استاد فراهتی رسالت خطیر تبلیغ را با جهاد تبیین محقق کرد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، عباسعلی فراهتی استاد حوزه در آیین چهل و سومین سالگرد استاد اخلاق، مفسر قرآن و مبارز انقلابی و استبداد ستیز که در مسجد آقا بزرگ کاشان(محل جلسات دینی استاد محمد فراهتی)، برگزار شد، گفت: این عارف فرزانه همه عمر خود را وقف تبلیغ دین، تفسیر قرآن و نهجالبلاغه و فعالیتهای مبارزاتی علیه طاغوت پهلوی از طریق جهاد تبیین کرد.
وی با تاکید بر اینکه جهاد تبیین علاوه بر قرآن در نامه ۴۷ نهج البلاغه با این عبارت «وَاللَّهَ اللَّهَ فِی الْجِهَادِ بِأَمْوَالِکُمْ وَ أَنْفُسِکُمْ وَ أَلْسِنَتِکُمْ فِی سَبِیلِ اللَّهِ وَ...» بیان شده است، گفت: جهادی که امیرمومنان(ع) در این عبارت پس از جهاد با مال و جانها در راه خدا با عنوان جهاد با زبان گفته همان جهاد تبیین است که استاد فراهتی این جهاد را با روشنگری در مسایل دینی، اعتقادی و اخلاقی و عمل به آن تبیین کرد.
فراهتی، جهاد تبیین را روشنگری در همه ابعاد و زوایای مسایل اعتقادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و حتی اقتصادی دانست و گفت: استاد فراهتی در شرایط سخت جهاد تبیین در حالیکه برگزاری کلاس تفسیر قرآن و نهجالبلاغه و درس اخلاق حتی در دانشگاهها نبود و مجالس و محافل نیز کمتر مطرح بود با برگزاری جلسات دینی در مسجد آقابزرگ و عمل به سجایای اخلاقی در شخصیت رفتاری خود دیگران را با جهاد تبیین دعوت به مسایل اعتقادی، پایداری در مسیر حق، مبارزات انقلابی و مقابله با ظلم و ظالم کرد.
وی تصریح کرد: مرحوم استاد فراهتی از دوران جوانی به مدت ۴۰ سال با رسالت تبلیغ بی منت و بدون هیچگونه چشمداشت در تمام مقاطع زندگی خود علاوه بر بیان به عنوان اسوه عملی در رفتار از طریق جهاد تبیین تقوا، ارزشهای الهی، انسانی، خدمت به بندگان خدا و کارگشایی از مردم را که از مهمترین عبادتهای الهی بر اساس آیات و روایات است عملیاتی کرد.
به گفته وی، استاد اخلاق و قرآن و مبارز انقلابی مرحوم فراهتی در جهاد تبیین با اقدامات ارزشمند بسیار موفق عمل کرد و در مقام عمل و جهاد تبیین ماوا و ملجا مردم بود.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه استاد محمد فراهتی(ره) جهاد تبیین را با رسالت تبلیغ معارف قرآن و اهل بیت(ع) در حیات طیبه خود به گونهای در مقام عمل و الگوی رفتاری تحقق بخشید که همچنان پس از وفاتش نیز مایه افتخار و الگوی برداری است افزود: استاد فراهتی عارفی ساده زیست، عالمی بی ریا، زاهدی وارسته و بی اعتنا به مظاهر دنیا بود در حالیکه میتوانست از مظاهر دنیا استفاده کند.
فراهتی با تاکید بر اینکه استاد اخلاق و قرآن مرحوم فراهتی، مصداق خُطبه مُتّقین یا خطبه هَمّام «از خطبههای مشهور نهج البلاغه درباره صفات پرهیزکاران است» است که دنیا خواست آنها را اسیر خود کند، ولی از دنیا رویگردانی کردند.
وی تواضع و فروتنی، بصیرت و چشم برزخی، مقام یقین، اخلاص، تقوا و پرهیزکاری، اقامه نماز جعفر طیار هر هفته به صورت ثابت و مستمر، تسلط به قرائت قرآن و ادعیه از حفظ را از ویژگیهای برجسته و ممتاز پدر برشمرد و گفت: آثار و برکات خدمات مرحوم فراهتی هنوز ساری و جاری و مایه خیر و برکت و عزت است.
استاد گروه معارف اسلامی دانشگاه کاشان با اشاره به اینکه محمد فراهتی، ستاره پرفروغ آسمان علم و ادب و اخلاق داماد آیت الله غروی کاشانی (ره) استادی است که بیش از صدها جوان انقلابی و سازنده را در محضر قرآن و اهل بیت (ع)، کلاس اخلاق و فرهنگ دینی تربیت کرد یادآور شد: خاندان مرحوم استاد محمد فراهتی از نسب پدری و مادری تا دو قرن ونیم پیش از بیت علم و فضیلت و اصالت و جلالت بوده اند.
وی ادامه داد: عالم جلیل القدر حضرت آیت الله حاج میرزا عبدالعلی صدرالعلماء کاشانی (م.۱۳۰۴ه. ش) نوه ملااحمد نراقی (ره) و یکی از علمای بزرگ کاشان در عصرخویش پدر بزرگوار استاد فراهتی و از پیشگامان جهاد، مبارزه برضد استعمار انگلیس و از همرزمان مجاهد بزرگ آیه الله العظمی حاج شیخ فضل الله نوری (ره) و از مبارزان سرسخت با اشرار کاشان از جمله نایب حسین کاشی بوده است.
فراهتی یادآورشد: نیای (جد) والای استاد فراهتی (ره) مرجع بزرگ دینی و عالم ربانی و فقیه صمدانی مرحوم آیت الله العظمی حاج ملا احمد نطنزی کاشانی (م.۱۲۵۷ه. ق) از فقهای شیعه در نیمه دوم سده سیزده هجری است./۱۳۰۷/