به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، سردار سرلشکر شهید سید محمد حجازی؛ جانشین نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که نقش ماندگاری در هشت سال دفاع مقدس و بعد از آن در عرصه خدمترسانی به انقلاب را داشت. دو سال است که از شهادت این شهید شاخص انقلاب اسلامی میگذرد. سعید علامیان که از نویسندگان مطرح در حوزه دفاع مقدس است و انتشار کتابهای شاخصی از جمله «پسران ننه عبدلله» را در کارنامه خود دارد، از نوشتن کتابی درباره شهید حجازی خبر داد و گفت: این کتاب به پیشنهاد مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس نوشته میشود و هم اکنون در مراحل پایانی نگارش است.
وی با اشاره به اینکه در سال 1388 برای نگارش «زندگینامه شهید باقری» گفتوگوی مفصلی را با سردار حجازی در مورد شهید باقری داشته است، اظهار داشت: متأسفانه ما راویان اصلیمان را در دفاع مقدس و مقاومت بدون اینکه بتوانیم پای صحبتهایشان بنشینیم از دست میدهیم. این نقصانی است که انشاءالله باید عبرتی شود که ما در مورد بقیه فرماندهانی که الآن حی و حاضر هستند این همت را داشته باشیم تا سریعتر صورت بگیرد. بهخصوص آنکه فرمان جهاد تبیین از طرف مقام معظم رهبری را داریم که موجب جلوگیری از تحریف است.
وی بر اهمیت تدوین خاطرات فرماندهان تأکید کرد و گفت: تا کنون خاطرات زیادی از همسران فرماندهان، رزمندهها و بسیجیها در قالب کتاب منتشر شده است ولی خاطرات فرماندهان مهمتر و خاصتر هستند چون تاریخ دفاع ما را رقم میزند و ما باید خاطرات فرماندهان را برای جلوگیری از تحریف و فراموشی داشته باشیم.
علامیان با اشاره به اینکه کتاب شهید حجازی، در قالب زندگینامه نوشته میشود، افزود: برای نگارش این کتاب نیاز بود تا با راویان متعددی در مورد ایشان صحبت کنیم و زندگینامه را از روایت شفاهی دیگران به دست بیاوریم. به همین منظور با 42 نفر حدود هشتاد ساعت گفتوگو شد. این افراد شامل خانواده، خویشاوندان، دوستان دوران مدرسه و پیش از انقلاب و فرماندهان و رزمندههایی که ایشان در دفاع مقدس درک کردند و هم افردی که در نیروی قدس لبنان و بعد از آن همراه این شهید بودند. علاوه بر این از منابع مکتوب مرتبط با 21 نفر از راویانی که درباره ایشان مطالبی را بیان کرده بودند، بهره بردم.
وی با بیان اینکه این زندگینامه چهار مقطع را در برمیگیرد، گفت: یک مقطع قبل از انقلاب و دوران انقلاب است، مقطع دوم دوران دفاع مقدس است، مقطع سوم دوران فرماندهی بسیج است و مقطع چهارم در جبهه مقاومت و نیروی قدس و لبنان است. این چهار مرحله در این زندگینامه در چهار بخش عرضه شده است.
سعید علامیان با بیان اینکه کتاب شهید حجازی در قالب پژوهش روایی است، بیان کرد: پژوهش روایی مورد تائید بسیاری از مورخان است. آنها به نقلقولهای دیگران و خاطرات گذشتگان استناد میکنند؛ بنابراین مطالب مطرح شده در این کتاب قابل استناد است و یکی از منابع پژوهش در مورد شهید حجازی محسوب میشود.