از دل تهدیدها، رسانهای برخاسته که مردم آن را از خود میدانند

به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، حجتالاسلام پیمان علینژاد، مدیر شبکه جهانی الاهواز در نشست تخصصی هیئت اندیشهورز «روایت پیشرفت هوش مصنوعی» که ظهر امروز با حضور جمعی از کارشناسان رسانه، فعالان فضای مجازی و مدیران فرهنگی، در ساختمان شبکه جهانی الاهواز در شهر مقدس قم برگزار شد، با بیان روند شکلگیری و پیشرفت این رسانه، به سیر تحول آن از یک رسانه تهدیدمحور به رسانهای مردمی و اثرگذار اشاره کرد.
حجتالاسلام علینژاد با قدردانی از مسئولان ستادها و نهادهای همکار، گفت: شبکه الاهواز از حدود ۱۳ سال پیش در شرایطی حساس و با هدف مقابله با موج رسانهای تجزیهطلبان عربزبان در منطقه تأسیس شد.
وی با اشاره به حمایت رسانهای گسترده کشورهای بیگانه از گروههای تروریستی و تجزیهطلب، اظهار داشت: بیش از ۹۰ درصد عناصر فعال در شبکه تروریستی «الاحواز» تحت تأثیر مستقیم محتوای آن بودند و این زنگ خطری جدی برای امنیت ملی محسوب میشد.
حمایت آیتالله جزایری و آغاز یک حرکت رسانهای مؤمنانه
مدیر شبکه الاهواز در ادامه با اشاره به حمایتهای ارزشمند آیتالله جزایری از راهاندازی این شبکه، تصریح کرد: آغاز فعالیت شبکه پاسخی به جنگ نرم دشمن بود، اما امروز دیگر صرفاً تهدیدی در کار نیست؛ بلکه از دل همان بحرانها فرصتهایی عظیم پدید آمده است.
وی با تأکید بر مردمی بودن شبکه الاهواز و گسترش دامنه نفوذ آن در کشورهای مختلف منطقه، خاطرنشان کرد: مردم این شبکه را رسانه خود میدانند؛ چرا که در مناسبتهای دینی و سیاسی همواره همراه و در کنار آنان بودهایم؛ این رسانه توانسته است در حوزه فرهنگ عمومی منطقه نیز تغییراتی مثبت و ملموس ایجاد کند، برای نمونه کاهش تیراندازی در مراسمات یکی از جمله تأثیرات فرهنگی شبکه در جامعه محلی بوده است.
نقش رسانه در گسترش تبلیغ دین
مدیر شبکه جهانی الاهواز با اشاره به پیشرفتهای این مجموعه در عرصه تبلیغ دینی، گفت: یکی از مأموریتهای محوری ما، گسترش آموزههای دینی در مناطق عربزبان است و خوشبختانه امروز شاهد تحولاتی قابل توجه در این زمینه هستیم.
حجت الاسلام علینژاد با تأکید بر ویژگیهای رسانهای شبکه الاهواز تصریح کرد: سه خصوصیت مهم شامل «همزبانی با مردم»، «مردمی بودن» و «ماهیت بینالمللی» توانسته این رسانه را در سطح منطقه متمایز کند، در راهپیماییها، در حمایت از جبهه مقاومت و در جریان انتخابات این مردم هستند که با رسانه ما سخن میگویند و نقشآفرینی میکنند.
مدیر شبکه الاهواز با اشاره به ضرورت تحول در عرصه رسانه، تأکید کرد: امروز با ورود به عصر جدید هوش مصنوعی نیازمند رویکردی نو و متناسب با این فناوری هستیم؛ رسانهای که بتواند بهروز، عمیق و متصل به نیازهای واقعی مردم باشد.
حجتالاسلام علینژاد همچنین با اشاره به وجود بنیادی وابسته به شورای عالی انقلاب فرهنگی به نام بنیاد امیرالمؤمنین(ع)، گفت: این بنیاد با مأموریت تبیین ولایت امیرالمؤمنین(ع) و تحقق وحدت اسلامی تأسیس شده و میتواند به عنوان یک نهاد راهبردی، در تعامل با شبکه الاهواز نقشآفرینی جدی داشته باشد.
بهرهگیری از ظرفیت نخبگان و نهادهای همسو
وی در پایان خواستار استفاده از ظرفیت نخبگان و نهادهای دلسوز در ارتقای رسانههای دینی شد و تصریح کرد: باید بتوانیم با کمک نهادهای همسو، رسانهای در تراز گفتمان انقلاب اسلامی و متناسب با اقتضائات امروز جهان عرب و دنیای اسلام بسازیم.