تمدن اسلامی بدون فعالیت و حضور بانوان در عرصه اجتماعی محقق نخواهد شد
به گزارش سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، آیت الله رضا رمضانی در مراسم گرامیداشت ایام ولادت باسعادت حضرت فاطمه زهرا (س) در جمع مدیران و کارکنان مجمع جهانی اهل بیت (ع) طی سخنانی، گفت: با توجه به جامعیتی که حضرت زهرا (س) دارند، الگوی واقعی مادران و دختران و مردان جامعه ما هستند.
وی با اشاره به ادعایی از یک روشنفکر مسلمان که گفته بود امام علی (ع) و حضرت زهرا (س) گاهی دعوا کرده و برای حل اختلاف به پیامبر (ص) مراجعه میکردند افزود: اصلاً چنین مطلبی در شأن جایگاه حضرت زهرا (س) و امیرالمؤمنین (ع) نیست، این دو عزیز معصوم هستند و وقتی اشتراکاتشان فراهم باشد این معنایی ندارد که چنین حرفی درباره آنها مطرح شود. حضرت حتی یک بار همسرش را عصبی نکرد و همینطور حضرت زهرا (س) این کار را نکرد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع)، اظهار داشت: درباره حضرت زهرا (س) باید بازتعریف و بازنگری داشته باشیم، ایشان هم مقام علمی تعلیمی و هم شأن تربیتی داشتند. معلم و مربی بودند و فقط کار در تربیت خانه را عهده دار نبودند. مسائل خانه کار کمی هم نیست، امروزه بحث تربیتی از رشتههای مهم مراکز مهم علمی است. اینکه سمت تربیت به مادر سپرده شده بسیار مهم است. با توجه به شأن و جایگاهی که زن دارد و میتواند یک مربی در خانه باشد، تأثیر زیادی را در عرصه جامعه دارد.
عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: اگر آنچه در آیات و روایت درباره حضرت زهرا (س) است با دقت مطالعه شود میبینیم که حضرت زهرا در ۱۹ سال عمر خود در شرایط و موقعیتهای خاصی زندگی کردند. از زمان تولد تا شعب ابیطالب، از دست دادن مادرشان حضرت خدیجه و عام الحزن، نقشه قتل پیامبر، هجرت به مدینه و شروع جنگها که برخی ۶۰ تا ۸۰ جنگ را عنوان کرده اند. ایشان شرایط بسیار سختی را سپری کردند و در بعضی جنگها مانند جنگ احد نیز شرکت کرده و از مجروحان پرستاری کردند.
وی افزود: حضرت زهرا (س) در حوزه روشنگری جامعه نقش پررنگی داشتند. در عرصه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی حضور داشتند و به عنوان یک شخصیت اهل اطلاع درباره مسائل جهان اسلام آن دوره بودند. جلسات پرسش و پاسخ برپا کرده و گاهی زنان از طرف شوهرانشان سوالات را خدمت حضرت زهرا (س) مطرح میکردند.
آیت الله رمضانی با بیان اینکه محدود کردن زن در خانه جفای به زن است و این کار از مجموعه مطالعات مربوط به زن از دیدگاه اسلام به دست نمیآید، گفت: قرآن در بعضی از سورهها زنانی مثل آسیه را به عنوان الگو معرفی کرده است. حدود ۳۰۰ آیه مربوط به مسائل زنان داریم و سورهای به نام زنان و به نام حضرت مریم است. همچنین بخشهایی از آیات قرآن مثل مباهله، تطهیر و کوثر راجع به حضرت زهرا (س) است.
وی افزود: آیات بسیاری درباره شخصیت معنوی حضرت زهرا (س) در قرآن است که هر کدام از آنها بیان کمالی از کمالات این شخصیت عظیم الشأن است.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) گفت: در مورد زن کوتاهی شده است. دیدگاههای افراطی و تفریطی در بسیاری از مسائل مانند عقلانیت، آزادی، سعادت، معنویت و … وجود دارد، اما درباره زن این افراط به لحاظ تاریخی وجود ندارد. در کتب تاریخی بسیار اندک به نشان دادن نقش زنان الگو پرداخته شده، بلکه بیشتر تفریط و اجحاف بوده است.
استاد حوزه علمیه با بیان اینکه درباره حقوق اجتماعی زنان بی مهری شده و باید استیفا شود، گفت: نیمی از مردم دنیا زنان و دختران هستند. جامعه بشری آنچنان درباره زنان تبلیغ کرده که متأسفانه برخی از زنان هم باور کردهاند که پایین ترند. تفکرات غلط باعث شده تعریف خانواده عوض شود. در تمام آیاتی که مربوط به مقامات حقیقی است هیچ تفاوتی میان مرد و زن نیست.
آیت الله رمضانی اظهار داشت: امروز اگر زن در برخی عرصههای اجتماعی حضور نداشته باشد تمدن اسلامی تحقق پیدا نخواهد کرد. زنان در هر جایی که ورود کردند کم کاری نکردند. زنان را نباید نادیده و کم بگیریم. امام خمینی (ره) حضور زنان در عرصه اجتماعی و میدان بزرگی به نام انقلاب را احیا کرد. حضور زنان در عرصه اجتماعی و خصوصاً در نظام تربیتی منجر به شکل گیری تمدن اسلامی خواهد شد.
در پایان این مراسم آیت الله رمضانی از بانوان شاغل در مجمع جهانی اهل بیت (ع) تقدیر کرد.