لزوم احیای موقوفات حوزوی برای حل معضل معیشت طلاب

حجتالاسلام سعید سلیمی، مدیر حوزه علمیه شهید آیتالله حامدی میانه، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا از آذربایجان شرقی، ضمن اشاره به وضعیت کنونی، راهکار های پیشنهادی خود را برای بهبود شرایط معیشتی طلاب ارائه داد.
وی در ابتدای صحبت های خود به اهمیت موقوفات اشاره کرد و گفت: قدیم ترین و بهترین منبع درآمد حوزه های علمیه موقوفات و کمک های مردمی بوده است، اگر بتوانیم موقوفات موجود در شهرستانها را تحت تولیت حوزه های علمیه قرار دهیم، میتوانیم به بهبود وضعیت مالی حوزهها کمک کرده و معیشت طلاب را بهبود بخشیم.
حجتالاسلام سلیمی تأکید کرد: احیای موقوفات حوزه های علمیه باید در اولویت قرار گیرد و سپس باید به تبلیغ و روشنگری در سطح جامعه پرداخته شود، در مرحله بعدی، انجام فعالیت های اقتصادی در داخل حوزهها میتواند بهطور قابل توجهی به حل مشکلات مالی کمک کند.
وی در ادامه از حرکت های مثبتی که در دوران مدیریت آیتالله اعرافی در حوزههای علمیه صورت گرفته است، سخن گفت و افزود: طی این سالها در زمینه معیشت طلاب اقدامات موثری انجام شده است، اما با توجه به وضعیت کنونی جامعه، هنوز حوزهها از نظر معیشتی در سطح مطلوبی قرار ندارند، لازم است که یک بودجه جدید برای حوزهها تعیین شود و شرایط مالی طلاب بهبود یابد.
مدیر حوزه علمیه شهید آیتالله حامدی میانه در پاسخ به سؤالی درباره انگیزه طلاب، تصریح کرد: بیشتر طلاب با ایمان و تقوا، علیرغم مشکلات معیشتی، از تبلیغ دست نمیکشند اما باید اذعان کنیم که مشکلات مالی تأثیر منفی بر روی فعالیتهای آنها دارد، طلاب میتوانند با تقوا زندگی خود را اداره کنند، ولی مشکلات معیشتی بر خانوادههای آنها فشار زیادی وارد میکند، معیشت طلاب باید به سطحی برسد که حداقل با وضعیت عموم جامعه همخوانی داشته باشد تا آنها بتوانند به رسالت اصلی خود در جامعه بپردازند.
وی در پایان اظهار داشت: اگر چه معیشت تأثیر زیادی در انگیزه طلاب دارد، اما باید به تقویت ایمان و تقوا نیز توجه کنیم تا طلاب بتوانند از این آزمونها سربلند بیرون بیایند و بهطور مؤثر به وظایف دینی خود عمل کنند.