۱۶ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۷:۱۶
کد خبر: ۷۷۴۴۱۷
حجت الاسلام و المسلمین صلح میرزایی مطرح کرد؛

تأکید بر کرامت انسانی در حکمرانی توحیدی

تأکید بر کرامت انسانی در حکمرانی توحیدی
مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی با تأکید براینکه انسان محوری توحیدی بر تکریم تکوینی و تشریعی استوار است، بیان کرد: هدف اصلی حکمرانی توحیدی، دستیابی به حیات طیبه در چارچوب نظام‌سازی اسلامی است.

به گزارش خبرنگار گروه سیره امامین انقلاب خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام و المسلمین سعید صلح میرزایی، نماینده مجلس خبرگان رهبری و مدیر دفتر قم مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی، در یک دوره آموزشی با محوریت «تحلیل منطق عملکردی رهبر معظم انقلاب» که به همت دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه‌های علمیه و با همکاری دفتر قم مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی برگزار شد، ضمن تحلیل منطق عملکردی رهبران انقلاب اسلامی به بررسی مبنای انسان‌محوری توحیدی پرداخت.

مدیر دفتر قم مؤسسه فرهنگی پژوهشی انقلاب اسلامی، با بیان اینکه انسان‌محوری توحیدی تفاوت اساسی با امانیسم غربی دارد، گفت: در حالی که امانیسم غربی انسان را جایگزین خداوند می‌کند و او را بی‌نیاز از معنویت می‌داند، انسان‌محوری توحیدی بر دو بعد مهم تکریم تکوینی و تکریم تشریعی تأکید دارد و در این چارچوب، حکمرانی توحیدی اساساً به کرامت ذاتی انسان به عنوان مخلوق مورد عنایت خداوند باور دارد و تمامی برنامه‌های تعالی انسان بر اساس شریعت الهی تنظیم شده است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری، بیان کرد: تأکید بر هدایت‌های تکوینی و تشریعی، بستری فراهم می‌کند تا انسان بتواند به بالاترین مراتب سعادت دست یابد، رهبران الهی موظفند کرامت انسانی مردم را حفظ کرده و جامعه را از انحراف از مسیر حکومت اسلامی مصون نگه دارند و با توجه به ظرفیت‌هایی که در وجود انسان نهاده شده، هدف اصلی رساندن او به بالاترین درجات سعادت است.

وی ضمن بیان اینکه تعامل میان انسان و عالم نیز به گونه‌ای طراحی شده که پیشرفت جهانی به پیشرفت فردی منجر شود، افزود: مگر در مواردی که استفاده نادرست توسط برخی افراد، نتایج مخربی ایجاد کند؛ اگر استعدادهای بی‌پایان انسان در مسیر تعالی هدف‌گذاری شوند، راه برای ارتقای مادی و معنوی هموار خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین صلح میرزایی در ادامه مباحث، به لزوم تفکیک علم از فکر اشاره کرد و تأکید کرد: گسترش مرزهای علم و تعالی اندیشه از ضرورت‌های مهم است.

وی هدف نهایی رسالت انبیاء را رسیدن بشر به حیات طیبه دانست و گفت: بر اساس فرمایشات رهبر معظم انقلاب، حیات طیبه به معنای زندگی شیرین، پرثمر و مطلوب است که ضمن مادیات، از معنویت و زیبایی‌های دنیا و آخرت بهره‌مند باشد؛ اسلام نگاهی جامع به زندگی دارد که هم جنبه‌های مادی و هم معنوی انسان را شامل می‌شود و توجه به بعثت پیامبران نیز مؤید این موضوع است.

حجت الاسلام و المسلمین صلح میرزایی افزود: تحقق جامعه توحیدی مستلزم نظام‌سازی است که مراحل آن شامل از بین بردن نظام طاغوت، تشکیل نظام اسلامی، عمل کارگزاران به اصول اسلام، پیروی مردم از تعالیم اسلامی و گسترش این نظام به کشورهای دیگر می‌شود و این فرایند زمینه‌ساز ظهور حکومت ولی‌عصر ارواحنا له الفداء خواهد بود، این مراحل ممکن است در برخی موارد همزمان رخ دهند.

نماینده مجلس خبرگان رهبری در پایان تأکید شد: برای اثرگذاری در نظم نوین جهانی، قدرت‌یابی در تمامی جنبه‌ها ضروری است، زیرا فقط کشورهایی که قدرتمند باشند می‌توانند در شکل‌دهی این نظم جدید نقش‌آفرینی کنند.

ارسال نظرات