کمین دشمن در فضای مجازی
به گزارش خبرگزاری رسا، در دنیایی زندگی میکنیم که جبهه دشمن، تا اندرونی خانهها نفوذ کرده و خنجرهای زهرآلود خود را در سینه و قلب هزاران مرد و زن و کودک و نوجوان فروکرده و آنها را به کام مرگ و نابودی کشانده و افراد فراوانی را اسیر زندانهای مخوف و ترسناک خود کرده است؛ زندانهایی که عاری از هرگونه ترحم و انساندوستی و اخلاقمداری است و طعم شیرین زندگی لذتبخش و آرام را از اسیران خود سلب کرده است.
پیچیدهترین و بیرحمانهترین آرایش نظامی جهان
در دنیای مدرن با پیشرفت شبکههای اطلاعرسانی و دیجیتال، شکل و شمایل جنگها نیز تغییر کرده و چهرهای مدرن و جدید به خود گرفته است. اگر در قرنهای گذشته مصاف کشورها با یکدیگر بیشتر در قالب مواجهههای نظامی صورت میپذیرفت، در عصر کنونی و با رونق یافتن ابزارهای رسانهای و پیشرفتهای علمی، میدان نبرد، آرایش نظامی دیگری را به خود گرفته است؛ آرایش نظامی که بیشتر آن را با عنوان جنگ نرم و رسانهای میشناسند. در این بین مسئولیت خطیر والدین در حفظ و نگهداری فرزندانشان باید جدیتر دنبال شود؛ چرا که در آتش جنگ رسانهای که ابرقدرتهای رسانهای علیه فرهنگ و اندیشه اسلامی به راه انداختهاند، کودکان و نوجوانان در تیررس جبهه معاندان قرار دارند؛ خداوند در قرآن میفرماید «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَکُمْ وَ أَهْلِیکُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ ...؛ یعنی ای کسانی که ایمان آوردهاید، خود و خانواده خویش را از آتشی که هیزم آن انسانها و سنگهاست نگه دارید.»
با نگاهی اجمالی به مختصات و پیچیدگی جنگ نرم و آرایش نظامی حاکم بر آن، میتوان به تفاوتهای ماهوی آن با سایر جنگها پی برد.
1-گستردگی میدان نبرد و قتلگاهی به نام فضای مجازی
یکی از تفاوتهای اساسی جنگ نوین با جنگهای نظامی را میتوان در گستردگی میدان رزم آنها مشاهده کرد. نوعاً در جنگهای نظامی میدان محدودی متأثر از لطمات جنگ شده و سایر مناطق از آسیبهای آن دور میمانند؛ این در حالی است که در جنگ نوین و رسانهای نوعاً مناطق فراوانی آلودهٔ آثار و تبعات شوم جنگ شده و تقریباً منطقهٔ امن و آرامی را در جامعه و معرکه جنگ نمیتوان مشاهده کرد، چنان که وجود گوشیهای هوشمند و بشقابهای مسموم و زهرآلود ماهوارهای در محیط خانواده، این آسیب و تهدیدها را هزار چندان میکند؛ گوشیهای هوشمندی که در غفلت و سهلانگاری والدین، زمینه ذبح ناجوانمردانه کودکان را فراهم کرده و خوشبختی و سعادت واقعی را از آنها سلب کرده است.
2-تلفات و خسارتهای مرگبار و جبران ناپذیر
دومین تفاوت جنگ نوین با جنگهای نظامی و رایج دنیا را میتوان در میزان تلفات و سنگینی خسارتها مشاهده کرد. با کمی دقت و تأمل در میزان خسارتهای برجایمانده از جنگ سخت متوجه خواهیم شد که در این جنگها نوعاً به زنان و کودکان و سالخوردگان آسیب کمتری وارد شده و بیشتر به مردان جنگی و کسانی که در میدان نبرد حضور دارند، آسیب وارد میشود. این در حالی است که در کارزار جنگ نوین و رسانهای حتی کودکان و زنان و سالخوردگان نیز درامان نیستند و همه آنها در معرض آماج شدیدترین بمبارانهای رسانهای دشمن قرار دارند؛ بمبهای میکروبی و ویروسی که فکر و روح و اندیشه و عملکرد افراد را نشانه گرفته، بهطوریکه نه فقط حیات مادی و دنیوی کودکان و نوجوانان، بلکه حیات اخروی همه اقشار جامعه انسانی را در معرض فنا قرار داده و سعادت واقعی را از جامعه انسانی سلب میکنند.
بمباران مدارس ابتدایی با بمب میکروبی رقص و آهنگ
بدون شک بهترین فصل و دوره برای هویتبخشی و استحکام باورهای مثبت، دوران کودکی و نوجوانی است. اگر مربیان و والدین گرامی در این خصوص اهتمام جدی و راسخی در تربیت دینی و اسلامی فرزندان و متربیان خود نداشته باشند، باید بدانند قطعاً دشمن بیدار بوده و تمام تلاش خود را به کار خواهد بست تا این قشر ضعیف و به شدت آسیبپذیر جامعه را با خوراکهای فکری و فرهنگی که آغشته به سموم شیطانی است آلوده و بیمار کند. والدین گرامی باید این سخن طلایی امیرالمؤمنین علیهالسلام را که سید رضی در کتاب ارزشمند نهج البلاغه آن را ثبت و ضبط کرده است، همواره به یاد داشته باشند که فرمود «وَ إِنَّ أَخَا الْحَرْبِ الْأَرِقُ وَ مَنْ نَامَ لَمْ یُنَمْ عَنْهُ وَ السَّلَامُ؛مرد جنگجو همیشه بیدار و هوشیار است و هر که از دشمن آسوده بخوابد دشمن نسبت به او نخواهد خفت. و السلام» (نهج البلاغة (للصبحی صالح)، ص452)
سلبریتیهایی که به استخدام شیطان در آمدهاند
اگر والدین و مربیانی که مسئولیت تربیت و هدایتگری فرزندان و دانشآموزان خود را به عهده دارند کوتاهی کنند و در این خصوص از خود، سلب مسئولیت کنند و با سادهانگاری از کنار هجمههای رسانهای و جنگ نرم دشمن عبور کنند، باید منتظر آن باشند که فرزندان آنها بهجای اینکه در محیط امن خانواده دینی تربیت شوند، در دام چالشهای مبتذل برخی سلبریتیهای شیطانصفت افتند که تلاش دارند آتش به خرمن تربیت دینی کودکان انداخته و با نقشههای شوم و شیطانیشان، فرهنگ منحط غربی را در فکر و روح کودکان و نوجوانان معصوم تزریق کنند. چالشهایی که افراد مزدور و جیرهخوار غربی به راه میاندازند تا اینکه افراد معصوم را در جهنمی که آنها راه انداختهاند گرفتار کنند.
یادداشت: حجتالاسلام علی بیرانوند، کارشناس رسانه و تبلیغ حوزه علمیه