مطالبات ائمه جمعه سراسر کشور از رئیس جمهور
به گزارش خبرنگار سرویس سیاسی خبرگزاری رسا، ائمه جمعه سراسر کشور در بیست و ششمین اجلاس سراسری نمایندگان ولی فقیه و ائمه جمعه سراسر کشور که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، ضمن تقدیر از تلاشها و حرکتهای جهادی رئیس جمهور، مطالباتی را مطرح و درخواست کردند که مشروح این مطالبات به شرح زیر است.
اولویتهای راهبردی عرصه فرهنگ، مورد اهتمام جدیتر باشد
آیت الله حسینی همدانی، نماینده ولی فقیه در استان البرز به نمایندگی از ائمه جمعه، ضمن تقدیر از تلاشها و حرکتهای جهادی رئیس جمهور، اظهار داشت: این که نگذاشتید مردم نسبت به نظام اسلامی و دستگاه جمهوری اسلامی بی اعتماد شوند، مایه خرسندی و امتنان است.
وی حضور پرشور و جهادی رئیس جمهور در میدان را بسیار ارزشمند دانست و بر اهمیت توجه وافر به مسائل فرهنگی تأکید کرد و افزود: باید اولویت های راهبردی عرصه فرهنگ از جمله جهاد فرهنگی مورد تأکید رهبر انقلاب، جدی تر مورد توجه قرار گرفته و از بستر مدرسه و آموزش و پرورش آغاز شود.
امام جمعه کرج با بیان این که لازم است دانشگاه فرهنگیان و گزینش های اولیه معلمان با رویکرد جدید تقویت شود و اگر این بستر خوب و به درستی رقم بخورد دیگر فرآیندها اثربخش خواهد بود، بر اهمیت باز طراحی فعالیت های اموزش و پرورش تاکید و نهاد مسجد را از برجسته ترین بسترهای اشراب معارف به جامعه برشمرد و بیان داشت: نیاز است تا نگاه فرهنگی دولت به صورت هدفمند در مسیر توسعه سخت افزاری و نرم افزای مساجد تراز اسلامی دنبال شود.
آیت الله حسینی همدانی، تقویت شورای فرهنگ عمومی در راستای اجراییسازی مهندسی فرهنگی و تدبیر ضمانت اجرایی در این مسیر را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: ائمه جمعه در موضوع عفاف و حجاب دغدغه دارند و فرهنگ سازی در این زمینه بسیار ارزشمند است که باید این فرهنگ سازی از محیط دولت و نهادهای دولتی آغاز شود و ستادهای دولتی اهتمام بیشتری نسبت به این موضوع مهم فرهنگی داشته باشند که متأسفانه ترک فعل مسئولان در این بخش بسیار زیاد است.
وی با بیان این که مدیران لیبرال بزرگترین آسیب را بر پیکره فرهنگ زدهاند، اظهار داشت: هماهنگی بین دستگاههای فرهنگی حاکمیتی نیازمند توصیه رئیس جمهور بوده، جبهه انقلاب و مردم مومن از برخی موضع گیری های غیر تخصصی و تنش آفرین برخی از مسئولان نگران بوده و گلایه مندند.
نماینده ولی فقیه در استان البرز، خطاب به رئیس جمهور، با بیان این که شما از حمایت ائمه جمعه سراسر کشور و مردم مومن و انقلابی برخودارید و نباید ملاحظه کسی که به فرهنگ اسلامی آسیب می زند را بکنید، گفت: از ملامت ملامت کنندگان نهراسید.
وی اظهار داشت: تربیت هنرمند مولد و مبلغ فرهنگی بسیار مهم است؛ این حجم از اقدامات و فعالیت های فرهنگی دولت باید به موقع و مبتنی بر جلوه های هنری اطلاع رسانی شود.
آیت الله حسینی همدانی بر اهمیت تقویت گفتوگو با مردم تصریح کرد و ابراز داشت: بیان مشکلات از زبان صادقانه، صمیمی و با اخلاص شما قطعا تأثیرات فراوانی بر روی مشارکت مردم در انتخابات خواهد داشت.
ضرورت تقویت بازارچه های مرزی با همکاری کشورهای همسایه
حجت الاسلام والمسلمین پورذهبی، نماینده ولی فقیه در استان کردستان در این گردهمایی از سفر اخیر رئیس جمهور و افتتاح ابر پروژه ها در این استان تقدیر کرد.
وی در ادامه، ضمن تاکید بر اهمیت توجه به بازنشستگان و آموزش یاران نهضت سوادآموزی، به مسئله اعتبارات بانکی و اختلالات در این مسیر اشاره کرد و اظهار داشت: در جلسه اخیری که نمایندگان ولی فقیه در محضر رهبر معظم انقلاب بودند؛ امام خامنه ای بر تقویت ارتباط با مردم تصریح کردند؛ لذا نیاز است تا اعضای دولت همچون حضرت عالی ارتباط تنکاتنگ و حضور میدانی در میان مردم داشته باشند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان، مسائل اقتصادی استان های مرزی را مورد توجه قرار داد و با بیان این که این استانها همواره مورد سوء استفاده اجانب قرار گرفته است، گفت: رونق اقتصادی از مهم ترین راهبردهای مواجهه با این سمومی است که از بستر فضای مجازی و شبکه های اجتماعی حاصل می شود.
وی با اشاره به اهمیت تقویت بازارچه های مرزی با همکاری کشورهای همسایه به موضوع توجه به آسیب های اجتماعی مناطق مرزی و مسئله قومیت اشاره کرد و ابراز داشت: آسیبهای اجتماعی، به پیوند اقوام با نظام اسلامی ضربه خواهد زد.
پورذهبی، با بیان این که فضای فرهنگی در استان های مرزی باید بیش از پبش مورد توجه دولتمردان قرار گیرد، خاطرنشان کرد: عزیزان مرزنشین که از لحاظ دین داری، محبت اهل بیت علیهم السلام و توجه به نظام و انقلاب همواره در اتفاقات اخیر سپر قرار گرفتند؛ نیازمند توجه ویژه دولتمردان هستند.
دولت از افزایش قیمت ها جلوگیری کند
حجت الاسلام والمسلمین علیدادی، نماینده ولی فقیه در استان کرمان از حضور رئیس جمهور در مراسم بزرگداشت شهدای حادثه تروریستی مشهدالشهدای کرمان و روحیه انقلابی، ولایی، مردمی و به دور از تشریفات،صمیمی، پرکار و پر تلاش وی تقدیر کرد.
وی اظهار داشت: حرکت های پسنیده دولت مردمی و انقلابی، ارتباط منطقی با همسایگان و حضور مقتدرانه در عرصه جهانی، کاهش نرخ بیکاری و جبران بخشی از کسری بودجه و برداشتن گام های بلند در تکمیل طرحهای ناقض تحریم، دور زدن تحریم ها، فروش نفت و گره نزدن اقتصاد کشور به سرنوشت برجام، قابل تحسین هستند.
امام جمعه کرمان رویکردهای دو مدیریتی و عدم توجه به زیرساخت های فرهنگی و اجتماعی، توجه کم به معضلات اجتماعی و اقتضائات تولد شهرهای جدید را قابل بررسی دانست و افزود: ظرفیت های کشور به خصوص در استان ها برای فعلیت یافتن، با موانع حاکمیتی مواجه بوده و استانداران اختیارات لازم را برای رویارویی با مسائل ندارند.
وی با بیان این که گاهی اوقات صدور محصولات کشاوری و محصولات صنعتی کشاورزان با مشکل جدی روبرو است و صدور مجوزها بعضا موجب ایجاد رانت می شود، خاطرنشان کرد: با تصدی استانداران موافق نیستیم، اما با تنظیم گری و تسهیل گری استانداران موافق بوده و این مهم را توفیق می دانم، استانداران در عزل و نصب ها بعضا با وزرا هماهنگی لازم را نداشته و دخالت بی رویه نمایندگان مجلس در عزل و نصب ها کار دولت را مختل میکند.
وی با بیان این که نیاز است دولت از افزایش قیمت ها جلوگیری کند، اظهار داشت: طرح جامع، همراه با ماموریت متناسب با اقتضائات مناطق آزاد و بازشناسی نیازهای دولت در این مناطق ضروری بوده و توجه به نیازهای فرهنگی در این طرح ها بسیار مهم است.
لزوم بکارگیری تمام ظرفیتها برای نهادینه سازی معارف قرآنی در ساحتهای مختلف اجتماعی
حجت الاسلام والمسلمین حاج علی اکبری، رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در این گردهمایی ضمن خیر مقدم به حضور ائمه جمعه در اجتماع سراسری ارادتمندان پیامبر و عترت، ائمه جمعه را پرچم دار هدایت خلق و مشعلهای هدایت مناطق دانست و اظهار داشت: اجلاس ائمه جمعه سراسر کشور مجمع العلماء و مجمع الذاکرین و جمعی صمیمی است.
وی بررسی وظایف مشترک در ارتباط با امت و جامعه اسلامی و دریافت آخرین اوامر از امام مسلمین و هماهنگی و اتحاد و تجدید میاق را مهم ترین هدف این اجلاس دانست و ابراز داشت: این جلسات فرصتی مغتنم در مسیر همفکری در مسیر اجرای اوامر ولایت است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور، برگزاری این جلسه در ماه رجب، ماه فرود نعمتهای الهی و مغفرت و برکت بر دلهای مؤمنین را مغتنم شمرد و با اشاره به فرازهایی از روایت امام هادی علیه السلام در راستای وظایف و مسئولیت های علما گفت: امام علیه السلام می فرمایند «اگر بعد از غيبت قائم ما عليه السلام، نبود وجود علمايى كه به سوى او مىخوانند و به وجود او رهنمون مىشوند و با حجتهاى الهى از دين او دفاع مى كنند و بندگان ناتوان خدا را از دام هاى ابليس و پيروان او مى رهانند، بي گمان همه مردم گرفتار ارتداد شده و از دين خدا بر مىگشتند».
وی بر اهمیت حفاظت و صیانت از ضعفا به ویژه نسل جوان امروزی تصریح کرد و ابراز داشت: امیدواریم خداوند متعال در انجام این رسالت بزرگ و مأموریت عظیمی که بر عهده داریم توفیق عنایت فرماید.
حجتالاسلاموالمسلمین حاج علی اکبری ضمن تبیین فرازهایی از دعای امام هادی علیه السلام، زیارت جامعه کبیره و زیارت غدیریه امیرمؤمنان علی علیه السلام را از یادگارهای امام هادی علیه السلام دانست و یادآور شد: اجتماع پرشور ائمه جمعه در حرم با صفا و نورانی امام خمینی(ره) که با تلاوت قرآن و تجدید میثاق همراه و به نام مردم فلسطین و مظلومان غزه برگزار شد، بسیار ارزشمند و باشکوه بود.
وی این اجلاس را پاسداشت یاد جبهه مقاومت، مظلومین غزه و مردم غیور فلسطین و تقدیر از جریان مقاومت دانست و ابراز داشت: تجدید میثاق با آرمان های انقلاب و اعلام حمایت جمعی از جریان مقاومت و مردم مظلوم فلسطین برجسته ترین هدف حضور ائمه جمعه در بارگاه ملکوتی بنیان گذار انقلاب اسلامی بود.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با اشاره به پیروزیهای بزرگ جبهه مقاومت، از تحرکات منطقی و استحکام ادبیات دیپلماسی وزیر امور خارجه کشورمان تقدیر و ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای محراب، اظهار داشت: علمای شهید محراب با علم و فضیلت و نور و با حال خوش معنوی و تقوا و روحیه جهادی به عنوان مؤسسین نهاد امام جمعه و جریان ائمه جمعه در کشور هستند.
وی صفا و بی تکلفی ائمه جمعه در این اجتماع بزرگ را بسیار مغتنم و حضور علمای تراز در این اجتماع را الهام بخش توصیف نمود و اظهار داشت: باید همت جمعی ائمه جمعه مبتنی بر سلیقه، همت و روحیه جهادی در مسیر تجلی گفتمان نماز در مناطق به ویژه در میان نسل جوان ستود.
حجتالاسلاموالمسلمین علی اکبری بر اهمیت بیان معارف قرآنی و تفسیر آیات الهی و بکارگیری تمام ظرفیتها برای نهادینه سازی معارف قرآنی در ساحتهای مختلف اجتماعی تصریح کرد و ابراز داشت: جهت گیری ائمه جمعه و استفاده از جایگاه نماز جمعه برای اشراب گفتمان نماز و زکات در سطوح مختلف اجتماعی، بسیار ارزشمند است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت توجه به مسئله مهم و سرنوشت ساز انتخابات تصریح کرد و ابراز داشت: انتخابات نه تنها فی نفسه مهم است، بلکه در این دوره از اهمیت ویژه ای برخودار است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با تأکید بر این که امام خمینی(ره) و رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی مسئله انتخابات را محور اصلی در جامعه پردازی و شکل گیری نظام امت و امامت می دانند و تعابیر عجیبی را برای آن تبیین نموده اند، گفت: «پرچم مردم سالاری دینی»، «پتک امت بر سر مستکبرین»، «عزت و آبروی ملی»، «پشتوانه امنیت ملی» ، «پرچم افتخار جمهوری اسلامی» و «هوای تازه به جامعه» و.... تنها بخشی از تصریحات رهبر انقلاب در رابطه با موضوع انتخابات است.
وی با بیان این که انتخابات با تمام ویژگی هایی که دارد در وضعیت پیرامونی دولت انقلابی، پساکرونا و پسافتنه و بعد از ضربات شرایط اجتماعی، در دوران شرایط منطقهای و بینالملی حساس بسیار مهم است، تصریح کرد: این وظیفه مشترک ماست تا بر اساس راهبردهایی که رهبر معظم انقلاب معین کردند، اعم از راهبرد مشارکت، مراقبت، سلامت و امنیت تا به عنوان جمعی دارای رسالت بزرگ بتوانیم کاری کارستان را رقم بزنیم و در این مقطع نقش منحصر به فردی که ائمه جمعه دارند را به خوبی متجلی نماییم.