۲۵ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۵۷
کد خبر: ۷۷۵۰۵۶
استاد حوزه و دانشگاه:

تأسیس مراکز اسلامی و حوزه‌های علمیه در خارج از کشور از برکات و دستاورد‌های انقلاب است

تأسیس مراکز اسلامی و حوزه‌های علمیه در خارج از کشور از برکات و دستاورد‌های انقلاب است
اصفهان – حجت الاسلام فرجی با اشاره به اینکه مهمترین وظیفه‌ای که برعهده حوزه‌های است تمدن اسلامی مورد تأکید رهبری است، گفت: به دلیل نیاز‌های امروز جامعه وظیفه حوزه‌های علمیه به شدت سنگین است.

حجت الاسلام منصور فرجی در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در کاشان، با تبرک میلاد با سعادت امام زمان(عج) گفت: امام خمینی(ره) برخاسته از دامان اهل بیت(ع) و حوزه علمیه که عمری را به تعلیم و تعلم سپری کرده بود حکومت طاغوت را سرنگون کرد و جمهوری اسلامی را بناینگذاری کرد تا زمینه ظهور امام زمان(عج) باشد.

وی افزود: با پیروزی انقلاب اسلامی حوزه‌های علمیه در رأس امور قرار گرفت و بعد از انقلاب اسلامی نیز تعداد حوزه‌های علمیه براساس نیاز جامعه به شدت گسترش و بسیاری از شهر‌هایی که از داشتن حوزه علمیه محروم بودند از این نعمت برخوردار شدند.

این استاد حوزه و دانشگاه از توسعه حدود ۴۰۰ درصدی حوزه‌های علمیه در کشور بعد از پیروزی انقلاب اسلامی خبر داد و ابراز داشت: علاوه بر این حدود ۴۰۰ حوزه علمیه خواهران نیز سراسر کشور فعال شدند.

وی تأسیس مراکز اسلامی و حوزه‌های علمیه خارج از کشور را از برکات و دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران دانست و ادامه داد: یکی از افتخارات امروز حوزه علمیه، گسترش حوزه در همه عرصه‌ها و مناطق مورد نیاز داخل و خارج از کشور است و ایران از معدود کشور‌های اسلامی است که دارای مراکز اسلامی و حوزه علمیه در خارج از کشور است. 

به گفته وی بیش از ۹۵ درصد از کشور‌های اروپا و آفریقا و حتی آمریکا دارای حوزه‌های علمیه و یا مراکز اسلامی شیعی است.

حجت الاسلام فرجی یادآور شد: حضور امام خمینی(ره) در راس نظام اسلامی طلیعه‌ای بود تا حوزه‌های علمیه علاوه بر امور دینی متداول امروز موضاعاتی همچون تحول دینی و تمدن دینی از سوی امام مین انقلاب مطرح و این تحول و تمدن دینی سبب شده تا امروز حوزه علمیه در سراسر جهان از مبلغ بهره‌مند و شاخص باشند.

وی با اشاره به اینکه امروز علاوه بر حوزه دانشگاه‌های خارج از کشور دروس مذهبی و عقایدی اسلام را با نگرش انقلاب اسلامی تدریس و نگاه جهانیان را به سمت اسلام سوق داده و اسلام را نه تنها بعنوان یک مکتب قدرتمندی که داعیه دار حکومت جهانی است می‌شناسند و در بحث حکومت دینی نیز این ادعا را ثابت کرده و نزدیک به نیم قرن است که مدیریت یک حکومت دینی را بر عهده دارد و با همه فراز‌ها وفرود‌ها و دشمنی‌ها و فشار‌های دشمن، توانسته خودش را در جهان در حد یک کشور قدرتمند مطرح کند.

تمدن اسلامی، امروز یکی از آرمان‌های دست یافته جمهوری اسلامی است

وی ادامه داد: تمدن اسلامی، امروز یکی از آرمان‌های دست یافته جمهوری اسلامی است که تلاش می‌شود تمدن اسلامی را به عرصه‌های جهانی سوق داده و جایگزین بسیاری از تفکرات غلطی کند که جوامع بشری را تحت تاثیر قرار داده و جهانیان را خسته کرده است.

به گفته وی امروز مهم ترین وظیفه‌ای که برعهده حوزه‌های است تمدن اسلامی مورد تأکید رهبری است که سال‌ها است از سوی معظم له مطرح است و به دلیل نیاز‌های امروز جامعه وظیفه حوزه‌های علمیه به شدت سنگین است.

این استاد حوزه و دانشگاه به چرایی صدور مکتب اسلام به جهانیان اشاره کرد و اظهار داشت: این همزمانی و همزبانی ما با مکاتب جهانی ضرورت کار را به مشخص کرده است.

وی ادامه داد: استفاده یکسان همه مردم جهان از امکانات آسان در اختیار، همچون اینترنت و ماهواره در دنیا جهانیان را به سمت دینی سوق می‌دهد که بتواند نیاز‌های وجودی، اخلاقی و تربیتی آنها را تامین کند.

به گفته وی امروز در عرصه جهانی بیشترین کتاب‌های روانشناسی موضوع خانواده را مطرح کرده است و در موضوع خانواده بیشترین مباحث در ارتباط با تربیت فرزندان است و همه دنیا اعتقاد دارند اگر نتوانیم موضوع خانواده و تربیت را جمع کنیم تا انسان‌های صالح تربیت شوند، آینده جامعه را از دست داده ایم.

وی ادامه داد: امروز در کشور‌های غربی طرح اصول دین مطرح نیست بلکه طرح اصول دین انتخابی مطرح است و مردم می‌توانند دینی را انتخاب کنند که همه باور‌های آنها و نیاز‌های آنها را محقق کند.

ریس سابق حوزه علمیه کاشان گفت: با توجه به نگرش‌ها و آرمان‌ها و کتاب آسمانی واحدی که مسلمانان دارند، اسلام مدعی است براساس دستورات قرآنی و روایی از جمله قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه می‌تواند نیاز‌های امروز بشریت را تامین کند.

حجت الاسلام فرجی با تأکید بر اینکه اینکه در چنین برهه‌ای از زمان وظیفه حوزویان به شدت سنگین است، اظهار داشت: امروز همه ما وظیفه داریم در پرتو انقلاب اسلامی با استناعت از خدا و رهبری امام خامنه‌ای(مدظله العالی) و در دوره‌ای که حوزه‌های تخصصی و گسترش مراکز تخصصی با بیش از ۵۰ رشته تخصصی حوزوی و زیر مجموعه‌های آن از سوی معظم له مورد تأکید است بتوانیم در همه عرصه‌های جهانی حرفی برای گفتن داشته باشیم./۱۳۰۷/

محمد ملک آبادی
ارسال نظرات