۰۹ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۲:۵۸
کد خبر: ۷۵۲۳۸۷

نگاهی به سوابق کاندیداهای خبرگان لیست انتخاباتی جامعه مدرسین در خراسان رضوی

نگاهی به سوابق کاندیداهای خبرگان لیست انتخاباتی جامعه مدرسین در خراسان رضوی
در زیر به بررسی سوابق کاندیداهای مندرج در لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از استان خراسان رضوی می پردازیم.

به گزارش خبرگزاری رسا، جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با سابقه بیش از نیم قرن سیاست ورزی و دین شناسی یک نهاد مؤثر در راهنمایی مردم به سوی انتخاب اصلح می‌باشد؛ گرچه فقهای معرفی شده از سوی شورای محترم نگهبان شأنیت علمی و فقهی لازم را برای حضور در مجلس خبرگان رهبری دارند و صلاحیت آن بزرگواران احراز شده است، اما براساس مطالبه عموم مردم، جامعه مدرسین با برگزیدن برخی شاخص‌ها و تعیین مصداق‌ها تلاش داشته است استحکام بیشتری به رأی مردم ببخشد و مسیر انتخاب را برای آنان هموارتر کند.

در زیر به بررسی سوابق کاندیداهای مندرج در لیست جامعه مدرسین حوزه علمیه قم از استان خراسان رضوی می پردازیم.

استان خراسان رضوی جهت انتخابات خبرگان رهبری ۸ کاندید دارد که از این تعداد ۶ نفر به مجلس خبرگان رهبری راه خواهند یافت.

 آیت الله سید احمد حسینی خراسانی

متولد سال 1338 از روستای فجرآباد توابع شهرستان شیروان بوده و در دوره گذشته مجلس خبرگان رهبری حضور داشته اند. از سوابق ایشان می توان به عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد.

آیت الله حسینی خراسانی در سال 1353وارد حوزه آیت الله حکیم شهرستانی شیروان شد و با عزیمت به حوزه علمیه مشهد در سال 1355در طی دوران تحصیل به عنوان طلبه ممتاز این حوزه انتخاب شد.در این دوران از محضر علمی آیات حاج میرزا علی آقای فلسفی، مرتضوی و رضازاده کسب فیض کرد. این استاد برجسته حوزه علمیه دارای تالیفات متعددی است که از جمله آن‌ها می‌توان به بحث اراضی و احیاء مواتب و شرح خطبه فدکیه اشاره کرد.

انتشار بیش از 50 مقاله علمی در نشریات علمی و پژوهشی و تخصصی نیز در کارنامه ایشان دیده می‌شود.

آیت الله سید مجتبی حسینی

سال 1333شمسى در خانواده ای سیستانی در شهر مشهد و در خانواده ‏اى روحانى متولد شد. پدرش آیت الله سیّدجلیل حسینى از علماى به نام مشهد بود که در زمان رژیم شاه پس از نپذیرفتن دعوت رژیم طاغوت در دیدار با شاه ، اقامه نماز در مسجد گوهرشاد برای وی ممنوع و پس از آن در حسینیه تهرانی‌هاى مقیم مشهد به اقامه جماعت پرداخت.

حاج آقا سید جلیل پدر آیت الله سید مجتبی از سادات اصیل سیستانى است که در نوجوانى از روستای دادی از توابع شهرستان هامون براى تحصیل علوم حوزوى به مشهد مهاجرت کرده و در محضر مرحوم آیت الله میرزامهدى اصفهانى،عالم و عارف مشهور به درجه اجتهاد نایل شد. مادرش نیز از سادات و فرزند مرحوم آیت الله آقا نجفى و نوه پسرى مرحوم میرزا مهدى شهیدى بود.

سید مجتبی حسینی نزد بزرگانی چون حجت الاسلام و المسلمین واعظ طبسى ، مرحوم اشکذرى ، آیه الله خزعلى ، آیت الله العظمى وحید خراسانى کسب علم کرده است.

وی علاوه بر سابقه 12 سال تدریس علوم حوزوی در سطح خارج، در دانشگاه های تهران ، علامه طباطبائی و آزاد اسلامی به تدریس رشته های متعددی از جمله معارف و اقتصاد اسلامی اشتغال داشته است.

وی در تاریخ 19 شهریور 1376همزمان با تدریس در حوزه و دانشگاه ،به مدت 7 سال،نماینده رهبری در امور اهل سنت سیستان و بلوچستان بوده است.

آیت الله سید احمد علم الهدی

متولد دهم شهریور ماه سال 1323در شهر مشهد که در حال حاضر به عنوان نماینده ولی فقیه در استان خراسان رضوی و امام جمعه شهر مشهد و همچنین نماینده این استان در مجلس خبرگان رهبری، مشغول به فعالیت است.

وی همچنین در کنار آیت الله مهدوی کنی و آیت الله باقری، جزو مؤسسان دانشگاه امام صادق (علیه السلام) در سال 1361بود و خود نیز به مدت 22سال بعنوان عضو هیئت علمی در سمت معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، فعالیت فرهنگی و آموزشی داشته است.

سید احمد علم الهدی از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی و از سال 1359تا مرداد 1361مسئولیت کمیته انقلاب اسلامی منطقه 10تهران را عهده دار شد و پس از مدتی به عضویت شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران درآمد. وی در فروردین 84با حکم رهبر معظم انقلاب، به عنوان امام جمعه شهر مشهد انتخاب شد و پس از 3دهه به موطن خود بازگشت.

در سال 1385با شرکت در انتخابات مجلس خبرگان رهبری به عنوان نفر دوم از استان خراسان رضوی راهی این مجلس شد و تاکنون نیز به عنوان نماینده مردم این استان در این مجلس مشغول به فعالیت است و پس از درگذشت آیت الله واعظ طبسی، سید احمد علم الهدی در تاریخ 19اسفند 1394با حکم رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی، جانشین وی شد.

آیت‌الله سیدمحمدرضا مدرسی مصلی

در سال 1334 در یزد به دنیا آمد، پدر وی سید جواد مدرسی از عالمان و استادان اخلاق شهر یزد بود.

وی پس از تحصیلات دیپلم علاوه بر تحصیل دروس رسمی حوزه علمیه به فراگیری دروس نجوم، هیئت، فلسفه غرب، اقتصاد و زبانهای خارجی پرداخت و در رشته‌های فلسفه و کلام و تفسیر و حدیث نیز مطالعه و تحصیل کرده است.

از سوابق وی می‌توان به عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با بیش از چهل سال سابقه تدریس در حوزه علمیه قم و مراکز آموزش عالی که نزدیک به 30سال آن تدریس رسمی دروس خارج فقه و اصول در حوزه علمیه می‌باشد و عضو هیأت امناء بنیاد ملی نخبگان و نماینده مردم استان خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری اشاره کرد.

در خصوص فعالیت‌های وی می‌توان عضویت در کمیته‌ انقلاب اسلامی استان لرستان، ناظر بر انتخابات دوره‌ی اوّل خبرگان رهبری در استان یزد،حضور در جبهه‌های دفاع مقدس،مشارکت فعال در دفتر همکاری حوزه و دانشگاه برای بازسازی علوم انسانی، عضویت در هیئت امنای بنیاد نخبگان، عضو جامعه‌ی مدرسین حوزه‌ علمیه‌ی قم، عضو فقهای شورای نگهبان نام برد.

آیت الله غلامرضا مغیسه

ورود به حوزه علمیه گرگان در سال 1350، و ادامه تحصیلات حوزوی در شهر قم از سال 1355، تحصیل سطح عالی حوزه در دروس اساتید برجسته مرحوم آیت الله ستوده، فاضل لنکرانی و سیدابوالفضل موسوی تبریزی، همچنین شرکت در دروس خارج فقه و اصولِ اساتید بزرگوار آیات عظام مرحوم شیخ جواد تبریزی و وحید خراسانی به مدت 15 سال، دروس فلسفه در محضر اساتید دکتر احمد بهشتی، آیت‌الله جوادی آملی و آیت‌الله حسن‌زاده آملی و درس تفسیر آیت‌الله مشکینی بخشی از فعالیت‌های تحصیلی وی است.

آیت الله مغیسه دارای تالیفاتی شامل ولایت در کتاب و سنت و رجعت از نگاه عقل و دین بوده و همچنین مقالاتی شامل «رابطه جبریل و پیامبر (ص) در نقد دکتر سروش»؛ «اضطرار» و «ماهیة الحق و اقسامه از منظر امام خمینی(ره)» را به رشته تحریر در آورده است.

از سوابق وی قاضی در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در سال‌های 1360 الی 1362 می توان اشاره کرد و تبلیغ در ایام محرم و ماه رمضان از 40 سال پیش، روحانی کاروان در بعثه مقام معظم رهبری در حج به مدت 20 سال و همکاری با بعثه مقام معظم رهبری در حج در آموزش و تربیت روحانیون کاروان نیز بیان کرد.

ارسال نظرات