۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۴
کد خبر: ۷۳۵۰۴۸
امام جمعه موقت تهران:

آزادسازی خرمشهر مقدمه آزادسازی جنوب لبنان و شکست های رژیم صهیونیستی بود

آزادسازی خرمشهر مقدمه آزادسازی جنوب لبنان و شکست های رژیم صهیونیستی بود
حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد مأموریت دریایی ناوگروه ۸۶ ارتش را غرورآفرین عنوان کرد و آزادسازی جنوب لبنان در سال ۲۰۰۰ را متأثر از آزادسازی خرمشهر دانست.

به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد در خطبه‌های نماز جمعه تهران که در دانشگاه تهران اقامه شد با اشاره به فرمان امام علی (ع) به مالک اشتر به عنوان فرماندار مصر، گفت: حضرت علی (ع) به مالک می‌فرمایند؛ ای مالک گاه باش در سرزمین مصر حاکمان مختلف حکومت کردند. در همین کشور پیامبر الهی حضرت یوسف (ع) مدیریت اقتصادی و سیاسی و فرهنگی مصر را بر عهده داشت و در آن کشور تحولات بزرگ سیاسی اجتماعی و فرهنگی را رقم زده است.

وی افزود: حضرت علی (ع) به مالک می‌فرمایند؛ ای مالک در مصر فراعنه حکومت کردند که نماد ظلم بودند. باید از آنها درس بیاموزی و در مسیر حق حرکت کنی. مالک تو دیروز در خصوص حاکمان قضاوت و نقد می‌کردی و امروز مردم مصر همانگونه تو را مورد نقد قرار می‌دهند و رفتار تو را رصد می‌کنند.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی فرد با اشاره به اینکه قضاوت مردم شاخص است تصریح کرد: آنچه که انسان را تهدید می‌کند هوای نفس است و نباید عقل را به هوای نفس سپرد. اعمال صالح را باید تبیین کرد و خود را به عمل صالح و آلودگی گناه دور کرد.

وی با بیان اینکه قدرت راه را برای گناه هموار می کند، افزود: علم، این گوهر والا اگر در دستان آلوده به گناه قرار بگیرد راه را برای طغیان هموار می‌کند و مسیر حرکت انسان را منحرف خواهد کرد.

امام جمعه موقت تهران در بخش‌های دیگری از خطبه های این هفته نماز جمعه تهران اذعان داشت: در هفته‌ای که گذشت با رویدادهای مهمی مواجه بودیم که یکی از آنها در ارتش جمهوری اسلامی ایران به ویژه نیروی دریایی راهبردی و اقتدار آفرین ناوگروه 86 در ایفای ماموریت شایسته این ناوگروه برای حرکت اقتدار آفرین و پیمایش کره زمین بود.

ناوگروه 86 دانش و ظرفیت استثنایی ایران را در برابر نگاه جامعه جهانی قرار داد

وی با اقتدار آفرین خواندن مأموریت ناوگروه ارتش، اظهار داشت: پیمایش 65 هزار کیلومتر و 4 بار عبور از خط استوا، دانش و تخصص و شجاعت و ظرفیت استثنایی نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران را در برابر نگاه جامعه جهانی قرار داد.

خطیب جمعه تهران با بیان اینکه هدف سیادت دریایی است و امروز نیروی دریایی جمهوری اسلامی در این جایگاه قرار گرفته است، تاکید کرد: قدرت دریایی مجموعه‌ای از قابلیت‌های وابسته به دریا است که بتواند کنترل آب‌ها و منابع حیاتی در دریا را در اختیار داشته باشد و از دسترسی دشمنان به آنها جلوگیری کند.

وی حضور با اقتدار در اقیانوس‌های هند، آرام و اطلس و نیز عبور از تنگه مهم ماژلان را بی نظیر و استثنایی توصیف کرد و اظهار داشت: برای این اقتدارآفرینان و نیز فرمانده محترم و هوشمند نیروی دریایی و دریانوردان ناوشکن دنا از خدای متعال عزت و اقتدار مسئلت داریم.

امام جمعه موقت تهران در ادامه با اشاره به سوم و چهارم خرداد با گرامیداشت سالروز آزاد سازی خرمشهر و روز دزفول، آزادسازی خرمشهر را مقدمه آزادسازی جنوب لبنان در پنجم خرداد 1379 معرفی کرد.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد با بیان اینکه پیروزی رزمندگان دلیر در دفاع مقدس راه را برای خلق قدرت در جهان اسلام هموار کرد، بیان داشت: آزادسازی جنوب لبنان در سال 2000 میلادی از اشغال رژیم صهیونیستی توسط دلیرمردان حزب‌الله سنگ بنای سلسله پیروزی های جبهه مقاومت در برای صهیونیست‌ها در سراسر منطقه و سرزمین‌های اشغالی است.

وی پیروزی مقاومت در سال 2000 را نقطه آغاز تحمیل شکست‌های هولناک بر رژیم صهیونیستی معرف کرد و این حرکت و تحول را اصلی‌ترین پیامد سیاست خارجی ایران دانست.

امام جمعه موقت تهران از راهبرد دولت به ویژه دستگاه دیپلماسی خارجی در نگاه به شرق و تحکیم روابط با همسایگان و تلاش برای ارتقای جایگاه قاره کهن آسیا در هزاره سوم قدردانی کرد و گفت: در نظم جهانی در حال ظهور نقش آفرینی جمهوری اسلامی ایران، مسئله تحول در نظام سیاسی، نظم اقتصادی جهانی، جابه‌جایی قدرت و شکل‌گیری قدرت‌های نوظهور اهم از مسائل سیاسی خارجی است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی در خصوص توجه به بیانات رهبر انقلاب در خصوص آماده شدن برای نظم سیاسی جدید جهان را ضروری دانست و بر استفاده صحیح از فرصت و رابطه با همسایگان و شرکای مهم منطقه ای و جهانی تأکید کرد.

خطیب نمازجمعه تهران عنوان کرد: بن‌بست‌های بین‌المللی در حوزه‌های سیاسی، اقتصای، امنیتی و فرهنگی در برابر غرب به ویژه آمریکا قرار دارد و از همین منظر وزیر خارجه آلمان در سال های 1998 تا 2005 درباره اوضاع نابسامان جهان نوشت: جهان دوقطبی جنگ سرد به تاریخ پیوسته و آمریکا در سال 2001 تا 2009 دوران کوتاه ابرقدرت بودن را داشت و اکنون آن را از دست داده است. از نظر این دیپلمات برجسته غربی دورانی که آمریکا تنها ابر قدرت بوده سال های 2001 تا 2009 است و جهانی شدن اقتصاد تاکنون نتوانسته چهارچوبی برای حکمرانی جهانی بوجود آورد شاید ما در میانه فرایندی پر هرج و مرج هستیم که قرار است به نظم جدید بین‌المللی تبدیل شود.

حجت الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد با بیان اینکه با نگاه به این واقعیت‌ها و بیانات رهبر انقلاب، مهمترین و نخستین توصیه به دستگاه دیپلماسی، روسای دفاتر نمایندگی در خارج از کشور و همکاران آن‌ها این است که هویت فرهنگی، انقلابی و اسلامی خود را حفظ کرده و ارتقاء بخشند.

وی با اشاره به فرمایش امیرمؤمنان پرچم اسلام را پرچم حقی دانست که باید همیشه برافراشته بماند و در ادامه تصریح کرد: این پرچم مبارزه با باطل است باید همیشه در اهتزاز باشد کسانی که می توانند این پرچم را در سراسر عالم بر دستان مقتدر خویش حمل کنند شخصیت هایی هستند که اهل بصیرت، صبر، آراسته به علم و دانش و تصمیمات صحیح مبتنی بر بالاترین عقبه علمی و کارشناسی باشند.

امام جمعه موقت تهران تصریح کرد: یکی از اعضای شورای روابط خارجی آمریکا در تحلیل سیاست خارجی ایران اظهار می‌دارد که استراتژی منطقه‌ای معقول ایران از نفوذ منطقه‌ای موثری برخوردار است و موقعیت ژئو استراتژیک ایفای نقش موثر در خاورمیانه، قفقاز و آسیای میانه و استفاده بهینه قدرت از ویژگی این دستگاه دیپلماسی است و این تحلیل تفسیر صحیحی است از راهبرد نظام که رهبری معظم در دیدار اخیر به آن اشاره داشتند.

حجت‌الاسلام والمسلمین ابوترابی‌فرد گفت: تحکیم، ارتقاء و گسترش روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با همسایگان و دنیای اسلام به ویژه کشورهای حوزه خلیج فارس و راهبرد اصلی روابط گسترده سیاسی، اقتصادی و فرهنگی ایران با بغداد، دوحه و مسقط و ارتقای سطح روابط تهران و ریاض که به دست دولتمران ما شکل گرفت می‌تواند نقش تعیین کننده‌ای در شکل‌گیری سازمان همکاری اقتصادی کشورهای حوزه خلیج فارس ایجاد کند و راه را برای همکاری‌های مشترک هموار سازد.

وی در پایان دیپلماسی اقتصادی را مقوله ای مهم توصیف کرد و گفت: باید بر آن پافشاری کرد چرا که در این نیم قرن اخیر توانمندی اقتصاد کشورها نقش اساسی در سیاست خارجی، نظامی و امنیتی ایفا کرده و اقتصاد به رکن اساسی سیاست خارجی کشورها تبدیل شده است.

ارسال نظرات