالاسلام والمسلمین یعقوبی اضافه کرد: به ویژه طلاب و روحانیان باید قناعت داشته باشند؛ یعنی با اندک داشتههای خود زندگی کنند ولی روحی غنی داشته باشند.
استاد درس خارج حوزه علمیه خراسان شمالی اظهار کرد: وابستگی و دست نیاز به سمت این و آن دراز کردن اگرچه شاید زندگی ما را راه بیندازد؛ اما از غنای روحی انسان کم میکند./9314/پ310/ب1
گزیده ای از خبر را می توانید در کلیپ صوتی زیر بشنوید