۱۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۶:۳۹
کد خبر: ۷۰۱۶۷۷

تاکنون طرف مقابل لغو بخشی از تحریم‌ها را پذیرفته است

تاکنون طرف مقابل لغو بخشی از تحریم‌ها را پذیرفته است
رئیس گروه مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با ۱+۴ در نشست روز گذشته کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس حاضر شد.

به گزارش خبرگزاری رسا، محمود عباس‌زاده مشکینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت بر اساس گفته‌های علی باقری، رئیس گروه مذاکره کننده جمهوری اسلامی ایران با ۱+۴، تاکنون طرف مقابل لغو بخشی از تحریم‌ها را پذیرفته؛ اگرچه ایران لغو تمام تحریم‌ها را حق خود می‌داند.

به گفته عباس زاده مشکینی هنوز مسائل مهمی برای مذاکره و توافق باقی مانده و ایران تاکنون با آمریکایی‌ها گفت‌وگوی مستقیمی نداشته است.

از ابتدای این هفته با توافق هیئت‌های مذاکره کننده در وین، یک هفته تنفس در دور هشتم مذاکرات رفع تحریم‌ها اعلام شد تا هیئت‌ها برای رایزنی بیشتر به پایتخت‌های خود باز گردند.

انریکه مورا معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، جمعه گذشته پس از اعلام وقفه مذاکرات، در یک توییت نوشت «هم‌اکنون به اتخاد تصمیمات سیاسی نیاز است».

رسانه‌ها به نقل از یک منبع مطلع نوشته‌اند اگر طرف‌های مذاکرات وین پس از بازگشت از پایتخت‌هایشان «تصمیم‌های لازم» را گرفته باشند، امکان حرکت سریعتر به سمت توافق وجود دارد.

سخنگوی وزارت خارجه ایران هم ۱۱ بهمن ماه گفته «اگر طرف‌های دیگر به ویژه آمریکا وقتی به وین برمی‌گردند، تصمیم‌های خود را گرفته باشند، بر مطالبات به حق ایران صحه بگذارند و بیشتر از برجام مطالبه نکنند، به سرعت می‌توان به توافق پایدار و قابل اتکا رسید.»

سعید خطیب‌زاده در نشست خبری خود تأکید کرده «آمریکا بیشتر از برجام مطالبه نکند؛ ما هم کم‌تر از برجام را قبول نمی‌کنیم»

پنجم بهمن ماه، وزیر امور خارجه ایران در همایش ملی ایران و همسایگان اعلام کرد «در صورت لزوم، ایران آمادگی مذاکره با آمریکا را در چارچوب برجام دارد.»

حسین امیرعبداللهیان گفت «در نقطه ای از مذاکرات قرار داریم که باید نتیجه کار کمیته‌های سه گانه بررسی لغو تحریم‌ها، اقدامات هسته‌ای ایران، هماهنگی گام‌های متقابل را در یک تعامل سیاسی، با همه طرف‌ها مورد توجه قرار دهیم و تصمیم بگیریم که چه چیزی در مقابل چه چیزی اتفاق افتاد.»

در هفته‌های گذشته موضوع مذاکره مستقیم ایران و آمریکا و همچنین دوگانگی توافق دائم یا موقت مورد بحث کارشناسان بوده است. برخی مسئولان جمهوری اسلامی بر لزوم توافق دائم تأکید کرده‌اند، این در حالی است که گروهی دیگر اعلام کرده‌اند در صورت تأمین شرط‌های ایران در مذاکرات، توافق موقت قابل اجراست.

انتهای پیام/

 
 
ارسال نظرات