۱۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰
کد خبر: ۷۴۳۱۴۱
معاون پژوهشی بنیاد اسراء:

جای خالی کتب فقهی به زبان ساده در حوزه دیده می‌شود

جای خالی کتب فقهی به زبان ساده در حوزه دیده می‌شود
حجت‌الاسلام عمادی با بیان اینکه جهاد تبیین بدون جهاد فقهی امکان پذیر نیست، گفت: نیاز به کتب فقهی به زبان ساده داریم که اساتید و دانشجویان از آن کتاب‌ها استفاده کنند.

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام عمادی معاون پژوهشی بنیاد اسراء در مراسم رونمایی از کتاب دانشنامه فقه اهل بیت علیهم السلام در روز پنجشنبه 13 مهرماه 1402 در ساختمان مجمع نمایندگان طلاب که با حضور مؤلف، نمایندگان طلاب، اساتید و طلاب برگزار شد با اشاره به روایتی از امام کاظم علیه‌السلام که فرمودند: «تَفقَّهُوا فی دِینِ اللّه فإنَّ الفِقهَ مِفتاحُ البَصیرَةِ، و تَمامُ العِبادَةِ،» ابراز کرد: ما افتخار داریم که شاگردان مکتب امام صادق علیه السلام هستیم و در این عرصه فعالیت داریم.

معاون پژوهشی بنیاد اسراء با تاکید بر اینکه جهاد تبیین مد نظر رهبر معظم انقلاب بدون تبیین فقهی امکان پذیر نیست، تصریح کرد: جهاد تبیین مشروط به تبیین فقهی معضلات و مشکلات جامعه است؛ مراسمی را که ما در آن حضور داریم و به امر ریاست محترم مجمع نمایندگان طلاب بوده است در همین راستا است.

حجت‌الاسلام عمادی با تمجید از آثار فاخر و گرانبهای فقهی حجت الاسلام راشدی خوانساری در بحث فقه، ابراز داشت: من خودم را شایسته نمی دانم که از مقام شامخ استاد راشدی خوانساری تجلیل کنم اما از بنده درخواست شده که در این مجلس حضور داشته باشم و سخنرانی کنم که باعث افتخار بنده است.

آغاز اسلام با دستور به علم

وی با بیان اینکه دین شریف اسلام در آغاز با تکریم از علم شروع شده است، گفت: شروع کتاب آسمانی با کلمه « اقراء» است که نشان دهنده توجه دین مبین اسلام به علم است؛ در قرآن به نبی مکرم اسلام با تمام جلال و عظمت علمی دستور «قل رب زدنی علما» داده شده است؛ تمام علوم انبیاء در قرآن است و تمام علومی که تا قیامت می خواهد بیاید در قرآن است.

جای خالی کتب فقهی به زبان ساده

معاون پژوهشی بنیاد اسراء با اشاره به سخن آیت الله جوادی آملی که گفتند اجتهاد آغاز طلبگی است، اظهار داشت: در مطالعه کتاب دانشنامه فقه اهل بیت علیهم السلام و مقایسه آن با سایر کتاب فقهی ای که در این زمینه نوشته اند به این نتیجه رسیدم که این کتاب فقهی بسیار غنی و در عین حال ساده و شیوا و روان است.

حجت‌الاسلام عمادی با بیان اینکه فاصله علمی ما با جامعه علمی به خاطر منتقل نکردن زیبایی ها فقهی را از منابع اصلی به مخاطبین دانشگاهی است، ابراز کرد: بسیاری از اساتید و دانشجویان دانشگاه که دنبال مطالب دینی هستند نمی توانند از کتب شیعه استخراج کنند؛ لذا کتاب های واسط لازم است تا زیبایی های علوم شیعه متناسب با مخاطب به این قشر عظیم منتقل شود.

فقیهی که از انقلاب فاصله بگیرد مرتکب گناه کبیره شده است

وی با اشاره به چفیه ای که برای رونمایی به روی کتاب های فقهی انداخته بودند، گفت: من از دیدن این صحنه خیلی خوشحال شدم، معمولا برای رونمایی از کتب پارچه ای معمولی را به روی کتاب ها می اندازند؛ آیت الله جوادی آملی از استادشان علامه طباطبایی نقل می کرد که ایشان برای چاپ کتاب به تنهایی اقدام می کرد ولی اکنون به برکت خون شهدا 100 نفر در خدمت آیت الله جوادی هستند تا کتابی که نوشتند چاپ بشود.

معاون پژوهشی بنیاد اسراء با تاکید بر اینکه اگر ما قدر فرهنگ چفیه را ندانیم انصافا مرتکب گناه کبیره شده ایم، ابراز کرد: فقیهی که از انقلاب فاصله دارد و دفاع از انقلاب را بر خود واجب نداند حقیقتا مرتکب گناه کبیره شده زیرا کفران نعمت کرده است.

ارسال نظرات