۰۲ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۰۵
کد خبر: ۶۸۷۵۶۳

نظر موافقان و مخالفان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

نظر موافقان و مخالفان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری
موافقان وزیر علوم تجربه، تخصص و وجهه علمی وی را مورد اشاره قرار داده و مخالفان مواضع سیاسی نامشخص را از نقاط ضعف وزیر پیشنهادی مطرح کردند.

به گزارش سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، صلاحیت محمدعلی زلفی‌گل، وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری امروز(سه شنبه 2 شهریور) در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی بررسی شد و موافقان و مخالفان تصدی وی بر وزارت علوم به طرح دیدگاه‌های خود را در نقد و بررسی سوابق و برنامه‌های اعلامی مطرح کردند.

در ابتدای این بررسی، رضا حاجی پور در نشست علنی امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت محمد علی زلفی گل وزیر پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دولت سیزدهم گزارش کمیسیون آموزش مجلس درخصوص برنامه های وزیر پیشنهادی را قرائت کرد.

در این گزارش تاکید شده است: بررسی برنامه های کتبی و شفاهی پیشنهادی جناب آقای دکتر زلفی گل نشان دهنده تسلط نسبی وی بر مسائل آموزش عالی کشور بوده و با عنایت به اینکه ایشان دارای پیشینه مناسب در مدیریت دانشگاه و انجام تحقیقات و پژوهشهای علمی فراوان می باشند و همچنین برنامه هایی برای ایجاد تحولات مناسب در دانشگاهها ارائه نموده اند و متعهد به بکارگیری مدیران توانمند، جوان و انقلابی در مدیریت دانشگاهها برای اجرای برنامه های مذکور گردیدند، در مجموع کمیسیون با پیشنهاد تصدی ایشان برای پست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، موافقت نمود.

مخالف: وزیر پیشنهادی علوم تجربه کافی ندارد/ زلفی گل موضع‌اش را در باره فتنه بیان کند

سید علی یزدیخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با محمدعلی زلفی‌گل وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: برخی از وزارتخانه‌ها مانند بهداشت یا صنعت، مربوط به زمان فعلی است اما برخی وزارتخانه‌ها مانند آموزش و پرورش و علوم آینده‌ساز هستند.

وی تصریح کرد: گزینه وزارت آموزش و پرورش که مشخص شد نه کارنامه و نه برنامه و نه تجربه کافی دارد و در باره گزینه وزارت علوم نیز به شخصیت دکتر زلفی گل احترام می‌گذاریم اما محدوده عمل و تجربه ایشان دانشگاه همدان بوده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به مواضع سیاسی گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در 8 سالی که اساتید ما شدیدا تحت فشار بوده‌اند هیچ جمله انتقادی از ایشان در این زمینه نشنیده‌ایم و در خصوص مهاجرت نخبگان نیز موضع خنثی دارد و انگیزه‌ای برای متقاعد کردن نخبگان برای ماندن و خدمت کردن ندارد.

نماینده مردم تهران در بخش دیگری با با اشاره به همکاری زلفی گل با مصطفی معین در جریان انتخابات ریاست جمهوری سال 84 گفت: ایشان به محض انتخاب رئیس جمهور در سال 84 از معاونت دانشگاه همدان استعفا داده است؛ حالا در همین تریبون برائت خودش را از خاتمی و سران فتنه اعلام کند.

یزدیخواه با بیان اینکه به محض رسانه‌ای شدن معرفی زلفی گل به عنوان وزیر پیشنهادی علوم شور و شعف خاصی در میان گروه اصلاح‌طلبان ایجاد شده اظهار داشت: ایشان دانشمند محترم و برجسته‌ای است اما اگر بحرانی مانند کوی دانشگاه یا فتنه 88 پیش بیاید آیا ایشان توان مدیریت دانشگاه‌ها را دارد؟

آقای رئیسی کابینه را اصلاح و به سمت دولت جوان حرکت کنید

 روح الله ایزدخواه نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: آقای رئیسی ما در 6 ماه انتظار تحول داریم بماند در 4 سال بنابراین آقای رئیس جمهور به ما اعتماد کنید و کابینه را اصلاح کرده و به سمت دولت جوان انقلابی حرکت کنید و ما پشت شما هستیم.

وی افزود: یک نکته مهم در وزارت علوم پدیده وارونگی بازار کار است که تحصیل کردهای ما بی کار تر از بی سودان ما هستند.

نماینده مردم تهران در مجلس تخصص، تعارض منافع، جوان گرایی و آرمان خواهی را 4 ویژگی جدی برای تشکیل دولت اسلامی عنوان و تصریح کرد: وزارت علوم، وزارت تخصص ها است؛ زلفی گل استاد تمام شیمی بوده و مقالات ISI زیادی دارد و همچنین استاد نمونه و پژوهشگر سلامت است اما وزارت علوم چه نسبتی با وی دارد.

این عضو مجمع نمایندگان استان تهران در بخشی از اظهارات خود با انتقاد از اینکه نیمی از وزرا برنامه تحول ندارند، گفت: برنامه های زلفی گل سیاست های کلی و حرف های قشنگی است.

برنامه های زلفی‌گل کلی است و قابلیت ارزیابی ندارد

در ادامه  حسین رجایی نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی هم در مخالفت با وی با بیان اینکه برنامه‌های وزیر پیشنهادی کلی است، اظهار داشت: در برنامه‌های ارائه شده بازه زمانی برای اجرا مشخص نشده و این برنامه‌ها قابل ارزیابی و سنجش نیست.

رجایی در بخشی از مخالفت خود به عضویت وزیر پیشنهادی علوم در شورای بورس دانشجویان در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: رهبر انقلاب در سال 93 از ظلم بزرگی که به دانشجویان بورسیه شد صحبت کردند و خواستار احقاق حق این دانشجویان شدند اما هنوز مشکل این دانشجویان حل نشده است.

وی تصریح کرد: منظومه فکری آقای زلفی‌گل و جریان فکری ایشان نامشخص بوده و موضع‌گیر‌های سال‌های اخیر ایشان محل بحث است.

در برنامه‌های زلفی گل به خوابگاه‌ سازی، کنکور و سهمیه‌های آن بی توجهی شده است

مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در مخالفت با تصدی وزارت علوم از سوی زلفی گل، گفت: سوابق علمی آقای زلفی‌گل قابل تقدیر و وی از مفاخر علمی رشته شیمی هستند اما به نظر اینجانب تک بعدی بودن زلفی گل مانع از نگاه جامع به همه رشته‌های دانشگاهی و رشته‌های نوین و میان رشته‌ای است. بنا نیست وضع موجود که به روزمرگی نزدیک شده است ادامه پیدا کند و پذیرفته نیست در گام دوم انقلاب اسلامی، تربیت بی‌هدف دانشجو، رساله‌های سزاوار بایگانی و ارتقاء صوری اساتید دانشگاه ادامه پیدا کند بلکه بایستی گام‌های موثری در تراز گام دوم انقلاب برداشته شود.

ویس کرمی گفت: راهبری آموزش عالی را کسی می‌تواند انجام دهد که در موارد علوم مختلف و تحول دانشگاه‌ها صاحب نظر و صاحب سبک باشد و با تشکیل چند جلسه بسیج اساتید و همایش‌های صوری این مهم محقق نمی‌شود. ریز و دقیق شدن آقای زلفی‌گل در رشته شیمی باعث شده حتی در برنامه‌نویسی هم به برخی از مسائل توجه کامل نداشته باشند.

این نماینده مجلس بیان کرد: عدم برنامه در تأمین خوابگاه‌های دانشجویی متأهلی، عدم برنامه در تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی وزارت علوم، عدم برنامه برای حمایت از دانشجویان تحت حمایت کمیته امداد و بهزیستی، عدم برنامه برای تقویت مجلات علمی ای اس آی داخلی، عدم برنامه در خصوص قطب‌های علمی که بیش از 150 مورد است، عدم ارائه برنامه کارساز و دقیق در مورد پذیرش دانشجو، کنکور و سهمیه‌های 31 گانه این آزمون از دیگر مسائلی است که در برنامه‌های پیشنهادی آقای زلفی گل وجود ندارد.

موافق: وزیر پیشنهادی علوم روحیه جهادی دارد

 محمدخدابخشی نماینده مردم الیگودرز در موافقت با وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر روحیه جهادی وزیر پیشنهادی و اشاره به اینکه وی تعامل مناسبی با نمایندگان دارد، گفت: 126 نفر از نمایندگان تقاضای صحبت در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی داشتند، از جمله ذوالنوری، فلاحی، فرشادان، رحیم زارع، مهرداد گودرزوند چگنی، کیوان مرادیان، سید غنی نظری و... می خواستند در دفاع از وزیر پیشنهادی صحبت کنند که نشان دهنده این است که او می تواند ارتباط خوبی با نمایندگان برقرار کند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس بیان کرد: نوع نگاه زلفی گل به کشور متناسب با نگاه آقای رئیسی است، چرا که در انتخابات برای او ستاد زدند. در واقع نگاه ایشان متکی بر استفاده از ظرفیت های داخلی کشور است و قطعاً همکارانی که در وزارتخانه انتخاب خواهند کرد، با همین نوع نگاه خواهد بود، بنابراین دکتر ایزدخواه و یزدی خواه نباید نگرانی داشته باشند.

خدابخشی در پاسخ به برخی انتقادات به وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: شخصیت ایشان انقلابی و بابصیرت است و کارنامه موفقی در دوران فتنه 88 داشته است، در دانشگاه بوعلی سینای همدان از حضور چهره های مسئله دار جلوگیری کرد و از آیت الله العظمی نوری حمایت قاطع کرد، در دورانی که برخی افراد به مواضع انقلابی ایشان انتقاد می کردند. همچنین تزریق مدبرانه نیروهای بسیجی  در دانشگاه ثابت کرده که در مسیر اسلام، انقلاب و استکبارستیزی گام برمی دارد.

زلفی‌گل یک شخصیت علمی بین‌المللی بوده و به دنبال مسأله‌محور کردن دانشگاه‌ها است

بهزاد رحیمی نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی دیگر از موافقان وزیر پیشنهادی علوم  اظهار داشت: قطعا کسی که در دانشگاهی مانند دانشگاه بوعلی‌سینا 8 سال مدیریت کرده و با هسته‌های علمی سر و کار داشته، کمتر از اداره وزارتخانه عمل نکرده و آنجا هم خودش یک وزارتخانه کوچک بوده است.

رحیمی در بخش دیگری گفت: هم اکنون در حال انتخاب وزرایی هستیم که باید در تراز انقلاب اسلامی باشند؛ دکتر زلفی‌گل نوجوانی‌اش را از جبهه‌ها آغاز کرده و به افتخار جانبازی نائل شده است.

وی افزود: زلفی‌گل علیرغم همه پیشنهادات از طرف دانشگاه‌های بزرگ جهان، ماندن در کشور و کار کردن در کنار جوانان را ترجیح داده است و ایفای نقش یک شخصیت علمی بین‌المللی مهمترین امتیاز وی است و باید برای انتخاب وی به رئیس‌جمهور محترم مرحبا گفت.

به شرطی از زلفی گل حمایت می‌کنیم که تحول خواه باشد

احمد نادری نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی هم در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری اظهار داشت: انتخاب آقای زلفی گل به عنوان شهروند نمونه و مدیر جهادی و انقلابی و همچنین نامگذاری یک خیابان در همدان به نام وی در زمان حیاتش از جمله مواردی است که معرفی وی را توجیه می‌کند.

وی افزود: وجهه بسیجی آقای زلفی گل در عرصه‌های مختلف باعث شده دبیر مجمع بسیج اساتید استان باشد و همچنین وی چند بار در محضر رهبر معظم انقلاب سخنرانی کرده و ایده بنیاد ملی نخبگان را مطرح کرد که خود مأمور به راه‌اندازی آن شد. همچنین وزیر پیشنهادی علوم در سوابق خود ریاست دانشگاه همدان را برعهده داشت که باید گفت دانشگاه، خود نمونه کوچکی از وزارتخانه است.

نادری در بخشی از اظهارات خود یادآور شد: در سال 88 وزیر پیشنهادی علوم درِ دانشگاه همدان را مقابل فتنه‌گران بست و مواضع انقلابی وی زبانزد دوستان همدانی است و اینکه می‌گویند چرا برخی افراد خاص از او حمایت می‌کنند باید گفت پاسخ وی این بوده که برخی از آنها را حتی یک بار هم ندیده ضمن اینکه باید نظر متدینین انقلابی مانند کامران دانشجو را هم دید که وی را تأیید کرده است.

وی البته تاکید کرد : مجلس از وزیر پیشنهادی علوم حمایت می‌کند به شرطی که چهره تحول خواه گذشته خود را نگاه داشته و از متخصصان در بدنه وزارتخانه و دانشگاه استفاده کند.

زلفی گل چالش‌های تولید علم و جامعه دانشگاهی را می‌شناسد

عبدالناصر درخشان نماینده مردم ایرانشهر در مجلس شورای اسلامی هم در موافقت با برنامه های وزیر پیشنهادی تاکید کرد: آقای زلفی گل دارای تجربه در محیط دانشگاهی کلان و صاحب نام با روحیه‌ای تحول‌گرا است، کسی که آموزش عالی، دانشگاه و نیاز دانشگاه‌ها را به خوبی می‌شناسد و مفهوم علم و وزانت آن را درک کرده است.

وی با تاکید بر اینکه بی‌تردید توانمندی فناورانه موجب اقتدار دانشگاهی در حوزه دیپلماسی و اقتصاد می‌شود تصریح کرد: مجلس انقلابی خردمند با حمایت از اندیشمند فرهیخته این پیام را به جامعه دانشگاهی مخابره می‌کند که نگاه مجلس در مسیر اقتدار ملی است.

درخشان گفت: وزیر پیشنهادی وزارت علوم از جنس محرومیت بوده و آن را به خوبی می‌شناسد و برای برون رفت از آن برنامه دارد.

وزیر پیشنهادی علوم: فتنه 88 آغاز مشکلات خارجی برای ما شد

پس از استماع سخنان مخالفان و موافقان نوبت به محمدعلی زلفی‌گل وزیر پیشنهادی علوم،‌ تحقیقات و فناوری رسید تا دفاعیات خود را مطرح کرد. وی اظهار داشت: در جمهوری اسلامی هر مدیر و مسئولی در هر رده و سطح چنانچه در راستای اهداف شهدا و امام شهدا حرکت نکند یقینا عاقبت به خیر نخواهد شد.

وی افزود: به عنوان یک سرباز علمی نظام جمهوری اسلامی الگوی خودم را شهید چمران و شهدای هسته ای و سردار سلیمانی را قرار می‌دهم چرا که این عزیزان عاقبت بخیر شدند و مسیرشان در راستای اهداف مقدس نام جمهوری اسلامی بود و مردمی و خادم مردم بودند.

زلفی گل ادامه داد: بخشی از دوران ریاست دانشگاه در دوران فتنه 88 بود و عزیزان می‌دانند دانشگاه بوعلی سینا بین 13 تا 15 هزار نفر جمعیت دانشجویی دارد و یکی از سیاسی ترین دانشگاه‌ها هست و به لطف خداوند فتنه 88 را طوری مدیریت کردیم که هیچ‌کس آسیب ندید.

وی افزود: فتنه 88 آغاز مشکلات خارجی برای ما شد و دشمن ما نسبت به براندازی نظام به خیال خام خودش امیدوار شد. چگونه می توانیم با کسانی که این ضرر را به نظام و کشورمان زدند در یک خط باشیم؟ اگر کسی آبرویش را از طریق نظام کسب می‌کند، مردانگی حکم می کند که‌ آبرویش را برای نظام هزینه کند چه گونه با کسانی که در بزنگاه‌ها از نظام و انقلاب دفاع و آبروی خود را هزینه نمی کند هم خط باشیم؟ سیاستمداران آمریکا بدانند دست سردار ما را قطع کردند و کمترین هزینه اش قطع دست آنان از این منطقه خواهد بود.

بر اساس این گزارش رای گیری برای تعیین سرنوشت گزینه پیشنهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری پس از بررسی صلاحیت تمام وزرا در صحن علنی انجام خواهد شد. 

ارسال نظرات