تفاهمنامه همکاری بین سازمان تبلیغات و استانداری خراسان شمالی منعقد شد
حجتالاسلام حمید رفیعی، مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان شمالی، از امضای تفاهمنامه همکاری بین استانداری خراسان شمالی و سازمان تبلیغات اسلامی کشور به ارزش 262 هزار و 800 میلیون ریال خبر داد.
وی افزود: این تفاهمنامه دوجانبه با هدف ارتقای سطح فرهنگی، تبلیغی و مذهبی خراسان شمالی منعقد شده و به امضا رسیده است.
حجتالاسلام رفیعی بهرهمندی از ظرفیتهای موجود برای ارتقای فعالیتهای تبلیغی و توسعه فضای موردنیاز فعالیتهای فرهنگی در سطح استان را از مفاد این تفاهمنامه برشمرد.
وی تصریح کرد: بهرهمندی مناطق محروم استان از مبلغان دینی، فراهم کردن بستر مناسب برای فعالیت فرهنگی و دینی و ارتقای معارف دینی در سطح جامعه بهویژه در میان دانشآموزان و نسل جوان از اهداف این تفاهمنامه به شمار میروند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی تأکید کرد: در این تفاهمنامه مجموع تعهدات استانداری 139 هزار و 800 میلیون ریال و مجموع تعهدات سازمان تبلیغات اسلامی 123 هزار میلیون ریال است.
حجتالاسلام رفیعی مدت تفاهمنامه را یک سال عنوان و خاطرنشان کرد: با تشکیل کمیته مشترک هماهنگی و نظارت متشکل از نمایندگان دو مجموعه سازمان تبلیغات اسلامی و استانداری خراسان شمالی، اجرای مفاد این تفاهمنامه پیگیری میشود.
گفتنی است، درحالیکه در استان 867 هزار نفری خراسان شمالی 836 روستای دارای سکنه وجود دارد، در کل این استان هزار و 173 باب مسجد دایر است که از این تعداد 200 مسجد در نقاط شهری و مابقی در مناطق روستایی واقع شدهاند.
بنا به اعلام اداره کل تبلیغات اسلامی استان خراسان شمالی، به غیر از ماههای رمضان و محرمالحرام و نیز برخی از مناسبتهای مذهبی که روحانیانی بهصورت ویژه به مساجد استان اعزام میشوند، در طول ایام سال حدود 200 روحانی بهصورت مستقر، نیمه مستقر و یا در قالب طرح هجرت در مساجد روستایی خراسان شمالی حضور مییابند.
کمبود اعتبار مهمترین دلیل کمبود روحانی در روستاهای استان خراسان شمالی است اگرچه پیشتر کمبود روحانی و هجرت روحانیان بومی این استان به حوزههای علمیه قم و مشهد نیز ازجمله دلایل محروم ماندن روستاهای خراسان شمالی از روحانیان مبلغ ذکر شده بود.
مقام معظم رهبری مهرماه سال 91 در دیدار علما و روحانیون استان خراسان شمالی، با انتقاد از این رویه اظهار داشتند: «باید علما و روحانیون از حوزههای بزرگ هجرت کنند، بیایند در شهرستانها بمانند»./9314/