چه بخواهیم چه نخواهیم آمریکا بازنده جنگ با ایران بود
به گزارش خبرگزاري رسا، پایگاه اینترنتی روزنامه فرانسوی «لو موند» در مطلبی نوشت کار به جایی رسیده است که آمریکا اکنون فقط بر پایگاههای دور افتاده خود در عراق کنترل دارد که حتی اصابت موشکهای ایرانی را قبول میکند.
در این مطلب آمده است: مناقشه به وجود آمده بین آمریکا و ایران در تاریخ ۲۷ دسامبر (هفتم دی) در عراق آغاز شد و در هشتم ژانویه (هجدهم دی) با پیروزی غیرقابل انکار تهران به پایان رسید. در واقع جمهوری اسلامی در آن روز بدون مواجه شدن با پاسخ واشنگتن توانست چندین فروند موشک به سوی دو پایگاه آمریکایی در عراق شلیک کند. با توجه به اینکه پیروزی ایران در این مرحله قطعی فرض میشود، مهم است که درسهای اصلی از آن گرفته شود.
جنگ دوازده روزه:
این «جنگ عراق» فقط دوازده روز به طول انجامید. همین جنگ یک واقعیت ژئوپلیتیکی جدید را جا انداخت: مداخلهگرایی آمریکا در خاورمیانه، که به طور فزایندهای از واسطههای محلی محروم است، در برابر ایران که به طور نظاممند توانسته است شبکههای نفوذ خود در منطقه خاورمیانه را نهادینه کند، بازنده خارج خواهد شد.
پارلمان عراق در ۵ ژانویه (پانزدهم دی) به اتفاق آراء با ۱۷۰ نماینده حاضر رای به خروج نیروهای آمریکایی از عراق داد.
فقدان راهبرد آمریکایی:
آمریکا دیگر پنج هزار نیروی اعمال قدرت یا سیطره در عراق ندارد، بلکه پنج هزار گروگان احتمالی در صورت تشدید تنش جدید با ایران در عراق دارد. آنها از این به بعد فقط در پاسخ به حمله به اتباع یا منافعشان واکنش نشان میدهند و این نشان میدهد که آمریکاییها راهبرد مشخصی در عراق ندارند.
لو موند در ادامه نوشت: دونالد ترامپ در روزهای اخیر با زورآزمایی و تنش با ایران در عراق مواجه شد و تهدیدهای آن علیه بغداد نیز کاملا غیرسازنده از کار در آمد. اما ایران، بر خلاف آمریکا، یک راهبرد روشمند بلند مدت را در عراق تدوین کرده است.
این راهبرد اکنون با حاشیه راندن نیروهای آمریکایی و در نهایت خروج احتمالی آنها، به دلیل موقعیتی کاملاً غیرقابل تحمل، به بار نشسته است. البته اوضاع در عراق اکنون برای آمریکاییها به گونهای نیست که بگوییم آنها مانند سال ۱۹۷۵ با بالگرد از شهر هو شی مین (ویتنام) فرار میکنند. اما تحقیری که اکنون برای نیروهای آمریکایی در عراق وجود خواهد داشت دست کمی از آن فرار نخواهد داشت.
این تضاد با سفر بیسابقه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، به دمشق، اندکی قبل از شلیک موشکهای ایرانی به دو پایگاه آمریکایی در عراق، میتواند تکان دهندهتر باشد.
در انتهای این مطلب آمده است: به هر حال، قایق سرگردان کاخ سفید بیهوده این دست توئیتها را بیرون میریزد، آمریکا چه بخواهیم چه نخواهیم بازنده «جنگ دوازده روزه» در مقابل ایران بود./1360/